19.06.2023

Eero Rämö valittu Suomen Punaisen Ristin pääsihteeriksi

Eero Rämö seisoo puun alla

Suomen Punaisen Ristin hallitus on valinnut oikeustieteen ja teologian maisteri Eero Rämön Suomen Punaisen Ristin pääsihteeriksi. Rämö aloittaa tehtävässään syksyllä, kun nykyinen pääsihteeri Kristiina Kumpula siirtyy eläkkeelle.

Eero Rämö toimii tällä hetkellä viestintätoimisto Tekirin varatoimitusjohtajana.

– Punaisen Ristin tehtävä on kaikissa olosuhteissa lievittää kärsimystä ja suojella elämää ja ihmisarvoa. Tässä ajassa en voi kuvitella tärkeämpää tehtävää kuin tehdä töitä näiden tavoitteiden eteen osana maailman suurinta humanitaarista liikettä. Minuun ovat aina tehneet vaikutuksen Punaisen Ristin vapaaehtoiset ja työntekijät, jotka joka päivä puolustavat inhimillisyyttä ja auttavat ihmisiä, Eero Rämö kertoo.

Suomen Punaisen Ristin pääsihteeriä etsittiin avoimella haulla. Suomen Punainen Risti vastaanotti tehtävään 72 hakemusta.

– Eero Rämön valinnassa pääsihteeriksi korostuivat uudistamiskyky, muutosjohtamistaidot, kaksikielisen järjestömme toimintaperiaatteisiin perustuva johtamisote, valmiuden ja varautumisen vahva tuntemus sekä kansainvälinen osaaminen, toteaa Suomen Punaisen Ristin hallituksen puheenjohtaja Elli Aaltonen.

Suomen Punainen Risti valitsee pääsihteerin seitsemäksi vuodeksi kerrallaan. Eero Rämö aloittaa pääsihteerin tehtävässä 1.10.2023