23.10.2020

Nuorilla tärkeä rooli vapaaehtoisina

Nuoret kävelevät talvisessa kaupunkimaisemassa.
Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Lumi haluaa antaa elämästään hetken vapaaehtoistoiminnalle. Hän aloitti Vantaan turvatalolla syksyllä 2019 ja kertoi ensitunnelmistaan.

"En ole ollut vielä edes kuukautta vapaaehtoisena, mutta nyt jo osaan kertoa, että meillä on huippu porukka! Tätä työtä ei väännetä itku silmässä vaan ennemminkin hymy huulilla ja täydellä sydämellä.

Teemme työtä hyvän asian puolesta ja pääsemme auttamaan muita. Äitini sanoo aina, että jos tiedät pystyväsi parempaan niin miksi tyydyt nykyiseen. Tällä asenteella minä lähdin mukaan!"

Mikäs sen parempaa kuin tehdä samalla vapaaehtoistyötä ja semmosta asiaa, mistä ite tykkää.

Somelähettiläänä Vantaan turvatalolla toimiva Lumi korosti 23.2.2020 julkaistussa Iltalehden jutussa, miten merkityksellistä on, että nuoret ovat mukana turvatalojen vapaaehtoistoiminnassa:

"Mä päivitän tän turvatalon Instagramia ja Facebookia. Mikäs sen parempaa kuin tehdä samalla vapaaehtoistyötä ja semmosta asiaa, mistä ite tykkää. Kyl mä sanoisin, et se on hyvä olla ite nuori, jos haluu nuorille jotain viestiä. Se viesti menee paremmin perille, kun on samanikäinen kuin se kohderyhmä.

Hymyilevä nuori nainen puutalon seinustalla.
Some-lähettiläänä toimivan Lumin mielestä eri-ikäisten vuoropuhelu rikastuttaa ja antaa uusia ideoita. Kuva: Suomen Punainen Risti

Kyl mä suosittelen vapaaehtoistyötä. Mä väittäisin, että kaikilla on aikaa antaa elämästään vähän tämmöiseen vapaaehtoistyöhön. Mäkin teen tän lisäksi töitä, käyn koulua ja harrastan vielä ja silti mulla on aikaa tehdä vapaaehtoistöitä.

On hienoa, että olemme saaneet nuoria mukaan tekemään kanssamme myös turvatalojen viestintää ja vaikuttamistyötä. Tällainen eri ikäisten vuoropuhelu rikastuttaa ja tuo uusia ideoita siihen, miten toimintaamme kuvataan ja sanoitetaan."

– Lumi, Vantaan turvatalo