Ihminen pitää kädessään keittokulhoa.

Tietoa jäsenyydestä

Tällä sivulla on vastaukset yleisimpiin Punaiselle Ristille tehtyihin jäsenyyteen liittyviin kysymyksiin.

Jos et löydä etsimääsi tai toivot muutosta jäsenyyteesi, otathan meihin yhteyttä jasenrekisteri@punainenristi.fi tai puhelimitse 020 701 2192 (ma-pe klo 8.30-16).

Voit myös jättää yhteydenotto- tai muutospyyntöjä sivun lopusta löytyvällä lomakkeella.

Kysymyksiä jäseneksi liittymisestä

Punaisen Ristin jäsenenä olet osa ainutlaatuista verkostoa. Maailman suurin humanitaarinen liike toimii lähes jokaisessa maassa.

Monelle jäsenyys on kannanotto Punaisen Ristin arvojen ja periaatteiden puolesta. Toisille se liittyy vapaaehtoistyöhön. Jäsenmaksun maksaminen on helppo tapa tukea vapaaehtoistyötä omalla paikkakunnalla.

Jäsenyys velvoittaa Punaisen Ristin periaatteisiin sitoutumiseen. Periaatteet ovat: inhimillisyys, tasapuolisuus, puolueettomuus, riippumattomuus, vapaaehtoisuus, yleismaailmallisuus ja ykseys.

Jäsenetuina saat Avun maailma -lehden (4 krt/vuosi), joka kertoo Punaisen Ristin toiminnasta Suomessa ja maailmalla.

Muita etuja ovat:

Muista mainita jäsenyydestäsi tilausten yhteydessä. Tiedustele paikallisia jäsenetuja alueesi Punaisen Ristin piiritoimistosta

Voit liittyä jäseneksi vuodeksi kerrallaan, tai vaikka koko loppuelämäksi.

  • Vuosijäsenyys: 20 € / kalenterivuosi
  • Vuosijäsenyys: alle 29-vuotias, 10 € / kalenterivuosi
  • Ainaisjäsenyys: 300 €

Koko perhe on tervetullut Punaisen Ristin jäseneksi, mutta varsinaista yhteistä perhejäsenyyttä ei ole. Kaikki liittyjät maksavat oman jäsenmaksun.

Jäsenmaksut käytetään Punaisen Ristin paikalliseen vapaaehtoistoimintaan ja vapaaehtoisten kouluttamiseen. Jäsenillä on tärkeä rooli Punaisen Ristin auttamistyössä kotimaassa.

Kyllä voi. Yritys tai yhteisö voi tukea Punaisen Ristin paikallista toimintaa kannatusjäsenenä. Kannatusjäsenyys maksaa 300 € / kalenterivuosi.

Ota yhteyttä oman alueesi Punaisen Ristin piiriitoimistoon

Kyllä, ja se on suositeltavaa! Ystävän voi ohjata liittymään jäseneksi esimerkiksi lähettämällä hänelle linkin: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/liity-jaseneksi/1

Jäsenyys on kiva tapa muistaa kevään tai kesän juhlijaa, tai antaa lahjaksi vaikka syntymä-, kaste- tai nimiäispäivänä.

Tarkista nämä tiedot ensin:

  • Alle 15-vuotiaalta lahjan saajalta tarvitset huoltajien luvan, ja
  • yli 15-vuotiailta tiedon siitä, että hän haluaa liittyä jäseneksi.

Tarvitset myös lahjan saajan syntymäpäivän tiedot liittymistä varten.

Liitä lahjan saaja jäseneksi netissä

Kyllä kannattaa. Joulukuussa liittyneiden jäsenyys on voimassa koko seuraavan vuoden.

Ei tarvitse, olet aina lämpimästi tervetullut mukaan.

Vapaaehtoisuus ei edellytä jäsenyyttä, mutta suosittelemme sitä kaikille vapaaehtoistoimijoille.

Mukaan pääset täältä

Liity jäseneksi helposti netissä. Maksutavat ovat suomalaiset verkkopankit, luottokortit Visa ja Master, MobilePay, Pivo ja Siirto. Voit myös tilata laskun.

Huom! Saat maksun vahvistuksen sähköpostiisi, kun muistat palata Punaisen Ristin sivuille maksun jälkeen.

Tietoa jäsenelle

Suomen Punaisen Ristin järjestökehitysyksikkö hyväksyy kaikki uudet jäsenet. Hyväksymisessä menee noin viikko, kesällä hieman pidempään. Erillistä ilmoitusta jäseneksi hyväksymisestä ei lähetetä.

Olemme luopuneet jäsenkorttien lähettämisestä.

Jäsennumero löytyy laskusta ja jäsenlehdestä, tai sen voi pyytää sähköpostitse osoitteesta jasenrekisteri(at)punainenristi.fi. Autamme mielellämme.

Suomen Punaisen Ristin jäsenet ja vapaaehtoiset toimivat oman paikkakuntansa paikallisosastossa. Punaisen Ristin osastoja on satoja ympäri maan.

Kyllä. Kaikki jäsenet kuuluvat johonkin osastoon, mutta jäsenyys ei velvoita vapaaehtoistehtäviin. Jos sinulla ei ole erityistä toivetta osastosta, sinut liitetään postinumeron ja kielen perusteella lähimpään osastoon.

Jäsenet johtavat järjestöä ja voivat osallistua päätöksentekoon osastossa.

Luottamustehtäviin valitseminen paikallisosastossa, piiritasolla ja valtakunnallisesti edellyttää jäsenyyttä Punaisessa Ristissä.

Lisätietoja järjestötoiminnasta voit etsiä järjestötoiminnan sivuilta tai kysyä alueesi Punaisen Ristin piiritoimistosta.

Kyllä, saat seuraavan vuoden jäsenmaksulaskun tammikuussa. Helpointa on tilata jäsenmaksulasku e-laskuna verkkopankkiin.

Tee e-laskusopimus näin:

  • Valitse laskuttajaluettelosta Suomen Punainen Risti ja laskutusaiheeksi kuukausilahjoitus ja/tai jäsenmaksu.
  • Syötä tunnistetietona henkilökohtainen viitenumero joka löytyy jäsenmaksulaskusta, jäsenlehdestä tai sen voi kysyä jäsen- ja lahjoittajapalvelusta: jasenrekisteri(at)punainenristi.fi tai soita jäsen- ja lahjoittajapalveluun puh. 020 701 2192 (ma-pe klo 8-16)

Tietoa jäsenmaksuista

Tilinumero on FI30 5000 0120 4156 81. Käytä aina viitenumeroa, näin maksu kirjautuu oikein.

Jos et tiedä viitenumeroasi, ota yhteyttä Punaisen Ristin jäsen- ja lahjoittajapalveluun. Soita 020 701 2192 (ma-pe klo 8.30-16), tai lähetä sähköpostia jasenrekisteri(at)punainenristi.fi. Autamme mielellämme.

Viitenumero kohdistaa maksun oikealle ihmiselle. Pelkkä nimitieto ei riitä, sillä jäseninä on useita samannimisiä henkilöitä.

Valitettavasti et, sillä viitenumero on henkilökohtainen. Maksa jokaisen perheenjäsenen lasku omalla viitenumerolla, näin maksu kirjautuu oikeille ihmisille.

Tarkistetaan asia, lähetä kopio maksukuitistasi osoitteeseen jasenrekisteri(at)punainenristi.fi. Autamme mielellämme.

Jäsenmaksua ei voi valitettavasti maksaa etukäteen.

Näin teet muutoksia jäsenyyteen

Ilmoita haluamasi muutokset tällä sivulla alempana olevalla lomakkeella. Muista ilmoittaa jäsennumero, sekä vanha osoitteesi.

Jos sinulla on kysyttävää yhteystietoihisi liittyen, ota yhteyttä: jasenrekisteri(at)punainenristi.fi tai soita jäsen- ja lahjoittajapalveluun puh. 020 701 2192 (ma-pe klo 8:30-16).

Kyllä voi. Ilmoita haluamasi muutokset tällä sivulla alempana olevalla lomakkeella. Muista ilmoittaa jäsennumero, sekä vanha osoitteesi.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: jasenrekisteri(at)punainenristi.fi tai soita jäsen- ja lahjoittajapalveluun puh. 020 701 2192 (ma-pe klo 8:30-16).

Alle 29-vuotiaiden jäsenmaksu 10 € perustuu syntymävuoteen, ja jäsenmaksu muuttuu automaattisesti.

Jos haluat muuttaa vuosijäsenyyden ainaisjäsenyydeksi, ilmoita haluamasi muutokset tällä sivulla alempana olevalla lomakkeella. Saat uuden jäsenmaksulaskun.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: jasenrekisteri(at)punainenristi.fi tai soita jäsen- ja lahjoittajapalveluun puh. 020 701 2192 (ma-pe klo 8:30-16).

Jäsenmaksun maksamatta jättäminen ei automaattisesti lopeta jäsenyyttäsi. Mikäli haluat lopettaa jäsenyyden, ilmoita haluamasi muutokset tällä sivulla alempana olevalla lomakkeella.

HUOM Voit maksaa jäsenmaksun myös halutessasi myöhemmin kuin laskun eräpäivänä.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: jasenrekisteri(at)punainenristi.fi tai soita jäsen- ja lahjoittajapalveluun puh. 020 701 2192 (ma-pe klo 8:30-16).

Ota yhteyttä Jäsenpalveluun

 

Haluatko tehdä osoitteenmuutoksen:

Kirjoita uusi osoitteesi:

 

Haluatko vaihtaa osastoasi:

 

Haluatko päättää jäsenyytesi:

 

Koskeeko asiasi jotain muuta: