Yritykset mukaan Nälkäpäivä-keräykseen 20.-22.9.2018

Kimmo Holopainen
Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen (oik.) ja Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen keräyshommissa Töölöntorilla.
Kuvaaja: Kimmo Holopainen
Tilaa Yritysten uutiskirje

Tilaa sähköpostiisi 4-6 kertaa vuodessa ilmestyvä Yritysten uutiskirje.

Saat tuoreet tiedot yritysyhteistyön eri muodoista, tulevista tapahtumista ja keräyksistä sekä ajankohtaisista puheenaiheista.

Klikkaa ja tilaa Yritysten uutiskirje >>

Ota yhteyttä, mietitään yhdessä miten juuri te voitte olla avuksi.

Projektipäällikkö Eeva Arrajoki, eeva.arrajoki(a)punainenristi.fi, 020 701 2274

Mikä on Nälkäpäivä-keräys?

Nälkäpäivä-keräys järjestetään tänä vuonna 20.-22.9.2018. Keräyksessä kerätään varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Kun rahaa ei ole korvamerkitty tiettyyn kohteeseen, sitä voidaan käyttää nopeasti juuri siellä, missä eniten tarvitaan.

Suomessa katastrofirahaston varoilla autetaan mm. tulipaloissa kotinsa menettäneitä perheitä, annetaan henkistä tukea ja tuetaan Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimintaa.

Ulkomailla toimimme katastrofeissa ja konflikteissa. Käytännössä työ on ihmisten pelastamista, hoitamista, avustamista ja kuntoutusta. Juuri nyt apua tarvitaan kipeästi mm. on Bangladeshissa, jonne on paennut Myanmarista yli 951 000 ihmistä.

Paenneet asuvat silmän kantamattomiin jatkuvassa leirissä, jonka olot ovat äärimmäisen kurjat. Leirin vieressä on Punaisen Ristin kenttäsairaala, jonka toiminnasta suomalaiset vastaavat vuoden loppuun saakka. Lisätietoja sairaalasta sivun lopussa.


Kuva: Benjamin Suomela / SPR

Nälkäpäivän aikana kerätään rahaa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoja ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen. Siksi varoja voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin. Rahoilla voidaan auttaa luonnonkatastrofien ja konfliktien uhreja maailmalla sekä Suomessa: apua annetaan henkilöille ja perheille, jotka ovat äkillisissä onnettomuuksissa joutuneet vaikeaan tilanteeseen. Tällainen tilanne voi olla vaikkapa tulipalo, tulva tai rikoksen uhriksi joutuminen. - See more at: http://www.nalkapaiva.fi/sisalto/n%C3%A4lk%C3%A4p%C3%A4iv%C3%A4-mik%C3%A...

Lahjoita ja osallistu varojen keräämiseen:

 • Tee yrityslahjoitus tilaamalla lasku haluamallesi lahjoitussummalle.
 • Perusta yrityksellesi oma nettikeräys. Netissä keräät helposti asiakkaittesi ja kumppaneittesi verkkopankin tai luottokortin kautta tekemät lahjoitukset. Nettikeräykseen johtavaa linkkiä voit jakaa sähköpostilla ja Facebookissa sekä yrityksenne internet- tai intranet-sivulla. Keräys (tai tarvittaessa useampia) perustetaan osoitteessa oma.punainenristi.fi/nalkapaiva-kerays. Ruotsin- ja englanninkieliset keräykset vastaavasti lahjoituslipas.fi/rodakorset ja lahjoituslipas.fi/redcross. Vinkit nettikeräämiseen löytyvät sivun alareunan materiaalipaketista.
 • Kerää ja lahjoita SPR:n Nälkäpäivä-nettikeräykseen. Jaa lahjoituslinkkiä keräykseen netissä, somessa ja sähköpostilla.
 • Kannusta henkilökuntaa ja kumppaneita lahjoittamaan puhelimella. MobilePay- tai Pivo-lahjoitusten numero on 1001. Tekstiviestillä voi lahjoittaa lähettämällä viestin SPR numeroon 16499 (15 €).
 • Lähetä työntekijät kaupungille keräämään. Mukavimmin se sujuu pareittain tai pienissä ryhmissä. Kerääjäryhmät ilmoittautuvat nettilomakkeella. Heihin otetaan yhteyttä tarkempien ohjeiden kera.
 • Tilaa perinteinen keräyslipas yrityksesi toimitiloihin Punaisen Ristin piiritoimistoista.

Lahjoita medianäkyvyyttä:

 • Lahjoita media- ja mainostilaa - diginäyttöjä, radioaikaa, somenäkyvyyttä, printtimainospaikkoja, tv-spotteja - Nälkäpäivästä viestimiseen.
 • Ilmoita käytettävissä olevista mediatiloista tai pyydä lisätietoja: sari.byman(a)punainenristi.fi.

Lainaa verkkoliikenteesi Nälkäpäivän viestintään:

 • #SPRTakeover -kampanjassa yrityksesi verkkosivuille tulevat ihmiset kohtaavat 20.-22.9.2018 (tai halutessanne pidempäänkin) Punaisen Ristin ilmoituksen. Heille tarjotaan mahdollisuutta osallistua Nälkäpäivä-nettikeräykseen. Kävijä voi tehdä lahjoituksen tai jatkaa helposti yrityksesi sivustolle.
 • Mukana kampanjassa oli viime vuonna 145 yritystä ja yhteisöä, mm.
  Miltton
  Alma Media
  Elisa
  Finlayson
  Foreca
  Helsingin kaupunginmuseo
  Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen
  Radiomedia
  Raisio
  Stockmann Oyj
  Tiketti
  Ammattiliitto Pro
  Aller Media
  DNA
  Valio
  Mainostoimisto SEK
 • Ilmoittaudu mukaan kampanjaan ja katso toimintaohjeet. Lisätietoja #SPRTakeover-kampanjasta: eeva.arrajoki(a)punainenristi.fi.

Jaa sisältöjä ja kerro muillekin, että olette mukana auttamassa:

Sivun alalaidassa olevasta materiaalipaketista löydät bannereita, joilla voitte kertoa olevanne mukana auttamassa. Linkitä bannerit osoitteeseen www.nalkapaiva.fi.

Levitä Nälkäpäivä-videoita ja kerro niiden avulla keräyksestä sidosryhmillesi. Youtuben Nälkäpäivä-soittolistat:

Hyödyllisiä linkkejä viestintään:

Bangladeshissa tarvitaan kipeästi apua

Lokakuussa 2017 avatussa sairaalassa on hoidettu jo lähes 30 000 potilasta. Sairaalan henkilöstöön kuuluu 33 kansainvälistä avustustyöntekijää, kolme paikallista lääkäriä, 21 sairaanhoitajaa, neljä kätilöä, kaksi laboratorioteknikkoa ja yksi farmaseutti. Lisäksi sairaalassa työskentelee noin 60 henkilöä muissa tehtävissä, kuten tulkkina, autonkuljettajana, vartijana ja siivoojana.

Monet Myanmarista paenneet ovat erikoishoidon tarpeessa, mutta Punaisen Ristin sairaala on paenneiden leirin läheisyydessä ainoa paikka, josta saa poliklinikkahoidon lisäksi myös kirurgista hoitoa. Esimerkiksi vaikeita synnytyksiä on paljon ja keisarinleikkauksia tehdään säännöllisesti. Potilasmäärien odotetaan kasvavan, sillä lähestyvä sadekausi ja sitä seuraavat tulvat kasvattavat tartuntatautien, kuten koleran, riskiä.

Katso sairaalaa esittelevä 360-video: https://fieldhospital360.com/