Tukea kotitehtäviin LäksyHelpistä

Jenni Lötjönen
Kuvaaja: Jenni Lötjönen

LäksyHelppi tarjoaa koulun jälkeen apua kotitehtävien kanssa. Vapaaehtoiset ohjaajat auttavat läksyjenteossa. Läksykerhossa jutellaan ja vietetään aikaa yhdessä.

Läksyhelpissä keskitytään koulutuntien jälkeen läksyjen tekoon. LäksyHelpin ohjaajat auttavat esimerkiksi silloin, kun koulutehtävät tuntuvat hankalilta, eivätkä omat vanhemmat pysty auttamaan. LäksyHelpissä voi miettiä kotitehtävien sisältöä yhdessä ohjaajien kanssa.

Ohjaajat myös kuuntelevat huolia ja kannustavat, jos koulunkäynti tuntuu vaikealta. Läksyjenteon lomassa vietetään aikaa yhdessä, pelataan pelejä ja jutellaan.

LäksyHelppi on tarkoitettu peruskoululaisille eli ala- ja yläkouluja käyville. LäksyHelppi-kerhot on tarkoitettu erityisesti Suomeen muuttaneille lapsille ja nuorille, mutta kaikki koululaiset ovat tervetulleita läksykerhoon. LäksyHelppi-kerhoja vetävät Punaisen Ristin kouluttamat ohjaajat.

LäksyHelpissä saa läksyavun lisäksi itseluottamusta ja uusia ystäviä. LäksyHelpin tavoite on paitsi auttaa koulunkäynnissä, kannustaa mahdollisimman monta nuorta jatkamaan peruskoulun jälkeen ammattikouluun tai lukioon.

Mistä löydän lähimmän LäksyHelppi-kerhon?

Läksyhelppi-kerhoja järjestävät Punaisen Ristin paikallisosastot ympäri Suomen. Ota yhteyttä lähimpään Punaisen Ristin piiritoimistoon. Yhteystiedot löydät täältä

Miten pääsen LäksyHelppiin vapaaehtoiseksi?

LäksyHelppi- kerhoista vastaavat Punaisen Ristin osastot. Toiminnasta kiinnostuneille vapaaehtoisille on luvassa toimintaan perehdyttävää koulutusta. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä sinua lähimpään Punaisen Ristin piiritoimistoon. Yhteystiedot löydät täältä.