Tee yrityslahjoitus

IFRC/Carl Whetham
Katastrofirahastoon lahjoitettuja varoja on käytetty mm. Nepalin maanjäristysalueella.
Kuvaaja: IFRC/Carl Whetham

Lahjoitus Punaiselle Ristille on tapa osoittaa yhteiskuntavastuuta. Punaiselle Ristille tehty lahjoitus menee varmasti perille ja hyödyttää avun tarvitsijaa.

Näin teet yrityslahjoituksen

Rahalahjoitus

Tilaa lasku haluamallesi lahjoitussummalle. Valitse lahjoituskohde tilauslomakkeen yläosassa olevasta valikosta.

Jos haluat kohdentaa katastrofirahastoon tai kotimaan toimintaan kohdistuvan lahjoituksen, kirjoita toiveesi lomakkeen kenttään "Viestini Punaiselle Ristille".

Tavara- tai palvelulahjoitus

Jos haluat lahjoittaa materiaalia tai palveluita, täytä materiaali- ja palvelutarjouslomake.

Lahjoitus katastrofirahastoon

Lahjoitus takaa nopean avun tarvittaessa sodan ja luonnonkatastrofien uhreille.Tällä hetkellä Suomen Punainen Risti kerää rahaa mm. siviilien auttamiseksi Syyriassa. He tarvitsevat vettä, suojaa ja ruokaa.  
 

Apua ihmisten hädän lievittämiseksi

Aseelliset konfliktit, luonnonkatastrofit ja köyhyys aiheuttavat ennennäkemätöntä hätää. Humanitaarista apua tarvitsee YK:n mukaan lähes 80 miljoonaa ihmistä. Punaisen Ristin työntekijät ja vapaaehtoiset hoitavat apua tarvitsevia kenttäsairaaloissa ja klinikoilla Syyriasta Burundiin, Ukrainaan ja Haitiin sekä tarjoavat ruoka-apua ja suojaa miljoonille ihmisille. Apu toimitetaan aina perille yhteistyössä paikallisen Punaisen Ristin tai Punaisen Puolikuun yhdistyksen kanssa.

Apua Suomessa

Katastrofirahaston varoin annetaan Suomessa myös henkistä tukea ja autetaan henkilöitä ja perheitä, joita on kohdannut onnettomuus, kuten tulipalo tai tulva.
 
 

Lahjoitus auttamistyöhön Suomessa

Kotimaassa Suomen Punainen Risti muun muassa kouluttaa vapaaehtoisia ystävä- ja ensiaputoimintaan, pitää yllä katastrofivalmiutta ja ylläpitää Nuorten turvataloja. Järjestö myös auttaa pakolaisia perustamalla tarpeen mukaan vastaanottokeskuksia tai hätämajoitusta turvapaikanhakijoille. Kotimaan yleislahjoitukset kohdistetaan siihen työhön, missä varoja kulloinkin eniten tarvitaan.

Lue lisää kotimaan toiminnasta >>

Nuorten turvatalot

Nuorten turvatalot Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa ja Tampereella antavat apua ja tukea nuorille ja heidän perheilleen kaikenlaisissa pulma- ja kriisitilanteissa. Turvatalot on tarkoitettu 12-19-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen. Nuori tai perhe voi tulla turvataloon ilman lähetettä ja ajanvarausta. Palvelut ovat maksuttomia. 
 
 

Hyvä joulumieli -keräys

VCuosittaisen joulukeräyksen järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) ja Suomen Punainen Risti (SPR). Keräys toteutetaan yhteistyössä Ylen aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Yle Radio Vegan kanssa. Keräyksen kumppaneita ovat Keskon ruokakauppojen lisäksi S-ryhmän ruokakaupat ja Lidl.

2016 lahjakortteja jaetiin 30 000 kappaletta. Yhden lahjakortin arvo on 70 euroa. Lahjakortilla perheet voivat ostaa ruokatarvikkeita joulupöytään.

Ylen aamu-tv kertoo keräyksestä lähetyksissään päivittäin keräyksen aikana. Ohjelman aikana ruudussa näkyvät kaikki ne yritykset, jotka ovat lahjoittaneet vähintään 1 500 euroa.

Hyvä Joulumieli-keräyksen lahjoitustili: FI17 1596 3000 2020 20.

Lisätietoja: www.hyväjoulumieli.fi

Lahjoituksesta viestiminen

Voitte kertoa lahjoituksestanne täysin vapaasti tekstillä. Vaikkapa näin: ”Joulutervehdysten lähettämisen sijaan olemme tehneet lahjoituksen Punaisen Ristin katastrofirahastoon”.
 

Punaisen Ristin logon käyttö on tarkoin säädeltyä

Tavallisten lahjoitusten yhteydessä logon käyttö ei valitettavasti ole mahdollista, mutta voimme halutessanne tarjota teille muuta kuvamateriaalia, jossa Punaisen Ristin tunnus näkyy.
 

Perusta yrityksellesi nettilipas

Nettilipas on kätevä keräyslipas verkossa. Lippaan perustaminen on nopeaa ja kerääminen onnistuu helposti esimerkiksi Facebookissa tai sähköpostitse. Lahjoittaminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla. Lippaita voi perustaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Nettilippaaseen on hyvä laittaa pesämuna ja keräystavoite, se vauhdittaa lahjoittamista. Lipasta kannattaa myös markkinoida koko keräyksen ajan, jotta yleisö muistaa sen olemassaolon.

Kysy lisää

Lahjoituksella voit tukea Punaisen Ristin toimintaa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Valitse yrityksellesi sopivin lahjoituskohde eri vaihtoehdoista tai sovi juuri sinun yrityksesi toimintaa tukevasta avustusprojektista ottamalla meihin yhteyttä:

Varainhankinnan koordinaattori Regina Laurén, regina.lauren(a)redcross.fi, puh. 020 701 2199
 
Varainhankinnan suunnittelija Eeva Arrajoki, eeva.arrajoki(a)redcross.fi, puh. 020 701 2274