Neljä nuorta istuu ulkoilmassa vierekkäin keskustellen ja puhelinta selaten.

Tukea ja toimintaa nuorille verkossa

Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Punaisen Ristin Nuorten turvatalot tarjoavat verkossa tukea ja neuvoa asuinpaikasta riippumatta. Keskusteluavun teemoista, vertaistoiminnasta ja muista tukimuodoista voit lukea lisää alempaa.

Tukea ja toimintaa verkossa

Nettiturvis tarjoaa maksutonta keskusteluapua 12-29-vuotiaille nuorille ja heidän läheisilleen valtakunnallisesti netissä. Aiheena voi olla esim. mielenterveys, perhe- ja ihmissuhteet, jaksaminen , itsenäistyminen tai jokin muu asia, joka mietityttää. Myös vanhemmat saavat tukea vanhemmuuteen liittyvissä asioissa. Tapaamisia voidaan järjestää tarpeen mukaan 1-10 kertaa. Tapaamiset järjestyvät videopuhelun tai chatin välityksellä. Palvelu on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi tai tulkin välityksellä. 

Varaa aikasi tästä.

Lataa Nettiturvis-julisteet (pdf) suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi täältä. 

 

 

Sekasin-chat on suomen- ja ruotsinkielinen valtakunnallinen keskustelualusta 12–29-vuotiaille. Sekasin-chatissa voit keskustella mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chatissa päivystävät järjestöjen ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Välitämme sinusta ja siitä, mikä sinua mietityttää. 

Sekasin-chat (suomeksi) on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 9–24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15–24. Ruotsinkielinen chat on auki maanantaista perjantaihin klo 15-19. Sulkemisajan jälkeen jonotus ei valitettavasti ole mahdollista, emmekä ota sulkemisajan jälkeen uusia asiakkaita. Uudelleen jonoon pääsee heti chatin avautuessa. 

Sekasin-chatia koordinoivat MIELI Suomen Mielenterveys ry, Suomen Punainen Risti, Setlementtiliitto sekä SOS-Lapsikylä.

Sekasin-chattiin pääset tästä:

Sekasin-chat (suomeksi)

Sekasin-chat (ruotsiksi)

Chattiin jonottaessa voi vastata Digiraadin ajankohtaisiin kysymyksiin Sekasin-botissa sekasin.fi/vaikuta

Haluaisitko vaikuttaa johonkin sinulle tärkeään asiaan, mutta et vielä tiedä miten? Tule osallistumaan Digiraadin verkkokeskusteluun!

Digiraadit ovat ohjattuja, anonyymeja ja turvallisia verkkokeskusteluja nuorten elämää koskevista aiheista.

Voit osallistua Digiraadin toimintaan myös vapaaehtoisena.

Tutustu ja osallistu Digiraadin toimintaan tästä.

Olkkari on Discord-alustalla sijaitseva nuorten kohtaamispaikka, joka on avoinna arkisin klo 15–21. Olkkarissa toimii vapaaehtoisia, jotka keskustelevat kävijöiden kanssa.

Voit tulla juttelemaan arkisista asioista, tai vaikkapa aikuistumiseen liittyvistä kysymyksistä. Olohuoneessa järjestetään myös tapahtumia, kuten yhteisiä nettipeli-hetkiä ja askartelua. Lisäksi eri alojen asiantuntijat tulevat kerran kuukaudessa kertomaan omasta alastaan.

SPR Nuorten olohuone Olkkarin Discordiin pääset tästä.

Yksinäisyys on tuhoisaa ihmisen hyvinvoinnille. Meistä jokainen tarvitsee toisen ihmisen seuraa, ja yksikin myönteinen ihmissuhde voi katkaista yksinäisyyden kierteen.

Punainen Risti välittää ystäviä sinne, missä ystävää tarvitaan. Ystävätoiminnan koulutetut, vapaaehtoiset ystävät tuovat iloa yksinäiseen arkeen. Ennen kaikkea ystävä on kuuntelija ja juttukaveri.

Voit saada Punaisen Ristin kautta ystävän tai hakea verkkoystävää läheisellesi. Ystävät tapaavat toisiaan ja viettävät aikaa heille itselleen sopivalla tavalla, myös verkossa. 

Luotettavan verkkoystävän kanssa voi käydä kahdenkeskisiä, anonyymejä keskusteluja verkon välityksellä, sähköpostiviestein tai keskustelusovelluksissa. Verkkoystävyys ei katso aikaa tai paikkaa.

Voit saada itsellesi ystävän hakemalla Punaisen Ristin verkkoystävää tästä.

Oletko alan ammattilainen ja kiinnostunut Nuorten turvatalojen toiminnasta? Lue lisää tietoa ammattilaisille -sivulta tästä.

YouTube-upotuksen esikatselukuva
Tuemme erilaisissa huolissa keskustelun keinoin, kasvotusten ja videovälitteisesti. Etsitään yhdessä ratkaisu tilanteeseen!
YouTube-upotuksen esikatselukuva
Autamme ottamaan askeleita itsenäistymisen polulla. Yksilöllinen itsenäistymisen polku suunnitellaan nuoren omien tarpeiden mukaan.
YouTube-upotuksen esikatselukuva
Punaisen Ristin verkkoystävän kanssa keskustellaan nimettömästi, jolloin ilojen ja surujenkin jakaminen voi olla helpompaa.