Yleiskokous

Leena Koskela / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Leena Koskela / Suomen Punainen Risti

Kolmen vuoden välein kokoontuva yleiskokous on Suomen Punaisen Ristin korkein päättävä elin, joka päättää järjestön toiminnan suunnasta ja valitsee korkeimmat luottamushenkilöt.

Koronavirusepidemian vuoksi kesäkuuksi suunniteltu kokous päätettiin siirtää syyskuuhun 2020. 
 
Yleiskokous on ainutlaatuinen tilaisuus osallistua järjestön päätöksentekoon, tavata muita vapaaehtoisia eri puolilta Suomea ja viettää iloista iltajuhlaa hyvässä seurassa meren äärellä. 
 

Mistä yleiskokouksessa päätetään? 

Yleiskokouksessa päätetään Punaisen Ristin strategiasta eli toimintalinjauksesta vuosille 2021–2023. Samalla valitaan järjestölle uusi puheenjohtaja sekä luottamushenkilöt hallitukseen ja valtuustoon.
 

Mikä toimintalinjaus?

Toimintalinjaus ohjaa Punaisen Ristin vapaaehtoisten ja työntekijöiden yhteistä työtä seuraavien kolmen vuoden ajan. Toimintalinjauksen tekemiseen osallistuu satoja ihmisiä järjestön kaikilla tasoilla. 
 
Viime syksynä osa piireistä järjesti keskustelutilaisuuksia, joissa jäsenet pääsivät vaikuttamaan toimintalinjauksen sisältöön. 
 
Kevään 2020 järjestökäsittelyssä kaikilla osastoilla oli mahdollisuus kommentoida toimintalinjausta.
 

Kuka voi osallistua yleiskokoukseen?

Yleiskokous on avoin kaikille järjestön jäsenille. Äänivaltaiset edustajat osallistuvat äänestyksiin ja voivat käyttää puheenvuoroja kokouksessa. Jokaisella osastolla on yksi äänivaltainen edustaja kutakin alkavaa 200 jäsentä kohden. 
 
Lisäksi jokaisella piirillä on yksi edustaja. Äänivaltaiset edustajat valitsee osaston tai piirin hallitus. 
 
Muut kuin äänivaltaiset jäsenet saavat osallistua kokoukseen ja viikonlopun kaikkeen ohjelmaan, mutta ilman äänioikeutta. Erityisesti nuorille jäsenille kokous on antoisa oppitunti järjestödemokratiasta ja upea mahdollisuus päästä tutustumaan muihin aktiiveihin. 
 

Missä?

Kokouspaikka: Botniahalli, Papinsaarentie 2, Mustasaari 
Iltajuhla: Scandic Waskia, Lemmenpolku 3, Vaasa
 

Milloin?

5.–6.9.2020
 
 
Mari Vehkalahti / Suomen Punainen Risti

Tervetuloa Punaisen Ristin nuorten yleiskokoukseen keväällä 2020!