Yritykset mukaan Nälkäpäivä-keräykseen 26.-28.9.2019

Kimmo Holopainen
Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen (oik.) ja Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen keräyshommissa Töölöntorilla.
Kuvaaja: Kimmo Holopainen
Tilaa Yritysten uutiskirje

Tilaa sähköpostiisi 4-6 kertaa vuodessa ilmestyvä Yritysten uutiskirje.

Saat tuoreet tiedot yritysyhteistyön eri muodoista, tulevista tapahtumista ja keräyksistä sekä ajankohtaisista puheenaiheista.

Klikkaa ja tilaa Yritysten uutiskirje >>

Ota yhteyttä:

Asiantuntija Maija Keskinen, maija.keskinen(a)redcross.fi.

Mikä on Nälkäpäivä-keräys?

Nälkäpäivä-keräys järjestetään tänä vuonna 26.-28.9.2019. Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Suomessa katastrofirahaston varoilla autetaan äkillisissä onnettomuustilanteissa, kuten tulipaloissa kotinsa menettäneitä perheitä, annetaan henkistä tukea ja tuetaan Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimintaa.

Ulkomailla toimimme luonnonkatastrofeissa ja konflikteissa. Käytännössä työ on ihmisten pelastamista, hoitamista, avustamista ja kuntoutusta.

Maapallon lämpötilan nousu lisää äärimmäisiä sääilmiöitä ja luonnonkatastrofeja, joista kärsivät eniten maailman köyhimmät ja heikoimmassa asemassa olevat ihmiset. Autamme yhteisöjä varautumaan ilmastonmuutoksen pitkäkestoisiin vaikutuksiin sekä äkillisiin luonnonkatastrofeihin ja selviytymään niistä mahdollisimman hyvin. 

Viime vuonna Nälkäpäivä-lahjoitusten pääkohde oli Bangladesh, jonne on paennut Myanmarista yli 950 000 ihmistä. Paenneet asuvat silmän kantamattomiin jatkuvassa leirissä, jonka olot ovat äärimmäisen kurjat. Leirin vieressä on Punaisen Ristin kenttäsairaala, jonka toiminnasta Suomen Punainen Risti vastasi vuoden 2018 loppuun saakka. Sairaalassa hoidettiin kaikkiaan yli 50 000 potilasta eli keskimäärin 100-160 ihmistä päivässä. 

Katso sairaalaa esittelevä 360-video: https://fieldhospital360.com/

Kuva: Benjamin Suomela / SPR

Nälkäpäivän aikana kerätään rahaa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoja ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen. Siksi varoja voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin. Rahoilla voidaan auttaa luonnonkatastrofien ja konfliktien uhreja maailmalla sekä Suomessa: apua annetaan henkilöille ja perheille, jotka ovat äkillisissä onnettomuuksissa joutuneet vaikeaan tilanteeseen. Tällainen tilanne voi olla vaikkapa tulipalo, tulva tai rikoksen uhriksi joutuminen. - See more at: http://www.nalkapaiva.fi/sisalto/n%C3%A4lk%C3%A4p%C3%A4iv%C3%A4-mik%C3%A...

Välitä. Osallistu. Autat. 

 • Tee vapaaehtoistyötä lipaskerääjänä. Mukavimmin se sujuu pareittain tai pienissä ryhmissä. Kerääjäryhmät ilmoittautuvat nettilomakkeella. Heihin otetaan yhteyttä tarkempien ohjeiden kera.
 • Tee yrityslahjoitus tilaamalla lasku haluamallesi lahjoitussummalle. 
 • Perusta yrityksellesi oma nettikeräys. Nettikeräykseen johtavaa linkkiä voit jakaa sähköpostilla ja Facebookissa sekä yrityksenne internet- tai intranet-sivulla. Keräys perustetaan osoitteessa oma.punainenristi.fi/nalkapaiva-kerays. Ruotsin- ja englanninkieliset keräykset vastaavasti oma.punainenristi.fi/hungerdagen ja oma.punainenristi.fi/hungerday. Vinkit nettikeräämiseen löytyvät sivun alareunan materiaalipaketista.
 • Kerää ja lahjoita SPR:n Nälkäpäivä-nettikeräykseen. Jaa lahjoituslinkkiä keräykseen netissä, somessa ja sähköpostilla.
 • Tilaa perinteinen keräyslipas yrityksesi toimitiloihin Punaisen Ristin piiritoimistoista. Tuo Nälkäpäivän viestiä yrityksessä esille sisäisellä viestinnällä.  
 • Kannusta henkilökuntaa ja kumppaneita lahjoittamaan puhelimella. MobilePay-lahjoitusten numero on 10900. Tekstiviestillä voi lahjoittaa lähettämällä viestin SPR numeroon 16499 (15 €).

Lahjoita medianäkyvyyttä:

 • Lahjoita media- ja mainostilaa - diginäyttöjä, radioaikaa, somenäkyvyyttä, printtimainospaikkoja, tv-spotteja - Nälkäpäivästä viestimiseen.
 • Ilmoita käytettävissä olevista mediatiloista tai pyydä lisätietoja: sari.byman(a)punainenristi.fi.

Lainaa kotisivusi Nälkäpäivän viestintään:

 • #SPRTakeover -kampanjassa yrityksesi kotisivuille tulevat ihmiset kohtaavat 26.-28.9.2019 Punaisen Ristin ilmoituksen. Heille tarjotaan mahdollisuutta osallistua Nälkäpäivä-nettikeräykseen. Kävijä voi tehdä lahjoituksen tai jatkaa helposti yrityksesi sivustolle.
 • Mukana kampanjassa oli viime vuonna yli 130 yritystä ja yhteisöä, mm.
  Posti
  Alma Media
  Elisa
  Finlayson
  Foreca
  Designmuseo
  Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen
  Radiomedia
  Sanomalehti Karjalainen
  Stockmann Oyj
  Tiketti
  SAK
  Aller Media
  Raisio
  Tieto Oyj
  Ellun Kanat
 • Ilmoittaudu mukaan kampanjaan ja katso toimintaohjeet. Lisätietoja #SPRTakeover-kampanjasta: maija.keskinen(a)redcross.fi

Jaa sisältöjä ja kerro muillekin, että olette mukana auttamassa:

Sivun alalaidassa olevasta materiaalipaketista löydät bannereita, joilla voitte kertoa olevanne mukana auttamassa. Linkitä bannerit osoitteeseen www.nalkapaiva.fi.

Levitä Nälkäpäivä-videoita ja kerro niiden avulla keräyksestä sidosryhmillesi. Youtuben Nälkäpäivä-soittolistat:

Hyödyllisiä linkkejä viestintään: