17.11.2022

Punaisen Ristin Hämeen piirille korvaus kavalletuista vastaanottotoiminnan varoista

Punaisen Ristin lippu
Kuva: Suomen Punainen Risti

Taloudellisesta väärinkäytöksestä epäilty henkilö on tuomittu korvaamaan vuosina 2017–2020 kavaltamansa vastaanottotoiminnan varat piirille. Tapaus ei liity lahjoitusvaroihin eikä vapaaehtoistoimintaan.

Pirkanmaan käräjäoikeus on todennut Punaisen Ristin Hämeen piirissä työskennelleen vastaanottokeskuksen työntekijän kavaltaneen vastaanottotoiminnan varoja vuosina 2017–2020. Henkilö tuomittiin korvaamaan kavaltamansa varat piirille.

Kyseinen henkilö ei työskentele enää Hämeen piirissä. Tapaus ei liity lahjoitusvaroihin eikä vapaaehtoistoimintaan.

Tilanteesta tehtiin poliisitutkinta Hämeen piirin tehtyä havaitsemistaan epäselvyyksistä rikosilmoitukset elo-syyskuussa 2021.

– On erittäin tärkeää, että tapauksen oikeuskäsittely on saatu päätökseen. Havaittuamme tapauksen sisäisessä tarkastuksessa vahvistimme valvontaamme ja talouskäytäntöjämme niin, että vastaava väärinkäytös ei ole enää mahdollinen. Voimme nyt viedä asian myös sisäisesti päätökseen, kertoo Hämeen piirin toiminnanjohtaja Pentti Savolainen.

Piiri on palauttanut kateissa olleet varat Maahanmuuttovirastolle Suomen Punaisen Ristin ja viraston välisen sopimuksen mukaisesti.