Järjestä tapahtuma tai teemapäivä koulullasi

Maiju Pohjanheimo
Kuvaaja: Maiju Pohjanheimo

Tarvitsetko ideoita tapahtumien järjestämiseen eri ikäisille koululaisille? Onko koulussasi teemapäiviä tai tarvetta lauantaiohjelmalle?

Tilaa opettajan uutiskirje

Tilaa sähköpostiisi 6-8 kertaa vuodessa ilmestyvä Opettajan uutiskirje.

Saat tuoreet tiedot opetusta tukemaan suunnitelluista materiaaleista, tapahtumista ja ajankohtaisista puheenaiheista.

Klikkaa ja tilaa opettajan uutiskirje >>

Nuoret ovat tärkeä osa Punaisen Ristin auttamisketjua

Tulemalla mukaan toimintaamme nuori rohkaistuu puhumaan tukea tarvitsevien puolesta, seisomaan hyvän puolella ja ottamaan kantaa.

Osallistumalla keräyksiin nuoret lisäävät Punaisen Ristin valmiutta auttaa nopeasti hädässä olevia ihmisiä luonnonkatastrofin, tulipalon tai aseellisten selkkausten jäljiltä.

Tempauksen järjestäminen keräyksen yhteydessä saa lapset ja nuoret tekemään yhdessä hyvää ja voi näin toimia myös luokkahenken kohottajana.

Punaisen Ristin tapahtumat ja kampanjat:

Miten voimme auttaa - ota yhteyttä

Kysy tapahtumien järjestämisestä ja eri ikäisille sopivista tempauksista: projektipäällikkö Eeva Arrajoki, eeva.arrajoki(a)punainenristi.fi, puh. 020 701 2274.

Saara Mansikkamäki

Nälkäpäivä-keräys, tänä vuonna 20.-22.9.2018, on monessa koulussa perinne, jonka oppilaat muistavat vielä vuosien jälkeenkin.

Lukeminen, kansainvälisyys ja apu lapselta toiselle yhdistyvät äidinkieleen ja kirjallisuuteen liittyvässä Lukukuu -kampanjassa. Mitä enemmän oppilaat lukevat, sitä enemmän he auttavat sodan uhreja Syyriassa.

Ibrahim Malla

Oppilaat voivat auttaa pulaan joutuneita nuoria kotimaassa tai lievittää lasten hätää kauempana järjestämällä Punaisen Ristin päivätyökeräyksen eli taksvärkin.

Arie Kievit / Alankomaiden Punainen Risti

Katastrofikeräyksellä annetaan nopeaa apua sinne, missä tarve on suurin.

Rasisminvastaisella viikolla 19.–25.3.2018 edistetään yhdenvertaisuutta ja korostetaan yksittäisen ihmisen vastuuta toimia oikein rasistisessa tilanteessa.

Laura Kotila

Punaisen Ristin viikkoa vietetään kaikkialla maailmassa 7.-13.5.2018. Tänä vuonna haluamme haastaa myös koululaiset kokeilemaan ensiavun antamista ja oppimaan uutta!

Ystävänpäivä on Suomen Punaisen Ristin tärkeimpiä kampanjoita, onhan Punainen Risti tuonut Suomeen ajatuksen päivästä nimenomaan ystävyyden päivänä. Ystävänpäivänä haluamme muistuttaa, että jokainen voi vähentää yksinäisyyttä ottamalla toiset ihmiset huomioon, ihan tavallisin teoin. Tänä vuonna haluamme haastaa nuoret tekemään pieniä, toiset huomioivia tekoja ja jakamaan ne Insragramissa. Osallistuneiden kesken arvomme Tuplaa täynnä olevan Kånken-repun ja leffalippuja!

Kampanjat