Ulkotapahtumassa ensiapupäivystävät mies ja nainen Punaisen Ristin varusteissa kulkevat auringolaskua kohti.

Liity jäseneksi

Kuva: Teemu Ullgrén / Suomen Punainen Risti

Punaisen Ristin jäsenenä olet auttaja ja puolustat heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. Jäsenyys on vaivaton tapa tukea vapaaehtoisten tekemää auttamistyötä ja ottaa kantaa inhimillisten arvojen ja tavoitteiden puolesta. 

Jäsenmaksu käytetään kotimaan paikalliseen vapaaehtoistoimintaan ja vapaaehtoisten kouluttamiseen. Saat jäsenlehti Avun maailman neljä kertaa vuodessa.

Jäsenmaksu on 20 euroa, ja alle 29-vuotiaille 10 euroa. Jäsenyys on voimassa kalenterivuoden kerrallaan. Voit halutessasi valita myös ainaisjäsenyyden, jolloin maksat vain kerran 300 euroa.

Tältä sivulta löydät paljon tietoa jäsenyydestä sekä yhteydenottolomakkeen. Mikäli et löytänyt etsimääsi, ota yhteyttä Punaisen Ristin jäsen- ja lahjoittajapalveluun soittamalla 020 701 2192 (ma-pe klo 8.30-16) tai lähettämällä sähköpostia jasenrekisteri(at)punainenristi.fi. Autamme mielellämme!

Kysymyksiä ja vastauksia jäsenyydestä

Jäseneksi liittymiseen on monta hyvää syytä. Punaisen Ristin jäsenenä olet osa ainutlaatuista verkostoa, maailman suurinta humanitaarista liikettä, joka toimii lähes jokaisessa maailman maassa.

Monelle jäsenyys on kannanotto Punaisen Ristin arvojen ja periaatteiden puolesta. Toisille se liittyy vapaaehtoistyöhön Punaisessa Ristissä.

Jäsenmaksun maksaminen on helppo tapa tukea vapaaehtoistyötä omalla paikkakunnalla ilman, että on itse mukana toiminnassa.

Voit liittyä jäseneksi helposti verkossa

Maksutavat verkossa ovat verkkopankit, luottokortit, MobilePay, Pivo, Siirto ja MasterPass. Voit myös tilata laskun.

Huom! Saat maksun vahvistuksen sähköpostiisi, kun muistat palata Punaisen Ristin sivuille maksun jälkeen.

Jäsenmaksut käytetään Punaisen Ristin paikalliseen vapaaehtoistoimintaan ja vapaaehtoisten kouluttamiseen. Jäsenillä on tärkeä rooli Punaisen Ristin auttamistyössä kotimaassa.

Jäsenetuina saat Avun maailma -lehden (4 krt/vuosi), joka kertoo Punaisen Ristin toiminnasta Suomessa ja maailmalla.

Muita etuja ovat:

Ilmoita tällä sivulla alempana olevalla lomakkeella muuttuneet yhteystietosi Punaiselle Ristille. Jos sinulla on kysyttävää yhteystietoihisi liittyen, ota yhteyttä: jasenrekisteri(at)punainenristi.fi tai soita jäsen- ja lahjoittajapalveluun puh. 020 701 2192 (ma-pe klo 8-16).

Ilmoita muuttuneet tietosi tällä sivulla alempana olevalla yhteydenottolomakkeella.

Voit myös ottaa yhteyttä jäsenrekisteriimme: jasenrekisteri(at)punainenristi.fi. Muista ilmoittaa jäsennumero sekä vanha osoitteesi.

Alle 29-vuotiaiden jäsenmaksu 10 € perustuu syntymävuoteen, ja jäsenmaksu muuttuu automaattisesti.

Jos haluat muuttaa vuosijäsenyyden ainaisjäsenyydeksi, pyydä uusi jäsenmaksulasku jasenrekisteri(at)punainenristi.fi tai soita 020 701 2192 (ma-pe klo 8:30-16).

Voit myös ilmoittaa muuttuneita tietojasi tällä sivulla alempana olevalla yhteydenottolomakkeella.

Voit erota Punaisen Ristin jäsenyydestä milloin tahansa. Jäsenmaksun maksamatta jättäminen ei automaattisesti lopeta jäsenyyttäsi.

Mikäli sinulla on kysyttävää jäsenyydestäsi, haluat tehdä siihen muutoksia tai erota jäsenyydestä, ota yhteyttä:

  • Suomen Punaisen Ristin jäsen- ja lahjoittajapalveluun puh. 020 701 2192 (ma-pe klo 8-16)
  • tai lähetä sähköpostia osoitteeseen jasenrekisteri(at)punainenristi.fi 
  • tai käytä alempana tällä sivulla olevaa lomaketta

Voit maksaa jäsenmaksun myös halutessasi myöhemmin kuin laskun eräpäivänä. Ilmoita tästä jäsenrekisteriimme yllä olevilla yhteystiedoilla.

Voit liittyä jäseneksi vuodeksi kerrallaan, tai vaikka koko loppuelämäksi.

  • Vuosijäsenyys: 20 € / kalenterivuosi
  • Vuosijäsenyys: alle 29-vuotias, 10 € / kalenterivuosi
  • Ainaisjäsenyys: 300 €

Yritys tai yhteisö voi tukea Punaisen Ristin paikallista toimintaa kannatusjäsenenä. Kannatusjäsenyys maksaa 300 € / kalenterivuosi.

Ota yhteyttä oman alueesi Punaisen Ristin piiriitoimistoon

Jäsenyys on kiva tapa muistaa, vaikka syntymä-, kaste- tai nimiäispäivänä.

Alle 15-vuotiaalta lahjan saajalta tarvitset huoltajien luvan, ja yli 15-vuotiailta tiedon siitä, että hän haluaa liittyä jäseneksi. Tarvitset lahjan saajan syntymäpäivän tiedot liittymistä varten.

Kyllä, koko perhe on tervetullut Punaisen Ristin jäseneksi.

Varsinaista yhteistä perhejäsenyyttä ei ole, vaan kaikki liittyjät maksavat oman jäsenmaksun. Alle 29-vuotiaiden jäsenmaksu on 10 €.

Viitenumero kohdistaa maksun oikealle ihmiselle. Pelkkä nimitieto ei riitä, sillä jäseninä on useita samannimisiä henkilöitä.

Valitettavasti et, sillä viitenumero on henkilökohtainen. Maksa jokaisen perheenjäsenen lasku omalla viitenumerolla, näin maksu kirjautuu oikeille ihmisille.

Tilinumero on FI30 5000 0120 4156 81. Käytä aina viitenumeroa, näin maksu kirjautuu oikein.

Jos et tiedä viitenumeroasi, ota yhteyttä Punaisen Ristin jäsen- ja lahjoittajapalveluun. Soita 020 701 2192 (ma-pe klo 8.30-16), tai lähetä sähköpostia jasenrekisteri(at)punainenristi.fi. Autamme mielellämme.

Tarkistetaan asia, lähetä kopio maksukuitistasi osoitteeseen jasenrekisteri(at)punainenristi.fi. Autamme mielellämme.

Jäsenmaksua ei voi valitettavasti maksaa etukäteen.

Kyllä, saat seuraavan vuoden jäsenmaksulaskun tammikuussa. Helpointa on tilata jäsenmaksulasku e-laskuna verkkopankkiin.

Tee e-laskusopimus näin:

  • Valitse laskuttajaluettelosta Suomen Punainen Risti ja laskutusaiheeksi kuukausilahjoitus ja/tai jäsenmaksu.
  • Syötä tunnistetietona henkilökohtainen viitenumero joka löytyy jäsenmaksulaskusta, jäsenlehdestä tai sen voi kysyä jäsen- ja lahjoittajapalvelusta: jasenrekisteri(at)punainenristi.fi tai soita jäsen- ja lahjoittajapalveluun puh. 020 701 2192 (ma-pe klo 8-16)

Olemme luopuneet jäsenkorttien lähettämisestä.

Jäsennumero löytyy laskusta ja jäsenlehdestä, tai sen voi pyytää sähköpostitse osoitteesta jasenrekisteri(at)punainenristi.fi. Autamme mielellämme.

Kyllä, ja se on suositeltavaa! Ystävän voi ohjata liittymään jäseneksi esimerkiksi lähettämällä hänelle linkin: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/liity-jaseneksi/1

Kuten kaikissa yhdistyksissä, myös Punaisessa Ristissä hallitus hyväksyy kaikki uudet jäsenet. Hyväksymisessä menee noin kuukausi, kesällä hieman pidempään. Erillistä ilmoitusta jäseneksi hyväksymisestä ei lähetetä.

Kyllä kannattaa. Joulukuussa liittyneiden jäsenyys on voimassa koko seuraavan vuoden.

Suomen Punaisen Ristin jäsenet ja vapaaehtoiset toimivat oman paikkakuntansa paikallisosastossa. Punaisen Ristin osastoja on satoja ympäri maan.

Ei tarvitse, olet aina lämpimästi tervetullut mukaan.

Vapaaehtoisuus ei edellytä jäsenyyttä, mutta suosittelemme sitä kaikille vapaaehtoistoimijoille.

Mukaan pääset täältä

Kyllä. Kaikki jäsenet kuuluvat johonkin osastoon, mutta jäsenyys ei velvoita vapaaehtoistehtäviin. Jos sinulla ei ole erityistä toivetta osastosta, sinut liitetään postinumeron ja kielen perusteella lähimpään osastoon.

Jäsenet johtavat järjestöä ja voivat osallistua päätöksentekoon osastossa.

Luottamustehtäviin valitseminen paikallisosastossa, piiritasolla ja valtakunnallisesti edellyttää jäsenyyttä Punaisessa Ristissä.

Lisätietoja järjestötoiminnasta voit etsiä järjestötoiminnan sivuilta tai kysyä alueesi Punaisen Ristin piiritoimistosta.

Jäsenyys velvoittaa jäsenmaksun maksamiseen sekä Punaisen Ristin perusperiaatteisiin sitoutumiseen.

Periaatteet ovat: inhimillisyys, tasapuolisuus, puolueettomuus, riippumattomuus, vapaaehtoisuus, yleismaailmallisuus ja ykseys. Siinä kaikki.

Lue lisää Punaisen Ristin periaatteista

Ota yhteyttä Jäsenpalveluun

Lahjoittajapalvelu
Lahjoittajapalvelu
Tervetuloa vapaaehtoiseksi
Vapaaehtoiseksi
Historia
Historia
Järjestötoiminta
Järjestötoiminta