Tule mukaan ensiapuryhmään

Teemu Ullgrén
Suomen Punaisen Ristin ensiapupäivystys Blockfestissä Tampereen Ratinaniemessä 2013.
Kuvaaja: Teemu Ullgrén

Ensiavun vapaaehtoiset päivystävät vuosittain sadoissa erilaisissa tapahtumissa ympäri Suomea. Tervetuloa vapaaehtoiseksi ensiapuryhmään! Ryhmiä on lähes jokaisella paikkakunnalla.

Ensiapuryhmät kokoontuvat säännöllisesti opettelemaan ja harjoittelemaan ensiaputaitoja. Ensiaputaitojen lisäksi ryhmässä voi oppia radiopuhelinten käyttöä, suunnistusta, ryhmän johtamista ja kouluttamista.

Osa ensiapuryhmäläisistä osallistuu myös hälytystehtäviin osana Vapaaehtoista pelastuspalvelua Vapepaa. Viranomaiset hälyttävät Vapepan hälytysryhmien vapaaehtoisia auttamaan niin onnettomuuksissa, etsinnöissä, evakuoinneissa kuin vaativissa erityistilanteissakin.

Harjoittelu ensiapuryhmässä on maksutonta, eikä siihen vaadita ennakkotaitoja. Ryhmässä halukkaat ohjataan kursseille tarpeen ja kiinnostuksen mukaan.

Miten pääsen ensiapupäivystäjäksi?

Päivystämään pääset, jos olet täysi-ikäinen, harjoittelet säännöllisesti ensiapuryhmässä ja sinulla on voimassa oleva päivystyskortti. Päivystyskortin saat käytyäsi päivystyspalvelukurssin ja sen voimassapitoon vaaditaan vuosittainen ensiaputaitotestin suorittaminen.

Ensiapuryhmiä on sadoilla paikkakunnilla ympäri Suomea. Lähimmän ryhmän löydät helpoiten ottamalla yhteyttä ensiapuryhmien vastuuhenkilöihimme piiritoimistoissa. Voit myös ottaa yhteyttä oman alueesi paikallisosastoon ja tiedustella ryhmätoiminnasta.

Piiritoimistoissa ja osastoissa tiedetään parhaiten, milloin ja missä ensiapuryhmät kokoontuvat. Heiltä voit lisäksi kysyä seuraavan ensiapukurssin alkamisajankohtaa.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Katso lähin ensiapuryhmä vapaaehtoisverkko RedNetissä