Yritykset mukaan Nälkäpäivä-keräykseen 14.-16.9.2017

Kimmo Holopainen
Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen (oik.) ja Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen keräsivät Töölöntorilla syksyllä 2016.
Kuvaaja: Kimmo Holopainen
Tilaa Yritysten uutiskirje

Tilaa sähköpostiisi 4-6 kertaa vuodessa ilmestyvä Yritysten uutiskirje.

Saat tuoreet tiedot yritysyhteistyön eri muodoista, tulevista tapahtumista ja keräyksistä sekä ajankohtaisista puheenaiheista.

Klikkaa ja tilaa Yritysten uutiskirje >>

Ota yhteyttä, mietitään yhdessä miten juuri te voitte olla avuksi.

Projektipäällikkö Eeva Arrajoki, eeva.arrajoki(a)punainenristi.fi, 020 701 2274

Mikä on Nälkäpäivä-keräys?

Nälkäpäivä-keräys järjestetään tänä vuonna 14.-16.9.2017. Keräyksessä kerätään varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Kun rahaa ei ole korvamerkitty tiettyyn kohteeseen, sitä voidaan käyttää nopeasti juuri siellä, missä eniten tarvitaan.

Suomessa katastrofirahaston varoilla autetaan mm. tulipaloissa kotinsa menettäneitä perheitä, annetaan henkistä tukea, kotoutetaan turvapaikanhakijoita ja tuetaan Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimintaa.

Ulkomailla toimimme katastrofeissa ja konflikteissa. Käytännössä työ on ihmisten pelastamista, hoitamista, avustamista ja kuntoutusta.

Nälkäpäivän aikana kerätään rahaa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoja ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen. Siksi varoja voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin. Rahoilla voidaan auttaa luonnonkatastrofien ja konfliktien uhreja maailmalla sekä Suomessa: apua annetaan henkilöille ja perheille, jotka ovat äkillisissä onnettomuuksissa joutuneet vaikeaan tilanteeseen. Tällainen tilanne voi olla vaikkapa tulipalo, tulva tai rikoksen uhriksi joutuminen. - See more at: http://www.nalkapaiva.fi/sisalto/n%C3%A4lk%C3%A4p%C3%A4iv%C3%A4-mik%C3%A...

Lahjoita keräykseen tai kerää varoja:

  • Tee yrityslahjoitus tilaamalla lasku haluamallesi lahjoitussummalle.
  • Perusta yrityksellesi oma sähköinen keräys. Sillä keräät helposti asiakkaittesi ja kumppaneittesi verkkopankin tai luottokortin kautta tekemät lahjoitukset. Nettikeräykseen johtavaa linkkiä voit jakaa sähköpostilla ja Facebookissa. Keräyksen voi myös laittaa näkyviin yrityksen internet- tai intranet-sivulle. Keräys (tai tarvittaessa useampia) perustetaan osoitteessa http://oma.punainenristi.fi/nalkapaiva. Ruotsin- ja englanninkieliset keräykset vastaavasti lahjoituslipas.fi/rodakorset ja lahjoituslipas.fi/redcross. Vinkit nettikeräämiseen löytyvät sivun alareunan materiaalipaketista.
  • Kerää ja lahjoita SPR:n Nälkäpäivä-nettikeräykseen. Jaa lahjoituslinkkiä keräykseen netissä, somessa ja sähköpostilla.
  • Tilaa perinteinen keräyslipas yrityksesi toimitiloihin tai lähetä työntekijät kaupungille keräämään. Lippaat ja keräysliivit saat lainaksi Punaisen Ristin piiritoimistosta. Sovi samalla, milloin palautat varusteet takaisin.

Lahjoita keräykselle medianäkyvyyttä:

  • Lahjoita mainostilaa - diginäyttöjä, radioaikaa, somenäkyvyyttä, printtimainostilaa - Nälkäpäivästä viestimiseen. Lisätietoja medialahjoituksista: sari.byman(a)punainenristi.fi.
  • #SPRTakeover - lainaisitko verkkoliikenteesi Nälkäpäivä-keräyksen käyttöön? Verkkosivuillesi tulevat ihmiset kohtaavat 14.-16.9.2017 Punaisen Ristin Nälkäpäivä-ilmoituksen. Heille tarjotaan mahdollisuutta osallistua keräykseen digitaalisen keräyslippaan kautta. Vierailija voi tehdä lahjoituksen tai jatkaa helposti sivustollesi. Mukaan kampanjaan ovat jo ilmoittautuneet esimerkiksi Stockmann, Vauva.fi, Viestintätoimisto Ellun Kanat, Fennovoima, Alma Media, viestintätoimisto Oy Kreab Ab, mainostoimisto SEK Pyhätunturi Oy, Radio Helsinki, Suomen Apteekkariliitto ja Snellmanin Lihanjalostus Oy. Katso tarkemmat toimintaohjeet ja tule mukaan. Lisätietoja #SPRTakeover-kampanjasta: eeva.arrajoki(a)punainenristi.fi.
  • Levitä Nälkäpäivä-videoita ja kerro siten keräyksestä sidosryhmillesi. Videot löytyvät SPR:n YouTube-kanavalta.

Jaa sisältöjä ja kerro muillekin, että olette mukana auttamassa.

Sivun alalaidassa olevasta materiaalipaketista löydät bannereita ja some-kuvan, joilla voitte kertoa olevanne mukana auttamassa. Linkitä bannerit osoitteeseen www.nalkapaiva.fi.

Hyödyllisiä linkkejä viestintään:

Linkit Youtuben Nälkäpäivä-soittolistoille:

Osallistu FB-liveen

Perjantaina 15.9. klo 10 voit seurata Punaisen Ristin Facebook-sivujen kautta livelähetystä Punaisen Ristin logistiikkakeskuksesta Tampereelta. Sieltä lähtevät liikkeelle kaikki järjestön avustustarvikkeet. Liveen on mahdollista myös osallistua: Mieti työkavereiden kanssa etukäteen kysymyksiä ja lähetä ne Facebookin kommenttikentän kautta ohjelmaan.

Kampanjat