Tule mukaan hiv-/seksuaaliterveystyön vapaaehtoiseksi

Jussi Tuokkola
Kuvaaja: Jussi Tuokkola

Hiv-/seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset kertovat seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä esimerkiksi festareilla ja kouluissa. Lisäksi vapaaehtoiset päivystävät Punaisen Ristin hiv-neuvontapuhelimessa. Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla hiv-/seksuaaliterveystyön peruskurssin.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

1. Vapaaehtoiseksi neuvontapuhelimeen

Hiv-/seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset neuvovat ja tukevat soittajia puhelimitse. Puhelimen päivystäjät ovat vapaaehtoisia, jotka koulutetaan tehtävään Punaisen Ristin peruskurssilla.

Vapaaehtoinen voi ryhtyä halutessaan henkilökohtaiseksi tukihenkilöksi. Tukihenkilö auttaa tartuntaa pelkäävää, tartunnan saanutta tai hänen perhettään. Tukihenkilön voi saada neuvontapuhelimen kautta.

Lue lisää neuvontapuhelimesta.

2. Vapaaehtoiseksi koulu- ja festarivierailuille

Hiv-/seksuaaliterveystyön vapaaehtoinen kertoo seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista esimerksi kouluissa ja erilaisissa tapahtumissa. Nuorilla on mahdollisuus suorittaa esimerkiksi kondomiajokortti. Festareilla vapaaehtoiset jakavat Kesäkumeja ja keskustelevat juhlijoiden kanssa turvallisesta seksistä.

3. Vapaaehtoiseksi Pluspisteeseen

Punaisen Ristin Pluspisteellä voi keskustella turvaseksiin ja tartuntoihin liittyvistä asioista sekä käydä hiv-testissä anonyymisti, maksutta ja ilman ajanvarausta. Halukkaat voivat saada Pluspisteestä henkilökohtaisen tukihenkilön. Pluspisteiden vapaaehtoiset ovat terveydenhuollon ammattilaisia, sillä heillä tulee olla verinäytteiden ottamiseen vaadittava osaaminen. Lue lisää täältä.

Pluspisteiden yhteystiedot

Miten pääsen mukaan hiv-/seksuaaliterveystyöhön?

Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla hiv-/seksuaaliterveystyön peruskurssin. Kurssi on maksuton Punaisen Ristin jäsenille (sis. majoituksen kurssipäivien välissä, ruuan ja kahvin), matkakustannusten osalta 40 euron omavastuun jälkeen avustetaan edullisimman kulkuneuvon mukaisesti.

Vuonna 2017 hiv-/seksuaaliterveystyön peruskurssit järjestetään seuraavasti:

6.-7.5. HELSINKI lisätietoa täältä. Ilmoittautuminen täältä. Kurssiohjelmaan voit tutustua täällä.

21.-22.10. JYVÄSKYLÄ

Lisätietoa tulossa, ilmoittautuminen avataan myöhemmin.

Peruskurssin jo käyneille ja toiminnassa mukana oleville järjestetään myös täydennyskoulutusta vuosittain.

Ajankohtaista

Kesäkumikampanja saa jatkoa taas vuonna 2017! Lisää tietoa tulossa kevään aikana.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Jussi Tuokkola

Pluspisteissä tarjotaan ilmaista neuvontaa seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa. Pluspisteet tarjoavat myös maksutonta hiv-testausta nimettömänä.