Tukea kotitehtäviin LäksyHelpistä

Jenni Lötjönen
Kuvaaja: Jenni Lötjönen

LäksyHelppi tarjoaa koulun jälkeen apua kotitehtävien kanssa. Vapaaehtoiset ohjaajat auttavat läksyjenteossa. Läksykerhossa jutellaan ja vietetään aikaa yhdessä.

Läksyhelpissä keskitytään koulutuntien jälkeen läksyjen tekoon. LäksyHelpin ohjaajat auttavat esimerkiksi silloin, kun koulutehtävät tuntuvat hankalilta, eivätkä omat vanhemmat pysty auttamaan. LäksyHelpissä voi miettiä kotitehtävien sisältöä yhdessä ohjaajien kanssa.

Ohjaajat myös kuuntelevat huolia ja kannustavat, jos koulunkäynti tuntuu vaikealta. Läksyjenteon lomassa vietetään aikaa yhdessä, pelataan pelejä ja jutellaan.

LäksyHelppi on tarkoitettu peruskoululaisille eli ala- ja yläkouluja käyville. LäksyHelppi-kerhot on tarkoitettu erityisesti Suomeen muuttaneille lapsille ja nuorille, mutta kaikki koululaiset ovat tervetulleita läksykerhoon. LäksyHelppi-kerhoja vetävät Punaisen Ristin kouluttamat ohjaajat.

LäksyHelpissä saa läksyavun lisäksi itseluottamusta ja uusia ystäviä. LäksyHelpin tavoite on paitsi auttaa koulunkäynnissä, kannustaa mahdollisimman monta nuorta jatkamaan peruskoulun jälkeen ammattikouluun tai lukioon.

LäksyHelppi valloittaa koko Suomen

Suomen Punainen Risti aloitti LäksyHelppi-toiminnan HOK-Elannon tuella pääkaupunkiseudulla vuonna 2009. LäksyHelppi-toiminta ideoitiin alun perin erityisesti maahanmuuttajataustaisten lasten koulunkäynnin tukemiseksi, sillä perheiden mahdollisuudet tukea lastensa koulunkäyntiä ovat usein jo kielivaikeuksien takia heikommat. Kerhon ovet ovat kuitenkin kaikille auki.

Kolmivuotiseksi sovitun pilottiprojektin tulokset ovat olleet niin rohkaisevia, että toimintaa on laajennettu valtakunnalliseksi. LäksyHelppi- kerhoissa vapaaehtoiset aikuiset ohjaajat tukevat lapsia ja nuoria läksyjen teossa. Läksyjen jälkeen pelataan yhdessä. LäksyHelppejä on perustettu myös aikuisopiskelijoille.

LäksyHelppi- kerhoista vastaavat Punaisen Ristin osastot. Toiminnasta kiinnostuneille vapaaehtoisille on luvassa toimintaan perehdyttävää koulutusta. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä sinua lähimpään Punaisen Ristin piiritoimistoon. Yhteystiedot löydät täältä.