Hymyileviä Punaisen Ristin työntekijöitä pöydän ympärillä.

Työpaikkana Punainen Risti

Kuva: Frida Steiner / Suomen Punainen Risti

Suomen Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa, ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Kannustamme ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan.

Punaisessa Ristissä työskentelee useiden toimialojen asiantuntijoita ja ammattilaisia monilla erilaisilla työ- ja koulutustaustoilla – sekä ympäri Suomea että maailmalla.

Henkilöstömme arvostaa erityisesti merkityksellistä ja innostavaa työtä sekä yhdenvertaista työyhteisöä, jossa tuemme toisiamme.

Seuraa meitä LinkedInissä

Avoimet työpaikat

Punaisen Ristin Satakunnan piirin ylläpitämään Porin vastaanottokeskukseen haetaan kahta (2) ohjaajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Lue tehtävän kuvaus täältä.

Punaisen Ristin tietohallintoyksikkö hakee järjestelmäasiantuntijaa 
toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Lue tehtävän kuvaus täältä. 

Punaisen Ristin Hämeen piiri hakee sairaanhoitajaa Hämeenlinnan vastaanottokeskukseen määräaikaiseen työsuhteeseen. Lue tehtävän kuvaus täältä.

Punaisen Ristin Hämeen piiri hakee sosiaalityöntekijää Hämeenlinnan vastaanottokeskukseen toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Lue tehtävän kuvaus täältä.

Punaisen Ristin Hämeen piiri hakee vastaavaa ohjaajaa Hämeenlinnan vastaanottokeskukseen toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Lue tehtävän kuvaus täältä.

Punaisen Ristin Hämeen piirin vastaanottokeskustoimintaan haetaan sosiaalityöntekijää toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen alkaen 1.6.2022 tai mahdollisimman pian. Lue tehtävän kuvaus täältä.

Punaisen Ristin Hämeen piirin vastaanottokeskustoimintaan haetaan kahta sairaanhoitajaa tai terveydenhoitajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen alkaen 1.6.2022 tai mahdollisimman pian. Lue tehtävän kuvaus täältä.

Punaisen Ristin keskustoimiston henkilöstöyksikköön haetaan henkilöstöasiantuntijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Lue tehtävän kuvaus täältä.

Haemme Lapin piiriin kehittämisorientoitunutta terveyden edistämisen ja ensiavun asiantuntijaa vastaamaan piirin ensiapuryhmätoiminnasta ja terveyden edistämisen kehittämisestä sekä ylläpidosta.

Monipuolisessa tehtävässä kehität Lapin piirin alueella Punaisen Ristin ensiapu- ja terveyspalvelutoimintaa sen eri muodoissa. Tehtäviisi kuuluu ohjata ja tukea osastojen vapaaehtoistoimintaa sekä työskennellä eri verkostoissa ja eri yhteistyökumppaneiden kanssa Punaisen Ristin ensiapu- ja terveyspalvelutoiminnan mahdollistamiseksi ja Punaisen Ristin muun toiminnan edistämiseksi.

Odotamme, että sinulla on tehtävään soveltuva korkeakoulutasoinen koulutus. Suomen kielen taitosi on sujuvaa, ja arvostamme myös englannin kielen osaamista. Sinulla on kokemusta viranomaisverkostoista ja tunnet järjestömaailmaa sekä vapaaehtoistoimintaa. Olet kiinnostunut kouluttamaan ja innostamaan ihmisiä ensiavun ja terveyden edistämisen alueilla. Työssäsi tarvitset ajokorttia ja valmiutta matkustamiseen sekä viikonloppu- ja iltatyöskentelyyn.

Tehtävässä tarvitset myös vahvaa kokonaisuuksien hallintaa, kykyä toimia laaja-alaisesti ja nopeaa reagointikykyä sekä joustavuutta vaihtuvissa tilanteissa. Omaat erinomaiset yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot. Toimit sujuvasti ja mielelläsi verkostoissa ja rakennat aktiivisesti yhteistyötä eri sidosryhmien suuntaan. Haluat oppia uutta ja kehittyä työssäsi.

Tarjoamme sinulle erinomaisen mahdollisuuden tehdä merkityksellistä työtä yhdessä maailman tunnetuimmista järjestöistä. Liity aktiiviseen joukkoomme!

Kiinnostuitko? Lisätietoja tehtävästä antaa va. toiminnanjohtaja Veli-Matti Ahtiainen, p. 0400 398 217.

Lähetä työhakemus ansioluetteloineen ja palkkatoivomuksineen osoitteeseen veli-matti.ahtiainen(at)redcross.fi viimeistään 23.5.2022 klo 16.00.

Haemme Kemin vastaanottokeskukseen apulaisjohtajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Punaisen Ristin Lapin piirin Kemin vastaanottokeskuksen toiminta on käynnistynyt maalis-huhtikuun vaihteessa, keskus on Rovaniemen vastaanottokeskuksen sivutoimipaikka.

Työtehtävät

Apulaisjohtaja vastaa yksikön päivittäisestä toiminnasta, joka pitää sisällään talouden ja henkilöstöhallinnon johtamistehtäviä, toiminnan suunnittelua ja kehittämistä, asiakasrajapinnassa työskentelyä sekä yhteistyötä laajan alueellisen sekä valtakunnallisen toimijaverkoston kanssa.

Vastaanottokeskus on moniammatillinen työyhteisö, jonka henkilöstövahvuus on tällä hetkellä 10 työntekijää.

Odotamme sinulta

Ylempää korkeakoulututkintoa tai muuta sopivaksi katsottavaa opintokokonaisuutta (vastaanottolain 9 § 2 momentin mukainen pätevyys) sekä kokemusta vastaanottotoiminnan järjestämisestä tai muuta julkisen tai yksityisen sektorin johtamisesta.

Apulaisjohtajalta edellytetään kykyä hallita laajoja asiakokonaisuuksia sekä kykyä itsenäiseen tiedonhakuun. Lisäksi odotamme vahvaa esimieskokemusta, johtamistaitoa sekä hyviä vuorovaikutustaitoja ja paineensietokykyä. Tehtävässä tarvitaan suomen ja englannin kielen taitoa. Arvostamme lisäksi muuta kielitaitoa sekä ajokorttia (B).

Tehtävä edellyttää voimassa olevaa rikosrekisteriotetta lasten kanssa työskentelemiseksi (Laki lasten kanssa työskenteleminen rikostaustan selvittämisestä (504/2022).

Edellytämme valitulta henkilöltä Punaisen Ristin arvoihin ja periaatteisiin sitoutumista.

Tarjoamme sinulle

Monipuolisen tehtäväkentän ja mahdollisuuden monipuoliseen osaamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen. Pääset kehittämään omaa työtäsi sekä osaamistasi. Pidämme henkilöstömme hyvinvoinnista huolta mm. tukemalla lounasruokailua ja tarjoamalla liikunta- ja kulttuuriedun sekä työterveyshuollon palvelut.

Tehtävän palkkaus noudattaa yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta.

Lähetä hakemus mahdollisimman pian kuitenkin 20.5.2022 klo 12.00 mennessä. Liitä hakemukseesi cv sekä tieto siitä, milloin voit aloittaa.

Täytämme tehtävän heti sopivan henkilön löydyttyä.

Lisätietoja tehtävästä antaa sähköpostitse vastaanottotoiminnan johtaja ritva.metsalampi@redcross.fi, puh. 040 770 9793 arkisin klo 15–17

Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri hakee vastaanottokeskuksen johtajaa  Kokkolan vastaanottokeskukseen. Lue tehtävän kuvaus täältä.

Punaisen Ristin kotimaan valmiuden yksikköön haetaan valmiuskoulutussuunnittelijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Lue tehtävän kuvaus täältä.

 

Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri hakee sosiaalityöntekijää Jyväskylän vastaanottokeskukseen Jämsään. Lue tehtävän kuvaus täältä.

Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri hakee sosiaalityöntekijää Jyväskylän vastaanottokeskukseen Salmirantaan. Lue tehtävän kuvaus täältä.

Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen piiriin, Imatran ja Kouvolan vastaanottokeskuksiin, haetaan yhteistä sosiaalityöntekijää toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Lue tehtävän kuvaus täältä. 

Punaisen Ristin Turun vastaanottokeskuksen Halikon yksikköön haetaan ohjaajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Lue tehtävän kuvaus täältä.

Punaisen Ristin Turun vastaanottokeskuksen Halikon yksikköön haetaan terveydenhoitajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Lue tehtävän kuvaus täältä.

Punainen Risti Ensiapu hakee ensiavun ja terveystiedon kouluttajia. Lue tehtävän kuvaus täältä.

Etsimme feissareita useaan tiimiimme! Avun ketju alkaa lahjoittajasta, tule ja auta hankkimalla lisää kuukausilahjoittajia.

Odotamme sinua iloiseen ja rentoon tiimiimme. Meillä on tarjota työ, jolle ei löydy vertaistaan, työ joka ei päästä helpolla, mutta antaa sitäkin enemmän. Feissarina eli F2F-varainhankkijana tehtäväsi on lähestyä ihmisiä aktiivisesti kadulla, ovilla ja kauppakeskuksissa ja vakuuttaa heidät liittymään Suomen Punaisen Ristin kuukausilahjoittajiksi.

Työpanoksesi on erittäin tärkeä, sillä kuukausilahjoittajien avulla varmistamme avun saamisen niin kotimaassa kuin ympäri maailmaa.

KESÄTYÖPAIKKAMME OVAT NYT AUKI! Etsimme feissareita kesätöihin useissa kaupungeissa: mm. Kuopio, Lappeenranta, Rovaniemi, Maarianhamina. 

Tällä hetkellä haemme feissareita seuraaviin kaupunkeihin:

Mitä Suomen Punainen Risti tekee

Suomen Punainen Risti on humanitaarista työtä tekevä kansalaisjärjestö, yksi Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun 191 kansallisesta yhdistyksestä. Hankimme varoja auttaaksemme heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä kotimaassa ja ulkomailla.

Työtämme ohjaavat periaatteet ovat inhimillisyys, tasapuolisuus, puolueettomuus, riippumattomuus, vapaaehtoisuus, ykseys ja yleismaailmallisuus.

Saatat tuntea kotimaan työtämme esim. ensiapukurssiemme, ystävätoimintamme tai vaikkapa nuoria auttavien turvatalojemme kautta. Kansainvälinen avustustyömme on näkynyt sinulle varmasti myös. Esimerkiksi kenttäsairaalan turvin voimme viedä elintärkeitä sairaanhoito- ja terveyspalveluja katastrofialueille.

Lue lisää työstämme

Mitä toivomme feissarilta

Sinulta odotamme reilua ja positiivista mieltä, sitkeyttä ja sinnikkyyttä. Tehtäväsi on antaa kasvot ja ääni järjestölle ja kertoa jokaiselle työstämme.

Työssä on tärkeää uskaltaa ottaa rohkeasti kontaktia ihmisiin, selittää asiat vakuuttavasti ja saada asiakkaalle aikaan tunne, että pienikin teko on merkityksellinen. Tällä tavoin saamme uusia kuukausilahjoittajia, joiden turvin hyvä työmme jatkuu.

Positiivinen ja avoin asenne vie sinut pitkälle!

Mitä tarjoamme

 • Joustavat työajat: Työvuoroja voi tehdä maanantaista perjantaihin, 2-5 kpl viikossa, aamu- tai ilta-aikaan. Pystyt vaikuttamaan omiin työpäiviisi ja työaikoihisi.
 • Sinulla on mahdollisuus tehdä töitä kadulla, ovilla, kauppakeskuksissa ja yrityksissä.
 • Kilpailukykyisen palkan: Tarjoamme työstä palkkaa feissarille 12,63 €/h, tiiminvetäjälle 14,73 €/h. Lisäksi maksamme 9 % lomakorvauksen, +15 % iltalisän klo 18 jälkeen ja +25 % lauantailisän.
 • Vakituisen työsuhteen: Uudet työsopimuksemme ovat lähtökohtaisesti vakituisia, ellei asiasta erikseen sovita työntekijän kanssa. Kesätyökaupungit määräaikaisina, mahdollisella jatkolla vakituiseksi.
 • Näköalapaikan järjestötyöhön: Suomen Punaisen Ristin työntekijänä pääset seuraamaan aitiopaikalta järjestön työtä. Punaisen Ristin työntekijänä saat ilmaisen ensiapukoulutuksen, kun olet ollut työsuhteessa 6 kuukautta ja tehnyt tuona aikana hyvää tulosta.
 • Tukea ja koulutusta: Tukenasi työssä on kokeneet koordinaattorit ja tiiminvetäjät, jotta pääset hyvin mukaan ja saat kattavan, jatkuvan koulutuksen. Opit paljon itsestäsi vuorovaikuttajana ja voit myös kehittää jo olemassa olevia vuorovaikutustaitojasi. Tämä työ opettaa vaikka, takanasi olisi pitkä ja laaja työ- ja elämänkokemus.

Hakemukset ja lisätietoa työpaikoista

F2F-fundraiser positions IN ENGLISH

89 %
SPR:n työntekijöistä kertoo yhteishengen olevan keskiverto, melko tai erittäin hyvä.

Avoimet harjoittelupaikat

Punaisen Ristin keskustoimiston viestinnän sisällöt -yksikköön haetaan oma-aloitteista ja ripeää viestinnän harjoittelijaa 6 kuukauden ajaksi elokuusta alkaen. Lue tehtävän kuvaus täältä.

Punaisen Ristin Nuorten turvatalojen toimintaympäristö tarjoaa opiskelijoille monimuotoisia ja -sisältöisiä harjoittelumahdollisuuksia sekä työelämälähtöistä oppimista. Harjoittelujakson aikana opiskelijat saavat turvatalon työntekijöiltä ammattitaitoisen ja opiskelijan tarpeita vastaavan suunnitelmallisen tuen, neuvonnan ja ohjauksen.

Opiskelijan ammatillinen kasvu ja työssä oppiminen

 • Ammattitaitoa edistävät kokonaisuudet kriisi- ja perhetyössä
 • Sosiaali- ja nuorisoalan asiakastyön menetelmäosaaminen
 • Dialogi ja ammatillinen vuorovaikutus
 • Palvelujärjestelmät ja verkostotyö
 • Lainsäädäntö
 • Järjestötyö
 • Vapaaehtoistoiminta
 • Verkkoauttaminen
 • Kohtaava, ennaltaehkäisevä toiminta (jalkautuminen)
 • Viestintä, tiedotus, tapahtuma

Harjoittelut räätälöidään joustavasti opintokokonaisuuksiin

 • Ammattitaitoa edistävä harjoittelu
 • Vapaaehtoistoiminnan monipuolinen ja joustava harjoittelu (opintojen eri vaiheissa)
 • Opiskelijoiden osuus Nuorten turvatalon kehittämistoiminnassa
 • Opinnäytetyö

Avoimet harjoittelupaikat

Punaisen Ristin Nuorten turvataloja on viisi (Espoo, Helsinki, Tampere, Turku ja Vantaa). Opiskelijat hakevat harjoittelupaikan turvatalosta tapaamalla turvatalon työntekijän. Opiskelija ottaa puhelimitse yhteyttä paikalliseen turvataloon sopiakseen tapaamisajan.

Katso kaikki yhteystiedot

Nuorten turvatalot tarjoavat opiskelijoille antoisan työssäoppimisjakson. Ota yhteyttä ja rakennetaan tarpeitasi vastaava harjoittelukokonaisuus Nuorten turvatalolle.

Töissä Punaisella Ristillä

Varainhankinnan suunnittelija Mia Ekström
”Varautuminen kuuluu työhön: jos tekniikka pettää tai verkko kaatuu, käytetään vaikka faksia”
Avustustyöntekijä Jussi Halonen
”YK:n työntekijä tuli meitä vastaan ja sanoi ’luojan kiitos, Punainen Risti on paikalla’. Se tuntui hyvältä”
Nuorten turvatalon kriisi- ja perhetyöntekijä Lasse Jalonen
"Erityisen hienoa, kun saa kuulla auttaneensa nuoria"
YouTube-upotuksen esikatselukuva
Heikoimmassa asemassa olevien ihmisten auttaminen on ollut Suomen Punaisen Ristin tärkein tehtävä järjestön alkuvuosista lähtien. Video: Suomen Punainen Risti