Tukea ja toimintaa verkossa Nuorten turvataloilta

Tukea ja toimintaa nuorille verkossa

Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Punaisen Ristin Nuorten turvatalot tarjoavat verkossa tukea ja neuvoa asuinpaikasta riippumatta. Keskusteluavun teemoista, vertaistoiminnasta ja muista tukimuodoista voit lukea lisää alempaa.

Tukea ja toimintaa verkossa

Sekasin-chat on suomen- ja ruotsinkielinen valtakunnallinen keskustelualusta 12–29-vuotiaille. Sekasin-chatissa voit keskustella mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chatissa päivystävät järjestöjen ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Välitämme sinusta ja siitä, mikä sinua mietityttää. 

Sekasin-chat (suomeksi) on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 9–24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15–24. Ruotsinkielinen chat on auki maanantaisin ja torstaisin 14-19 ja lauantaisin klo 16-20. Sulkemisajan jälkeen jonotus ei valitettavasti ole mahdollista, emmekä ota sulkemisajan jälkeen uusia asiakkaita. Uudelleen jonoon pääsee heti chatin avautuessa. 

Sekasin-chatia koordinoivat MIELI Suomen Mielenterveys ry, Suomen Punainen Risti, Setlementtiliitto sekä SOS-Lapsikylä.

Sekasin-chattiin pääset tästä:

Sekasin-chat (suomeksi)

Sekasin-chat (ruotsiksi)

Tarjoamme maksutonta ja lyhytkestoista keskusteluapua nuorille, perheille ja lähiyhteisölle. Meiltä saat tukea perhe- ja lähisuhteisiin sekä arkeen liittyviin haasteisiin. Myös vanhemmat saavat tukea vanhemmuuteen liittyvissä asioissa. Voimme tavata nuorta yksin tai yhdessä hänen läheistensä kanssa. Tapaamisia voidaan järjestää tarpeen mukaan 1-10 kertaa. 

Varaa aikasi tästä.

            

Eteenpäin -hankkeessa autamme 18-25-vuotialle nuoria aikuisia itsenäisen elämän aloittamisessa ja omaan kotiin muuttamisessa. Tarjoamme tukea ja neuvontaa nuorille, jotka pohtivat esimerkiksi itsenäisenä pärjäämistä, omaan kotiin muuttoa, raha-asioiden hoitamista ja omien asioiden järjestämistä. Autamme vahvistamaan itsenäisen elämän taitoja ja löytämään lisäapua.

Voimme järjestää tarpeen mukaan 1-10 tapaamista. Tarvittaessa etsimme yhdessä lisäapua nuoren tilanteeseen. Tapaamisille voi tulla yksin tai yhdessä perheen- tai muun lähiyhteisön jäsenen kanssa.

Varaa aika itsenäistymisen tukeen tästä.

      

Tarjoamme Eteenpäin -hankkeessa 18-25 -vuotiaille nuorille seksuaalineuvontaa. Tapaamiseen voi tulla pohtimaan mitä tahansa seksuaalisuuteen liittyvää kysymystä tai ongelmaa. Seksuaalineuvonnassa voi käydä 1-5 kertaa. Seksuaalineuvonnassa on lupa puhua kaikesta ja moniin tilanteisiin löytyy apua keskustelun keinoin. Tarvittaessa etsimme yhdessä jatkoapua. 

Seksuaalineuvonnassa voi pohtia esimerkiksi: 

  • Seksuaalista suuntautumista ja sukupuolen moninaisuutta 
  • Ihmissuhteita, seurustelua ja omia rajoja 
  • Kehoon, seksiin tai ehkäisyyn liittyviä kysymyksiä 
  • Seksiä ja omia mieltymyksiä 

Tapaamiseen voi tulla yksin, yhdessä kumppanin tai muun lähiyhteisön jäsenen kanssa. 

Varaa aika seksuaalineuvontaan tästä.

Haluaisitko vaikuttaa johonkin sinulle tärkeään asiaan, mutta et vielä tiedä miten? Tule osallistumaan Digiraadin verkkokeskusteluun!

Digiraadit ovat ohjattuja, anonyymeja ja turvallisia verkkokeskusteluja nuorten elämää koskevista aiheista.

Voit osallistua Digiraadin toimintaan myös vapaaehtoisena.

Tutustu ja osallistu Digiraadin toimintaan tästä.

Olkkari on Discord-alustalla sijaitseva nuorten kohtaamispaikka, joka on avoinna arkisin klo 15–21. Olkkarissa toimii vapaaehtoisia, jotka keskustelevat kävijöiden kanssa.

Voit tulla juttelemaan arkisista asioista, tai vaikkapa aikuistumiseen liittyvistä kysymyksistä. Olohuoneessa järjestetään myös tapahtumia, kuten yhteisiä nettipeli-hetkiä ja askartelua. Lisäksi eri alojen asiantuntijat tulevat kerran kuukaudessa kertomaan omasta alastaan.

SPR Nuorten olohuone Olkkarin Discordiin pääset tästä.

Yksinäisyys on tuhoisaa ihmisen hyvinvoinnille. Meistä jokainen tarvitsee toisen ihmisen seuraa, ja yksikin myönteinen ihmissuhde voi katkaista yksinäisyyden kierteen.

Punainen Risti välittää ystäviä sinne, missä ystävää tarvitaan. Ystävätoiminnan koulutetut, vapaaehtoiset ystävät tuovat iloa yksinäiseen arkeen. Ennen kaikkea ystävä on kuuntelija ja juttukaveri.

Voit saada Punaisen Ristin kautta ystävän tai hakea verkkoystävää läheisellesi. Ystävät tapaavat toisiaan ja viettävät aikaa heille itselleen sopivalla tavalla, myös verkossa. 

Luotettavan verkkoystävän kanssa voi käydä kahdenkeskisiä, anonyymejä keskusteluja verkon välityksellä, sähköpostiviestein tai keskustelusovelluksissa. Verkkoystävyys ei katso aikaa tai paikkaa.

Voit saada itsellesi ystävän hakemalla Punaisen Ristin verkkoystävää tästä.

Oletko alan ammattilainen ja kiinnostunut Nuorten turvatalojen toiminnasta? Lue lisää tietoa ammattilaisille -sivulta tästä.

YouTube-upotuksen esikatselukuva
Tuemme erilaisissa huolissa keskustelun keinoin, kasvotusten ja videovälitteisesti. Etsitään yhdessä ratkaisu tilanteeseen!
YouTube-upotuksen esikatselukuva
Autamme ottamaan askeleita itsenäistymisen polulla. Yksilöllinen itsenäistymisen polku suunnitellaan nuoren omien tarpeiden mukaan.
YouTube-upotuksen esikatselukuva
Punaisen Ristin verkkoystävän kanssa keskustellaan nimettömästi, jolloin ilojen ja surujenkin jakaminen voi olla helpompaa.