Nuorten turvatalo

Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Nuorten turvatalot auttavat nuoria ja heidän perheitään arjen pulmissa ja kriiseissä.

Nopeaa, inhimillistä ja luotettavaa apua

Turvatalolta apua ja neuvontaa ympäri vuorokauden

Meiltä voit kysyä mistä tahansa nuoruuteen tai vanhemmuuteen liittyvästä asiasta, arjen jokapäiväisistä tilanteista elämän kriiseihin.
Tuemme nuorta ja hänen perhettään ja lähiyhteisöään keskustelun keinoin ja etsimme ratkaisuja yhdessä.

Myös vanhemmat saavat tukeamme vanhemmuuteen liittyvissä asioissa.

Tarvittaessa tarjoamme nuorelle myös turvallisen yösijan. Tilapäinen majoitus on avoinna nuorille joka päivä klo 17-10.
Nuorten turvatalot sijaitsevat Espoossa, Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Vantaalla. Turvatalojen yhteystiedot löydät täältä. Lisäksi autamme nuoria valtakunnallisesti verkossa.

Kynnys on matalalla

Nuorten turvatalot ovat matalan kynnyksen tukipaikkoja, joihin voi hakeutua omasta aloitteesta silloin, kun nuori tai joku hänen perheestään tuntee tarvitsevansa ulkopuolista apua. Turvatalot tarjoavat nuorelle tarvittaessa myös väliaikaisen yöpymispaikan.

24/7/365

Turvatalot tarjoavat keskusteluavun lisäksi itsenäistymisen tukea, läheisneuvonpitoa sekä ystävä- ja ryhmätoimintaa. Kaikki palvelut ovat maksuttomia. - See more at: https://www.punainenristi.fi/hae-tukea-ja-apua/nuorten-turvatalosta/tiet...
Turvatalot tarjoavat keskusteluavun lisäksi itsenäistymisen tukea, läheisneuvonpitoa sekä ystävä- ja ryhmätoimintaa. Kaikki palvelut ovat maksuttomia. - See more at: https://www.punainenristi.fi/hae-tukea-ja-apua/nuorten-turvatalosta/tiet... voi hakeutua omasta aloitteesta silloin, kun nuori tai joku hänen perheestään tuntee tarvitsevansa ulkopuolista apua ja tukea.

Turvatalojen palvelut ovat saatavilla arkisin ympäri vuorokauden ja viikonloppuisin ilta- ja yöaikaan. Avun saa välittömästi ja ilman jonotusta. Kaikki Nuorten turvatalojen palvelut ovat maksuttomia eikä lähetettä tai ajanvarausta tarvita.

Apua verkosta

Nuorten turvatalot osallistuvat Suomen Mielenterveysseuran koordinoiman Sekasin-chatin järjestämiseen. Chatissa voi keskustella mistä tahansa huolesta tai murheesta.

Tarvittaessa turvatalot järjestävät nuorille myös kriisi-chatin.

Tule vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoistyö on Nuorten turvatalossa monipuolista: päivystysvapaaehtoinen on työntekijän työparina läsnä nuorille talon aukioloaikoina. Vapaaehtoinen voi myös työskennnellä nuorten ryhmänohjaajana, nettipäivystäjänä, tukihenkilönä tai kummina nuorelle. Ota yhteyttä sinua lähinnä sijaitsevaan turvataloon.

Nuorten turvatalojen yhteystiedot

Nuorten turvatalotoimintaa rahoittavat Punaisen Ristin lahjoittajat, Raha-automaattiyhdistys ja turvatalojen kotikunnat.

 

Seuraa Nuorten turvataloja Facebookissa
 

Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Nuorten turvatalot ovat monin eri tavoin nuorten ja heidän vanhempiensa tukena. Turvatalot tarjoavat keskusteluavun lisäksi itsenäistymisen tukea, läheisneuvonpitoa sekä ystävä- ja ryhmätoimintaa. Kaikki palvelut ovat maksuttomia.

Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Nuorten turvatalot tarjoavat apua sekä kasvokkain että puhelimitse - mikään ei ole liian pieni syy tulla käymään tai ottaa yhteyttä!

Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Punaisen Ristin Nuorten turvataloissa työskentelee vakituisten työntekijöiden lisäksi paljon vapaaehtoisia, joiden työpanos on toiminnan kannalta merkittävä.

Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Täältä löydät Nuorten turvatalojen yhteystiedot, reittiohjeet sekä aukioloajat.

Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Uutisia ja tapahtumia Nuorten turvataloilta.

Joonas Brandt

Punaisen Ristin Nuorten turvatalojen alla toimiva Kotipolku tukee pääkaupunkiseudulla 18–24-vuotiaiden nuorten aikuisten itsenäistymistä ja asumista.

Kampanjat