Tule mukaan hiv- ja seksuaaliterveystyön vapaaehtoiseksi

Jussi Tuokkola
Kuvaaja: Jussi Tuokkola

Hiv- ja seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset kertovat seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä esimerkiksi festareilla ja kouluissa. Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla hiv- ja seksuaaliterveystyön peruskurssin.

Vapaaehtoiseksi koulu- ja festarityöhön

Hiv- ja seksuaaliterveystyön vapaaehtoinen kertoo seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista esimerksi kouluissa ja erilaisissa tapahtumissa. Nuorilla on mahdollisuus suorittaa esimerkiksi kondomiajokortti. Festareilla vapaaehtoiset jakavat Kesäkumeja ja keskustelevat juhlijoiden kanssa turvallisesta seksistä. Lisätietoa toiminnallisista menetelmistä yläkoululaisille täältä.

Vapaaehtoiseksi Pluspisteeseen

Punaisen Ristin Pluspisteellä voi keskustella turvaseksiin ja tartuntoihin liittyvistä asioista sekä käydä hiv-testissä anonyymisti, maksutta ja ilman ajanvarausta. Halukkaat voivat saada Pluspisteestä henkilökohtaisen tukihenkilön, joka auttaa tartuntaa pelkäävää, tartunnan saanutta tai hänen perhettään. Pluspisteiden vapaaehtoiset ovat terveydenhuollon ammattilaisia, sillä heillä tulee olla verinäytteiden ottamiseen vaadittava osaaminen. Lue lisää täältä.

Pluspisteiden yhteystiedot

Miten pääsen mukaan hiv- ja seksuaaliterveystyöhön?
 
Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla hiv- ja seksuaaliterveystyön peruskurssin.

Hiv- ja seksuaaliterveystyön peruskurssi koostuu verkko-opetuksesta sekä moduulikoulutuksista. Verkko-opetusjakso suoritetaan Moodle-oppimisalustalla. Verkkokurssilla tutustutaan eri tehtävien avulla mm. Punaisen Ristin periaatteisiin ja vapaaehtoistoimintaan Punaisessa Ristissä. Kurssiin liittyy videoita, luettavaa materiaalia, monivalintakysymyksiä sekä keskustelu- ja pohdintatehtäviä. Lisäksi saat tietoa hiv-infektiosta ja yleisimmistä seksiteitse tarttuvista taudeista Suomessa sekä niiden hoidosta. Seksuaalisen ja sukupuolisen moninaisuuden ymmärtäminen on myös osa verkkokurssia.

Seuraava hiv- ja seksuaaliterveystyön verkkokurssi on mahdollista suorittaa helmikuussa 2019. Ilmoittautuminen on auki ja jatkuu 3.2.2019 asti.

Verkkokurssin jälkeen vapaaehtoinen voi suorittaa oman kiinnostuksensa mukaan lyhyitä moduulikoulutuksia festarityöstä, pluspistetyöstä, chat-neuvonnasta tai toiminnallisista menetelmistä koulu- ja nuorisoyhteistyössä. Tulevista moduulikoulutuksista laitetaan tietoa RedNetiin. Suositeltavaa on, että vapaaehtoinen käy verkkokurssin lisäksi vähintään kaksi eri moduulikoulutusta.

 

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Jussi Tuokkola

Pluspisteissä tarjotaan ilmaista neuvontaa seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa. Pluspisteet tarjoavat myös maksutonta hiv-testausta nimettömänä.