Katastrofirahasto

< Vaihda lahjoituskohdetta
Olav A. Saltbones

Sinun lahjoituksesi auttaa sotien ja luonnonmullistusten uhreja kaikkialla maailmassa sekä Suomessa äkillisen onnettomuuden kohdanneita. Tällä hetkellä avun tarve on suuri Aleppossa ja Mosulissa sekä Itä-Afrikassa.

Apua ihmisten hädän lievittämiseksi

Aseelliset konfliktit, luonnonkatastrofit ja köyhyys aiheuttavat ennennäkemätöntä hätää.
 
Humanitaarista apua tarvitsee YK:n mukaan lähes 80 miljoonaa ihmistä. Punaisen Ristin työntekijät ja vapaaehtoiset hoitavat apua tarvitsevia kenttäsairaaloissa ja klinikoilla Syyriasta Burundiin, Ukrainaan ja Haitiin sekä tarjoavat ruoka-apua ja suojaa miljoonille ihmisille. 
 
Apu toimitetaan aina perille yhteistyössä paikallisen Punaisen Ristin tai Punaisen Puolikuun yhdistyksen kanssa.
 

Suomessa apu on usein henkistä tukea 

Apua saavat myös konkreettisesti esimerkiksi tulipalossa äkillisesti kotinsa menettäneet perheet. Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu auttaa mm. kadonneiden etsinnöissä ja sen toimintaa tuetaan katastrofirahaston avulla..

Osa varoista käytetään Suomessa vastaanottokeskusten tukena toimivien vapaaehtoisten koulutukseen ja turvapaikanhakijoiden kotouttamiseen esimerkiksi ystävätoiminnan ja kielikerhojen avulla. 

Apu toimitetaan tehokkaasti perille

Katastrofirahaston keräyskulut ovat vuodessa korkeintaan 15 %. Keräyskuluja ovat keräysvälineet, kuten keräyslippaat ja liivit, keräysturvallisuus ja viestintä. Katastrofirahaston säännöt ja tiukka valvonta säätelevät lahjoitettujen rahojen käyttöä.

Katastrofirahastosta tuetaan myös pitkäkestoista kehitysyhteistyötä esimerkiksi Itä-Afrikassa.  

Sinun tukesi on merkityksellistä

Katastrofirahaston lahjoituksista noin 90 % saadaan yksityisiltä lahjoittajilta. Lahjoitusten lisäksi Suomen Punainen Risti saa tukea humanitaariseen apuun ja kehitysyhteistyöhön mm. ulkoasiainministeriöltä ja Euroopan unionilta.

Tilitiedot

Voit lahjoittaa myös tilisiirrolla katastrofirahaston tilille FI06 2219 1800 0680 00. Saaja: Punainen Risti. Viite 5186.
 

Ryhtyisitkö kuukausilahjoittajaksi?

Kuukausilahjoittajana takaat avun jatkuvuuden. Säännöllisten lahjoitusten ansiosta avustustarvikkeet ja -työntekijät ovat valmiina heti, kun jotain sattuu Suomessa tai maailmalla.