Ketjureaktio – polje ilmastonmuutosta vastaan!

Ketjureaktiossa on pyöräilty avustusta jo kymmenen vuotta. Kiitos yrityksille ja joukkueille!

Pyöräilemällä vaikutat! Tänä vuonna Ketjureaktiossa pyöräillään avustusta eSwatiniaan ja Tadzhikistanin vuoristoalueille, missä ilmastonmuutos aiheuttaa kuivuutta ja puhtaan veden puutetta.

Pyöräillään yhdessä ilmastonmuutosta vastaan! 

Ketjureaktio-keräys on osa arkipyöräilyyn kannustavaa Kilometrikisaa, joka käynnistyi 1.5.2019. Kilometrikisa on kaikille avoin ja maksuton pyöräilykilpailu.

Ilmoita joukkueesi - työ- tai kaveriporukka - mukaan Kilometrikisaan ja liity samalla Punaisen Ristin Ketjureaktio -keräykseen.
 
Jokaista poljettua 25km kohden hiilidioksidipäästöt vähenevät noin 4kg ja yritykselläsi tai joukkueellasi on mahdollisuus lahjoittaa 1€.
 
Ja mitä enemmän pyöräilet, sitä enemmän kuntosi kasvaa.
 
Joukkueesi voi liittyä mukaan kisaan myös myöhemmin kesällä. Poljetut matkat voi kirjata takautuvasti.
 
 

Kilometrikisaan ja Ketjureaktio-keräykseen osallistuminen edistävät työhyvinvointia ja yritysvastuun toteutumista:

  • kunto kohoaa
  • reipas mieli lisääntyy
  • hiilidioksidipäästöt vähenevät
  • avustuksella Punainen Risti rakentaa alueilla mm. pienellä vesimäärällä tuottavia viljelmiä ja vesijärjestelmiä lähteeltä kyliin.

Joukkuekisa kannustaa työporukoita hyötyliikuntaan. Polkijoiden työnantaja lahjoittaa Suomen Punaiselle Ristille yhden euron jokaisesta joukkueen polkemasta 25 kilometristä. Yritys voi myös tuplata polkijoiden keräämän summan. Lahjoitus tehdään kisan lopussa laskulla.

Ketjureaktioon voi osallistua myös kaveriporukalla. Tällöin jokainen polkija maksaa oman lahjoitusosuutensa netissä kisan päätyttyä.

Tule mukaan, toimi näin:

Ketjureaktio-keräys toimii  Kilometrikisan "sisällä":

  • Rekisteröidy Kilometrikisan netissä.
  • Perusta joukkue. Klikkaa ilmoittautumislomakkeella "Osallistumme Punaisen Ristin Ketjureaktioon".
  • Kutsu polkijoita mukaan joukkueeseesi. Ilmoita heille joukkueen nimi ja osallistumiskoodi, jonka saat joukkueen perustamisen yhteydessä.
  • Jokainen joukkueen jäsen merkitsee esimerkiksi viikottain kertyneet kilometrit joukkueen tulokseen Kilometrikisan nettisivuilla. Sivujen laskuri laskee Ketjureaktioon ilmoittautuneiden joukkueiden polkemien kilometrien lisäksi myös ajantasalla olevan keräyssumman (1 €/25 km). 
  • Saat kisan päätyttyä ohjeet lahjoituksen maksamiseen.

Kilometrikisan sivuilla joukkueen voi liittää Ketjureaktioon myös kesken kisan.

Kiitos Ketjureaktio 2018 -joukkueille!

Mukana oli 189 joukkuetta, jotka polkivat 2 750 000 km ja CO2 päästöjä säästyi 467 500 kg. Rahaa kerättiin ennätykselliset yli 110 000 euroa, . Lahjoituskohteena olivat Aleppon ja Damaskoksen kuntoutuskeskukset Syyriassa.

Kysy lisää Ketjureaktiosta

Keräykseen liittyvissä kysymyksissä auttaa mielellään [email protected] .