Tule mukaan vapaaehtoiseksi terveyspisteeseen

Pentti Vänskä
Kuvaaja: Pentti Vänskä

Jos olet terveydenhuollon ammattilainen ja haluat käyttää ammattitaitoasi muiden iloksi ja hyödyksi vapaa-ajallasi, toivotamme sinut tervetulleeksi terveyspisteen vapaaehtoiseksi.

Terveyden edistäminen on tärkeä osa Punaisen Ristin työtä. Terveyspisteistä saa maksutonta neuvontaa terveysasioissa, verenpaineen mittausta ja henkistä tukea. Lisäksi terveyspisteissä voidaan järjestää esimerkiksi luentoja tai teemailtoja tai pyörittää erilaisia ryhmiä.

Terveyspisteiden toiminnasta vastaavat vapaaehtoiset terveydenhuollon ammattilaiset. Toiminta sopii hyvin esimerkiksi jo eläkkeelle jääneille sairaanhoitajille, lääkäreille tai terveydenhoitajille, jotka haluavat ylläpitää arvokasta ammattitaitoaan ja samalla auttaa muita. Myös työelämässä oleville terveyspisteet tarjoavat mahdollisuuden tavata ihmisiä rennoissa olosuhteissa ja auttaa heitä voimaan paremmin.

Useimmat terveyspisteet ovat auki kerran kuukaudessa tai useammin, enimmillään kerran viikossa. Aikaa voit käyttää sen verran kuin itsellesi sopii.

Miten pääsen terveyspisteen vapaaehtoiseksi?

Jos kiinnostuit terveyspisteistä, ota yhteyttä lähimpään Punaisen Ristin osastoon. Jos heillä on jo terveyspiste, he osaavat kertoa missä ja milloin se on avoinna.

Kaikilla osastoilla ei terveyspistettä vielä ole. Voi olla, että he vielä odottavat innokkaita vapaaehtoisia. Ota siis yhteyttä!

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi