Tule mukaan rinnepäivystäjäksi

Niklas Meltio
Kuvaaja: Niklas Meltio

Rinnepäivystäjä on ensiavun vapaaehtoinen, joka auttaa loukkaantuneita laskettelijoita rinteessä ja antaa heille hätäensiapua. Jos pidät laskettelusta ja sinulla on ensiapukortti, tule Punaisen Ristin vapaaehtoiseksi rinnepäivystäjäksi.

Suomen laskettelurinteissä päivystää joka talvi noin 500 Punaisen Ristin kouluttamaa vapaaehtoista rinnepäivystäjää. Rinnepäivystäjän tehtävänä on antaa ensiapua lasketteluvammoihin onnettomuuspaikalla. He auttavat vuosittain peräti 1200–1400 loukkaantunutta laskijaa.

Miten pääsen rinnepäivystäjäksi?

Koska rinnepäivystäjät työskentelevät laskettelurinteissä, vaatimuksena on hyvä laskettelutaito. Lisäksi rinnepäivystäjäksi haluavalla on oltava voimassa olevat todistukset ensiavun peruskurssista EA 1 sekä jatkokurssista EA 2.

Jos nämä kurssit on suoritettuina, voit hakea Punaisen Ristin rinnepäivystyskurssille, jonka pituus on 20 tuntia. Rinnepäivystyskurssien aikataulut päivitetään tapahtumakalenteriin, josta voit hakea myös ensiapukursseja.

Siirry tapahtumakalenteriin.

Kurssin suorittamisen jälkeen saat Punaisen Ristin rinnepäivystäjän henkilökortin, joka on voimassa kolme vuotta. Kortti päivitetään vuosittain.

Rinnepäivystäjien alaikäraja on 18 vuotta. Päivystäjän täytyy olla Punaisen Ristin jäsen.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi