Tule mukaan hiv-/seksuaaliterveystyön vapaaehtoiseksi

Jussi Tuokkola
Kuvaaja: Jussi Tuokkola

Hiv-/seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset kertovat seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä esimerkiksi festareilla ja kouluissa. Lisäksi vapaaehtoiset päivystävät Punaisen Ristin hiv-neuvontapuhelimessa. Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla hiv-/seksuaaliterveystyön peruskurssin.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

1. Vapaaehtoiseksi neuvontapuhelimeen

Hiv-/seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset neuvovat ja tukevat soittajia puhelimitse. Puhelimen päivystäjät ovat vapaaehtoisia, jotka koulutetaan tehtävään Punaisen Ristin peruskurssilla.

Vapaaehtoinen voi ryhtyä halutessaan henkilökohtaiseksi tukihenkilöksi. Tukihenkilö auttaa tartuntaa pelkäävää, tartunnan saanutta tai hänen perhettään. Tukihenkilön voi saada neuvontapuhelimen kautta.

Lue lisää neuvontapuhelimesta.

2. Vapaaehtoiseksi koulu- ja festarivierailuille

Hiv-/seksuaaliterveystyön vapaaehtoinen kertoo seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista esimerksi kouluissa ja erilaisissa tapahtumissa. Nuorilla on mahdollisuus suorittaa esimerkiksi kondomiajokortti. Festareilla vapaaehtoiset jakavat Kesäkumeja ja keskustelevat juhlijoiden kanssa turvallisesta seksistä.

3. Vapaaehtoiseksi Pluspisteeseen

Punaisen Ristin Pluspisteellä voi keskustella turvaseksiin ja tartuntoihin liittyvistä asioista sekä käydä hiv-testissä anonyymisti, maksutta ja ilman ajanvarausta. Halukkaat voivat saada Pluspisteestä henkilökohtaisen tukihenkilön. Pluspisteiden vapaaehtoiset ovat terveydenhuollon ammattilaisia, sillä heillä tulee olla verinäytteiden ottamiseen vaadittava osaaminen. Lue lisää täältä.

Pluspisteiden yhteystiedot

Miten pääsen mukaan hiv-/seksuaaliterveystyöhön?

Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla hiv-/seksuaaliterveystyön peruskurssin. Kurssin hinta Punaisen Ristin jäsenille on 20 euroa (sis. majoituksen kurssipäivien välissä, ruuan ja kahvin), matkakustannusten osalta 40 euron omavastuun jälkeen avustetaan edullisimman kulkuneuvon mukaisesti. Jos et ole vielä jäsen, kurssin hinta on 50 euroa.

Vuonna 2017 hiv-/seksuaaliterveystyön seuraavat peruskurssit:

21.-22.10. JYVÄSKYLÄ Lisätietoa täältä. Ilmoittautuminen täältä. Kurssiohjelmaan voit tutustua täällä. HUOM: kurssipaikka muuttunut! Uusi paikka: Sokos Hotel Alexandra, Hannikaisenkatu 35, 40100 Jkl

Peruskurssin jo käyneille ja toiminnassa aktiivisesti mukana oleville järjestetään myös täydennyskoulutusta vuosittain.

Vuonna 2017 täydennyskoulutus järjestetään 1.-2.9.2017 M/S Silja Europalla.

Ajankohtaista

Kesäkumikampanja 2017 on alkanut! Lisää tietoa täältä.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Jussi Tuokkola

Pluspisteissä tarjotaan ilmaista neuvontaa seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa. Pluspisteet tarjoavat myös maksutonta hiv-testausta nimettömänä.