Heräsikö sinulla huoli nuoresta oppilaastasi?

Joonas Brandt/ Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Joonas Brandt/ Suomen Punainen Risti

Nuorten turvatalot auttavat eri elämänvaiheissa olevia nuoria ja heidän perheitään arjen pulmissa ja kriiseissä. Jos sinulla herää huoli oppilaastasi, me tarjoamme apua.

Huolta voivat aiheuttavat esimerkiksi toistuvat poissaolot koulusta, kääntynyt vuorokausirytmi, nuoren niukat voimavarat ja vaikeudet arjen hallinnassa tai perheenjäsenten väliset ristiriidat. Turvatalolla mietimme yhdessä, kuinka tilanteeseen löytyisi ratkaisu.

Nuorten turvatalot sijaitsevat Espoossa, Helsingissä, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Lisäksi autamme valtakunnallisesti puhelimitse ja verkossa.

Opettaja, ota yhteyttä tai vinkkaa meistä oppilaallesi

Kuka tahansa voi ottaa turvataloon yhteyttä: esimerkiksi opettaja, nuori itse tai hänen perheensä. Turvatalo palvelee arkena lähes ympäri vuorokauden ja viikonloppuisin illasta aamuun, klo 17–10.

Turvatalolta nuori ja perheineen voi saada monenlaista tukea, kuten keskusteluapua. Nuori voi myös tarvittaessa yöpyä turvatalolla tilapäisesti.

Koulun henkilökunta voi konsultoida turvatalon työntekijöitä oikean avun löytämiseksi. Voit myös vinkata meistä oppilaalle ja hänen perheelleen.

Yhteistyö koulun ja turvatalon välillä

Paikallinen turvatalo tekee alueen koulujen ja oppilaitosten kanssa yhteistyötä. Yhteistyön sisältö rakennetaan vastaamaan koulun ja oppilaiden tarpeisiin.

Ota yhteyttä paikalliseen Nuorten turvataloon ja sovi tapaaminen!

Lue lisää Nuorten turvatalosta.

Kampanjat