Tee yrityslahjoitus

Tatu Blomqvist/SPR
Kuvaaja: Tatu Blomqvist/SPR

Lahjoitus Punaiselle Ristille on tapa osoittaa yhteiskuntavastuuta. Punaiselle Ristille tehty lahjoitus menee varmasti perille ja hyödyttää avun tarvitsijaa.

Nälkäpäivä-keräys

Nälkäpäivä järjestetään tänä vuonna 20.-22.9.2018. Siinä kerätään varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Kun rahaa ei ole korvamerkitty tiettyyn kohteeseen, sitä voidaan käyttää nopeasti kotimaassa ja ulkomailla niiden ihmisten auttamiseen, jotka sitä eniten tarvitsevat.

Suomessa katastrofirahaston varoilla autetaan mm. tulipaloissa kotinsa menettäneitä perheitä. Maailmalla apua tarvitaan kipeästi esimerkiksi Bangladeshissa, jonne on paennut Myanmarista yli miljoona ihmistä.

Lue lisää yritysten Nälkäpäivä-lahjoituksista

Näin teet yrityslahjoituksen

Rahalahjoitus

Tilaa lasku haluamallesi lahjoitussummalle. Valitse lahjoituskohde tilauslomakkeen yläosassa olevasta valikosta.

Jos haluat kohdentaa katastrofirahastoon tai kotimaan toimintaan kohdistuvan lahjoituksen tarkemmin haluamaasi kohteeseen, kirjoita toiveesi laskulomakkeen kenttään "Viestini Punaiselle Ristille".

Tavara- tai palvelulahjoitus

Jos haluat lahjoittaa materiaalia tai palveluita, täytä materiaali- ja palvelutarjouslomake.

Perusta yrityksellesi nettikeräys

Perusta yrityksellesi oma nettikeräys eli sähköinen keräyslipas. Sillä keräät helposti asiakkaittesi ja kumppaneittesi verkkopankin tai luottokortin kautta tekemät lahjoitukset. Lippaaseen johtavaa linkkiä voit jakaa sähköpostilla ja Facebookissa. Lippaan voi myös laittaa näkyviin yrityksen internet- tai intranet-sivulle. Lipas (tai tarvittaessa useampia) perustetaan osoitteessa http://oma.punainenristi.fi.

Ruotsin- ja englanninkieliset lippaat löydät osoitteista punainenristi.fi/rodakorset ja punainenristi.fi/redcross.

Lahjoitus katastrofirahastoon

Aseelliset konfliktit, luonnonkatastrofit ja köyhyys aiheuttavat ennennäkemätöntä hätää. Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon tehtyjen lahjoitusten avulla autetaan sekä luonnonmullistusten ja sotien uhreja ympäri maailmaa, että Suomessa äkillisen onnettomuuden kohdanneita. Lahjoitusten ansiosta apua voidaan antaa katastrofirahastosta nopeasti ja tehokkaasti. Apu toimitetaan aina perille yhteistyössä paikallisen Punaisen Ristin tai Punaisen Puolikuun yhdistyksen kanssa.

Hädän kohdatessa toimitamme katastrofialueelle avustustarvikkeita, esimerkiksi telttoja, huopia, puhdasta juomavettä tai kokonaisen kenttäsairaalan. Hätäavun jälkeen autamme jälleenrakennuksessa ja opetamme toimimaan onnettomuuden sattuessa. Katastrofirahaston avulla tuemme myös kehitysyhteistyöohjelmia ja taistelemme jatkuvasti sairauksia ja nälkää vastaan.

Apua Suomessa

Katastrofirahaston varoin annetaan Suomessa myös henkistä tukea ja autetaan henkilöitä ja perheitä, joita on kohdannut onnettomuus, kuten tulipalo tai tulva.
 
 
 

Lahjoitus auttamistyöhön Suomessa

Kotimaassa Suomen Punainen Risti muun muassa kouluttaa vapaaehtoisia ystävä- ja ensiaputoimintaan, pitää yllä katastrofivalmiutta ja ylläpitää Nuorten turvataloja. Järjestö myös auttaa pakolaisia perustamalla tarpeen mukaan vastaanottokeskuksia tai hätämajoitusta turvapaikanhakijoille. Kotimaan yleislahjoitukset kohdistetaan siihen työhön, missä varoja kulloinkin eniten tarvitaan.

Lue lisää kotimaan toiminnasta >>

Nuorten turvatalot

Nuorten turvatalot Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa ja Tampereella antavat apua ja tukea nuorille ja heidän perheilleen kaikenlaisissa pulma- ja kriisitilanteissa. Turvatalot on tarkoitettu 12-19-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen. Nuori tai perhe voi tulla turvataloon ilman lähetettä ja ajanvarausta. Palvelut ovat maksuttomia. 
 
 

Hyvä joulumieli -keräys

Vuosittaisen joulukeräyksen järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) ja Suomen Punainen Risti (SPR). Keräys toteutetaan yhteistyössä Ylen aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Yle Radio Vegan kanssa. Keräyksen kumppaneita ovat Keskon ruokakauppojen lisäksi S-ryhmän ruokakaupat ja Lidl.

Vuonna 2017 jaettiin 30 000 lahjakorttia. Yhden lahjakortin arvo on 70 euroa. Lahjakortilla perheet voivat ostaa ruokatarvikkeita joulupöytään.

Vuoden 2018 Hyvä Joulumieli-keräys käynnistyy 22.11. Keräystavoite on 1 960 000 € ja lahjakortteja jaetaan 28 000 kappaletta.

Ylen aamu-tv kertoo keräyksestä lähetyksissään päivittäin keräyksen aikana.

Hyvä Joulumieli-keräyksen lahjoitustili: FI17 1596 3000 2020 20.

Lisätietoja: www.hyväjoulumieli.fi

Lahjoituksesta viestiminen

Voitte kertoa lahjoituksestanne täysin vapaasti tekstillä. Vaikkapa näin: ”Joulutervehdysten lähettämisen sijaan olemme tehneet lahjoituksen Punaisen Ristin katastrofirahastoon”.
 
Voit hyödyntää viestinnässä myös sivun alareunan materiaalipaketista löytyviä bannereita. Linkitä ne sivulle www.punainenristi.fi.
 

Punaisen Ristin logon käyttö on tarkoin säädeltyä

Tavallisten lahjoitusten yhteydessä logon käyttö ei valitettavasti ole mahdollista, mutta voimme halutessanne tarjota teille muuta kuvamateriaalia, jossa Punaisen Ristin tunnus näkyy.
 

Kysy lisää

Jos sinulla on kysyttävää yrityslahjoituksista tai -yhteistyöstä, autamme mielellämme:

Varainhankinnan koordinaattori Regina Laurén, regina.lauren(a)redcross.fi, puh. 020 701 2199
Varainhankinnan asiantuntija Maija Keskinen, maija.keskinen(a)redcross.fi, puh. 040 675 8931
Varainhankinnan asiantuntija Marjo Martin, marjo.martin(a)redcross.fi, puh. 040 543 9164
 
   
   

 

Kampanjat