Kumille kyllä, päihteille ei!

Benjamin Suomela
Kondomiajokortin voi suorittaa myös monilla kesän festareilla. Ruisrock 2018.
Kuvaaja: Benjamin Suomela

Tutustu rohkeasti alla oleviin seksuaaliterveyden ja päihdetyön materiaaleihimme. Voit hyödyntää niitä opetuksessa itse tai olla yhteydessä alueesi Punaisen Ristin piiritoimistoon ja tiedustella vapaaehtoisiamme vierailulle koululle.

    Ensiaputaidot ovat tärkeitä myös kaikille nuorille, erityisesti tien päällä liikkuville. Alla olevien Onelife-tehtävien avulla opiskelijat voivat harjoitella onnettomuuspaikalla toimimista virtuaalisesti. 

     

    Kumikoulu on yhdeksäsluokkalaisille ja toiselle asteelle suunnattu seksuaaliterveyden oppitunti. Oppitunnilla (45 min.) pyritään lisäämään nuorten tietoutta seksitaudeista ja edistämään kondomin käyttöä. Kumikoulun sisältö muodostuu kahdesta tositarinasta, kumikoulupelistä, peukkubarometristä ja kondomin käytön harjoittelusta. Kumikoulua voit tiedustella oman alueesi Punaisen Ristin piiristä tai käyttää materiaaleja itsenäisesti. Kondomiajokortti on toiminnallinen menetelmä (30-45 min.), jonka tavoitteena on seksin, seksuaalisuuden ja ehkäisyn puheeksi ottaminen. Ajokortin suorittamisessa on kolme vaihtoehtoa (A, AB ja ABC) ja ne pitävät sisällään turvaseksiä, ehkäisyä ja seksitauteja koskevia kysymyksiä sekä kondomin käytön harjoittelua.
    Punaisen Ristin En käytä -päihdeaineistossa korostetaan nuorten omien valintojen merkitystä ja pohditaan päihteiden haittavaikutuksia. Materiaali sisältää toimintaideat kuuteen reilun tunnin mittaiseen tapaamiseen. Se on suunnattu  yläkouluun ja toiselle asteelle. Voit käyttää materiaalin kokonaan tai vain joitakin osioita siitä. Päihdeinfokilpailu sisältää 10 päihteisiin liittyvää kysymystä. Särkyvää-esitettä on mahdollista tilata maksutta SPR:n verkkokaupasta 9-luokkalaisille ja sitä vanhemmille. Menetelmien toteuttamiseen voi pyytää apua myös Punaisen Ristin päihdetyön vapaaehtoisilta. Kysy lisää Punaisen Ristin paikallisesta osastosta tai piiritoimistosta.