Yritykset mukaan Nälkäpäivä-keräykseen 15.-17.9.2016

Jarkko Mikkonen
Yrityksesi voi auttaa Nälkäpäivänä keräämällä varoja ja tekemällä lahjoituksia. Tule mukaan!
Kuvaaja: Jarkko Mikkonen

Mikä on Nälkäpäivä-keräys?

Nälkäpäivä-keräys järjestetään tänä vuonna 15. - 17 . syyskuuta. Silloin kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoja ei ole korvamerkitty tiettyyn kohteeseen, joten niitä voidaan käyttää katastrofin iskiessä juuri siellä, missä eniten tarvitaan.  Tällä hetkellä Punainen Risti auttaa esim. konfliktin uhreja Ukrainassa ja kuivuudesta kärsiviä Somaliassa.

Kotimaassa katastrofirahaston varoilla autetaan mm. tulipaloissa kotinsa menettäneitä perheitä tai muun suuren onnettomuuden kohdanneita. Varoilla tuetaan myös Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimintaa.

Nälkäpäivän aikana kerätään rahaa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoja ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen. Siksi varoja voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin. Rahoilla voidaan auttaa luonnonkatastrofien ja konfliktien uhreja maailmalla sekä Suomessa: apua annetaan henkilöille ja perheille, jotka ovat äkillisissä onnettomuuksissa joutuneet vaikeaan tilanteeseen. Tällainen tilanne voi olla vaikkapa tulipalo, tulva tai rikoksen uhriksi joutuminen. - See more at: http://www.nalkapaiva.fi/sisalto/n%C3%A4lk%C3%A4p%C3%A4iv%C3%A4-mik%C3%A...

Nälkäpäivä-keräykseen osallistuminen on hurjan helppoa. Toimi näin:

  • Tee yrityslahjoitus. Tilaa lasku haluamallesi lahjoitussummalle, tai lahjoita katastrofirahaston tilille FI06 2219 1800 0680 00. Kirjoita viestikenttään "Nälkäpäivä 2016", yrityksesi nimi ja yhteyshenkilön kontaktitiedot.
  • Perusta yrityksellesi oma nettilipas eli sähköinen keräyslipas. Sillä keräät helposti asiakkaittesi ja kumppaneittesi verkkopankin tai luottokortin kautta tekemät lahjoitukset. Lippaaseen johtavaa linkkiä voit jakaa sähköpostilla ja Facebookissa. Lippaan voi myös laittaa näkyviin yrityksen internet- tai intranet-sivulle. Lipas (tai tarvittaessa useampia) perustetaan osoitteessa lahjoituslipas.fi/punainenristi. Ruotsin- ja englanninkieliset lippaat vastaavasti punainenristi.fi/rodakorset ja punainenristi.fi/redcross. Vinkit nettilippaalla keräämiseen löytyvät sivun alareunan materiaalipaketista.
  • Kerää ja lahjoita SPR:n Nälkäpäivä-nettilippaaseen: www.lahjoituslipas.fi/punainenristi/nalkapaivakerays2016/lahjoita/
  • Tilaa perinteinen keräyslipas yrityksesi toimitiloihin tai lähetä työntekijät kaupungille keräämään. Lippaat ja keräysliivit saat lainaksi Punaisen Ristin piiritoimistosta. Sovi samalla, milloin palautat varusteet takaisin.

#SPRTakeover - lainaisitko verkkoliikenteesi Nälkäpäivä-keräyksen käyttöön?

Voit tukea Nälkäpäivä-keräystä lahjoittamalla yrityksesi verkkosivuston liikenteen keräyksen käyttöön 15.–17.9.2016. Verkkosivuillesi tulevat ihmiset kohtaavat Punaisen Ristin Nälkäpäivä-ilmoituksen. Heille tarjotaan mahdollisuutta osallistua keräykseen digitaalisen keräyslippaan kautta. Vierailija voi tehdä lahjoituksen tai jatkaa helposti sivustollesi. 

Katso toimintaohjeet ja tule mukaan >>

Lisätietoja #SPRTakeover-kampanjasta: jenni.immanen(a)punainenristi.fi.

Kerro muillekin, että olette mukana auttamassa.

Sivun alalaidassa olevassa materiaalipaketissa on bannereita ja some-kuvia, joilla voitte kertoa olevanne mukana auttamassa. Linkitä bannerit osoitteeseen www.nalkapaiva.fi.

Lue avun tarina "Eihän ketään voi laittaa ulos pakkaseen" Suomesta. Tarinat Ukrainasta "Kaikesta on pulaa" ja Somaliasta "Ihmiset eivät selviytyisi ilman vettä" kertovat työstamme maailmalla.

Ota yhteyttä, mietitään yhdessä miten juuri te voitte olla avuksi.

Varainhankinnan suunnittelija Eeva Arrajoki, eeva.arrajoki(a)punainenristi.fi, 020 701 2274