Kumille kyllä, päihteille ei!

Benjamin Suomela
Kondomiajokortin voi suorittaa myös monilla kesän festareilla. Ruisrock 2018.
Kuvaaja: Benjamin Suomela

    Ensiavun ja seksuaaliterveyden oppimateriaalit löydät nyt uudesta digitaalisesta oppimateriaalipalvelusta. Se on täysin ilmainen ja helppo ottaa käyttöön! Oppilaat käyttävät palvelua ilman kirjautumista, opettajille on lisäaineistoa ja mm. tehtävien vastauksia kirjautumisen takana. Löydät uuden palvelun täältä: www.sproppimateriaalit.fi.

    Ensiaputaidot ovat tärkeitä kaikille nuorille, erityisesti tien päällä liikkuville. Alla olevien Onelife-tehtävien avulla opiskelijat voivat harjoitella onnettomuuspaikalla toimimista virtuaalisesti.

    Huom! Nämä Onelife-tehtävät eivät enää valitettavasti toimi useimmilla tietokoneilla. Pahoittelut tästä. Poistamme ne kokonaan käytöstä kevätlukukauden 2020 jälkeen ja lähdemme rakentamaan uutta, toiselle asteelle sopivaa ensiapuopetusmateriaalia. 

     

    Punaisen Ristin En käytä -päihdeaineistossa korostetaan nuorten omien valintojen merkitystä ja pohditaan päihteiden haittavaikutuksia. Materiaali sisältää toimintaideat kuuteen reilun tunnin mittaiseen tapaamiseen. Se on suunnattu  yläkouluun ja toiselle asteelle. Voit käyttää materiaalin kokonaan tai vain joitakin osioita siitä. Päihdeinfokilpailu sisältää 10 päihteisiin liittyvää kysymystä. Särkyvää-esitettä on mahdollista tilata maksutta SPR:n verkkokaupasta 9-luokkalaisille ja sitä vanhemmille. Menetelmien toteuttamiseen voi pyytää apua myös Punaisen Ristin päihdetyön vapaaehtoisilta. Kysy lisää Punaisen Ristin paikallisesta osastosta tai piiritoimistosta.