Tule mukaan seksuaaliterveystyön vapaaehtoiseksi!

Jussi Tuokkola
Kuvaaja: Jussi Tuokkola

Seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset kertovat seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä esimerkiksi festareilla ja kouluissa. Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla seksuaaliterveystyön peruskurssin.

Terveyden edistämisen verkkoperehdytys on julkaistu!

Uusi terveyden edistämisen verkkoperehdytys on julkaistu!

Terveyden edistämisen verkkoperehdytys on Punaisen Ristin uusi vapaaehtoiskoulutus, joka on tarkoitettu kaikille terveyden edistämisestä sekä Punaisen Ristin terveyden edistämisen vapaaehtoistoiminnoista kiinnostuneille. 

Punaisen Ristin terveyden edistämisen toimintaan kuuluvat päihdetyö, seksuaaliterveystyö, tapaturmien ehkäisytyö, terveysneuvonta, kuten Pluspisteet ja Terveyspistetoiminta sekä muu terveyttä ja hyvinvointia edistävä toiminta. 

Lue lisää ja tule mukaan!

Vapaaehtoiseksi koulu- ja festarityöhön

Seksuaaliterveystyön vapaaehtoinen kertoo seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista esimerksi kouluissa ja erilaisissa tapahtumissa. Nuorilla on mahdollisuus suorittaa esimerkiksi kondomiajokortti. Festareilla vapaaehtoiset jakavat Kesäkumeja ja keskustelevat juhlijoiden kanssa turvallisesta seksistä. Lisätietoa toiminnallisista menetelmistä yläkoululaisille täältä.

Vapaaehtoiseksi Pluspisteeseen

Punaisen Ristin Pluspisteellä voi keskustella turvaseksiin ja tartuntoihin liittyvistä asioista sekä käydä hiv-testissä anonyymisti, maksutta ja ilman ajanvarausta. Halukkaat voivat saada Pluspisteestä henkilökohtaisen tukihenkilön, joka auttaa tartuntaa pelkäävää, tartunnan saanutta tai hänen perhettään. Pluspisteiden vapaaehtoiset ovat terveydenhuollon ammattilaisia, sillä heillä tulee olla verinäytteiden ottamiseen vaadittava osaaminen. Lue lisää täältä.

Pluspisteiden yhteystiedot

Miten pääsen mukaan seksuaaliterveystyöhön?
 
Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla seksuaaliterveystyön peruskurssin.

Seksuaaliterveystyön peruskurssi koostuu verkko-opetuksesta sekä moduulikoulutuksista. Verkko-opetusjakso suoritetaan Moodle-oppimisalustalla. Verkkokurssilla tutustutaan eri tehtävien avulla mm. Punaisen Ristin periaatteisiin ja vapaaehtoistoimintaan Punaisessa Ristissä. Kurssiin liittyy videoita, luettavaa materiaalia, monivalintakysymyksiä sekä keskustelu- ja pohdintatehtäviä. Lisäksi saat tietoa hiv-infektiosta ja yleisimmistä seksiteitse tarttuvista taudeista Suomessa sekä niiden hoidosta. Seksuaalisen ja sukupuolisen moninaisuuden ymmärtäminen on myös osa verkkokurssia.

Verkkokurssin jälkeen vapaaehtoinen voi suorittaa oman kiinnostuksensa mukaan lyhyitä moduulikoulutuksia festarityöstä, pluspistetyöstä, chat-neuvonnasta tai toiminnallisista menetelmistä koulu- ja nuorisoyhteistyössä. Tulevista moduulikoulutuksista laitetaan tietoa RedNetiin. Suositeltavaa on, että vapaaehtoinen käy verkkokurssin lisäksi vähintään kaksi eri moduulikoulutusta.

 

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Jussi Tuokkola

Pluspisteissä tarjotaan ilmaista neuvontaa seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa. Pluspisteet tarjoavat myös maksutonta hiv-testausta nimettömänä.