Järjestä tapahtuma tai teemapäivä koulullasi

Tarvitsetko ideoita tapahtumien järjestämiseen eri ikäisille koululaisille? Onko koulussasi teemapäiviä tai tarvetta lauantaiohjelmalle?

Tilaa koulujen uutiskirje!

 

Puhdas vesi on osa arjen turvallisuutta. Pisara 2019: varaudu vesikriisiin oppilaiden kanssa!

Punaisen Ristin järjestämä valtakunnallinen Pisara 2019 -valmiusharjoitus testaa valmiutta toimia tilanteessa, jossa puhtaan veden saanti heikkenee tai loppuu kokonaan. Ala- ja yläkouluille suunnattu materiaali herättelee pohtimaan, miten paljon vettä käytämme yhden päivän aikana ja mistä voisi tinkiä, jos vettä on saatavilla rajallinen määrä. Materiaalia voi käyttää aamunavauksen tai yhden 45 minuutin oppitunnin aiheena. Voit ladata oppimateriaalin tämän sivun alaosasta. 

Nuoret ovat tärkeä osa Punaisen Ristin auttamisketjua

Tempauksen järjestäminen keräyksen yhteydessä saa lapset ja nuoret tekemään yhdessä hyvää ja voi näin toimia myös luokkahenken kohottajana.Osallistumalla keräyksiin nuoret lisäävät Punaisen Ristin valmiutta auttaa nopeasti hädässä olevia ihmisiä luonnonkatastrofin, tulipalon tai aseellisten selkkausten jäljiltä.

Punaisen Ristin vuosittaiset tapahtumat ja kampanjat:

Sakari Piippo

Nälkäpäivä-keräys, tänä vuonna 26.-28.9.2019, on monessa koulussa perinne, jonka oppilaat muistavat vielä vuosien jälkeenkin.

Lukeminen, kansainvälisyys ja apu lapselta toiselle yhdistyvät äidinkieleen ja kirjallisuuteen liittyvässä Lukukuu -kampanjassa. Mitä enemmän oppilaat lukevat, sitä enemmän he auttavat katastrofien uhreja.

Ibrahim Malla

Oppilaat voivat auttaa pulaan joutuneita nuoria kotimaassa tai lievittää lasten hätää kauempana järjestämällä Punaisen Ristin päivätyökeräyksen eli taksvärkin.

Arie Kievit / Alankomaiden Punainen Risti

Katastrofikeräyksellä annetaan nopeaa apua sinne, missä tarve on suurin.

Rasisminvastaisella viikolla 18.–24.3.2019 edistetään yhdenvertaisuutta ja korostetaan yksittäisen ihmisen vastuuta toimia oikein rasistisessa tilanteessa.

Laura Kotila

Punaisen Ristin viikkoa vietetään kaikkialla maailmassa 6.-12.5.2019. Tänä vuonna haluamme haastaa myös koululaiset kokeilemaan ensiavun antamista ja oppimaan uutta!

Ystävänpäivä on Suomen Punaisen Ristin tärkeimpiä kampanjoita, onhan Punainen Risti tuonut Suomeen ajatuksen päivästä nimenomaan ystävyyden päivänä. Ystävänpäivänä haluamme muistuttaa, että jokainen voi vähentää yksinäisyyttä ottamalla toiset ihmiset huomioon, ihan tavallisin teoin.