Suomen Punainen Risti auttaa Pakistanin tulvista kärsiviä katastrofirahastostaan

Kuva: Pakistanin Punainen Puolikuu

Suomen Punainen Risti tukee 100 000 eurolla kansainvälisen Punaisen Ristin avustusoperaatiota Pakistanissa. Massiiviset tulvat ovat vieneet yli tuhannen ihmisen hengen.

Poikkeuksellisen massiiviset tulvat Pakistanissa ovat ajaneet miljoonia ihmisiä kodeistaan ja vieneet hengen yli tuhannelta.

Suomen Punainen Risti myöntää katastrofirahastostaan 100 000 euroa kansainvälisen Punaisen Ristin avustusoperaatioon, jolla autetaan Pakistanin tulvista ja maanvyöryistä kärsiviä ihmisiä.

Pakistanin Punaisen Puolikuun vapaaehtoiset antavat paikan päällä ensiapua ja jakavat avustustarvikkeita kotinsa menettäneille.

– Sateiden jatkuessa humanitaarisen avun tarve kasvaa entisestään. Tähän mennessä poikkeukselliset monsuunisateet ja niistä seuranneet tulvat ja maanvyörymät ovat vaikeuttaneet miljoonien ihmisten elämää Pakistanissa, kertoo Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Marko Korhonen.

Ilmastokriisin humanitaariset vaikutukset kasvavat jatkuvasti. Välittömän humanitaarisen avun lisäksi Punainen Risti ja Punainen Puolikuu tulevat auttamaan katastrofin runtelemien alueiden jälleenrakentamisessa ja uusiin katastrofeihin varautumisessa.

Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastosta autetaan katastrofeista ja konflikteista kärsiviä ympäri maailman. Nälkäpäivänä kerättyjä varoja ei ole sidottu ennalta tiettyyn kohteeseen, ja siksi niillä voidaan auttaa nopeasti siellä, missä apua kulloinkin eniten tarvitaan.