Näin pääset mukaan ystäväksi

Joonas Brandt
Kuvaaja: Joonas Brandt

Yli puolet suomalaisista on kokenut yksinäisyyttä jossain elämän vaiheessa. Kuka tahansa voi jäädä yksin. Punainen Risti välittää vapaaehtoisia ystäviä toisen ihmisen läsnäoloa kaipaaville.

Näin pääset mukaan

  • Etsi tapahtumakalenterista sinulle sopivin ystävätoiminnan peruskurssi hakusanalla ystävä ja ilmoittaudu mukaan, tai
  • ilmoittaudu vapaaehtoiseksi luomalla profiili ja etsimällä itsellesi sopiva ystävätoiminnan peruskurssi. Paikallisosastosi ottaa sinuun yhteyttä ja opastaa eteenpäin.

Kaikki ystäviksi haluavat saavat koulutuksen tehtäväänsä. Ystäväkurssilla pääset tutustumaan toimintaan tarkemmin ja halutessasi voit valita sinulle sopivimman toimintamuodon vasta kurssin jälkeen.

Kolmen tunnin ystäväkurssilla saat tietoa vapaaehtoistoiminnan periaatteista ja ystävätoiminnan merkityksestä yksinäisyyden lievittäjänä. Koulutuksessa perehdytään vuorovaikutukseen ja kohtaamiseen. Kurssi antaa mahdollisuuden tutustua myös toisiin vapaaehtoisiin.

Tervetuloa!

Mitä minulta odotetaan?

Ystävätoiminnan vapaaehtoisena sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa aikaasi sen verran kuin haluat. Vapaaehtoisen ystävän tärkein ominaisuus on kyky kuunnella ja olla läsnä. Yhteinen ajanvietto voi olla kahvittelua, ulkoilua tai jokin mielekäs harrastus.

Voitte yhdessä miettiä, kuinka haluatte tavata. Ystävätoiminnan myötä syntyy siteitä yli ikä- ja kulttuurirajojen, ja yhteinen ajanvietto rikastuttaa myös vapaaehtoisen ystävän elämää.

Haluatko saada ystävän Punaisen Ristin kautta?

Lue sivuiltamme, miten Punaisesta Rististä voi saada apua yksinäisyyteen.
 

Punaisen Ristin ystävätoiminta on monipuolista

Voit toimia
 
 
LähiTapiola tukee Punaisen Ristin ystävätoimintaa Suomessa.