Katastrofikeräys

Arie Kievit / Alankomaiden Punainen Risti
Katastrofikeräys ohjaa avun sinne, missä hätä on sillä hetkellä suurin.
Kuvaaja: Arie Kievit / Alankomaiden Punainen Risti

Katastrofikeräyksellä annetaan nopeaa apua sinne, missä tarve on suurin.

Punaisen Ristin katastrofikeräyksen voi toteuttaa oppilaiden kanssa monella tavalla:

Lipaskeräys koulussa:

Koulusi voi auttaa tekemällä lipaskeräyksen koulussa. Keräystarvikkeet saat lähimmästä SPR:n piiritoimistoista.

Oppilaiden vanhemmille voi tiedottaa koulussa tehtävästä keräyksestä vaikkapa seuraavalla tekstillä:

Itä-Afrikassa ja Jemenissä uhkaava nälänhätä  - koulumme on mukana auttamassa!

Koulussamme järjestetään Punaisen Ristin lipaskeräys uhkaavan nälänhädän uhreille xx.xx.2017.

Itä-Afrikassa ja Jemenissä jo yli 20 miljoonaa ihmistä joutuu päivittäin taistelemaan saadakseen riittävästi syötävää. Suomen Punainen Risti aloittaa Pysäytä nälkä -hätäapukeräyksen.

Pitkään jatkunut kuivuus ja konfliktit ovat synnyttäneet kestämättömän tilanteen etenkin Somaliaan, Etelä-Sudaniin, Keniaan, Etiopiaan ja Jemeniin. Pelkästään Somaliassa on Suomen väestön kokoinen joukko ihmisiä, jotka altistuvat ravinnon puutteen vuoksi muun muassa tarttuville taudeille. Yli viidestä miljoonasta suurin osa on naisia ja lapsia

Punainen Risti on paikalla auttamassa. 2 000 kaikkien heikoimmassa asemassa olevat perhettä Somaliassa saavat kännyköihin raha-avustuksen. Esimerkiksi 20 euron käteislahjoituksella yksi kuuden hengen perhe saa ostettua ruoat ja veden viikoksi. Jemen on lähes kokonaan tuontiruoan varassa ja koleraan sairastuneita on tuhansia. Suomen Punainen Risti antoi huhtikuussa katastrofirahastostaan 100 000 euroa avustustyöhön.

Kutsumme kaikki oppilaat ja heidän perheensä mukaan lahjoittamaan. Pienikin lahjoitus auttaa:

  • 5 eurolla saa kanisterin, jossa vesi pysyy puhtaana.
  • 10 eurolla saa kaksi lämmintä huopaa.
  • 15 eurolla saa keittiötarvikkeet perheelle.

Kiitos että autatte!

Lipaskeräys kaupungilla:

Jos oppilaasi haluavat lähteä lipaskerääjiksi koulun ulkopuolelle, toimintaohjeet ja keräystarvikkeet saat lähimmästä SPR:n piiritoimistoista.

Lipaskeräys netissä:

Voit järjestää keräyksen myös netissä koulun tai luokan omalla nettikeräyksellä. Sitä jaetaan netissä, sosiaalisessa mediassa ja sähköpostilla. Jos et halua perustaa omaa nettikeräystä, lahjoita ja jaa Punaisen Ristin keräystä.

Muut keräystavat:

Katastrofirahastoon voi kerätä myös myös aloittamalla Lukukuu-kampanjan tai osallistumalla Päivätyökeräykseen. Keräysmateriaalit saat ilmaiseksi verkkokaupasta.

Muut lahjoitustavat:

Lahjoitukset netissä.
Tekstiviesti: Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 €)
Puhelin: Soita numeroon 0600-122 20 (20,28 € + pvm/mpm)
MobilePay: Lähetä haluamasi summa numeroon 040 135 88 00

Keräyslupa: Punaisella Ristillä on voimassa oleva keräyslupa. Punaisen Ristin keräysluvalla kerätyt varat on tilitettävä kokonaisuudessaan Punaiselle Ristille.

HUOM! Punaisen Ristin keräysluvalla kerätty päivätyötuotto on tilitettävä kokonaisuudessaan Punaiselle Ristille. - See more at: https://www.punainenristi.fi/paivatyokerays#sthash.KenH6Trb.dpufHUOM! Punaisen Ristin keräysluvalla kerätty päivätyötuotto on tilitettävä kokonaisuudessaan Punaiselle Ristille. HUOM! Punaisen Ristin keräysluvalla kerätty päivätyötuotto on tilitettävä kokonaisuudessaan Punaiselle Ristille.

Lisätietoja: Varainhankinta, koordinaattori Markus Högmander, markus.hogmander(a)redcross.fi tai sinua lähinnä sijaitseva Punaisen Ristin piiritoimisto.