ICE-kontaktin lisäys kännykkään

ICE-lyhenteen (in case of emergency) käyttäminen tarkoittaa omaisen puhelinnumeron tallentamista oman matkapuhelimen muistioon ICE-nimellä. Lyhenteen löytyminen kännykän nimilistalta helpottaa yhteydenottoa lähiomaiseen hätätilanteessa.

Matkapuhelimeen hätätilanteita varten tallennetut puhelinnumerot ovat hyödyllisiä etenkin ulkomaille matkustettaessa. 

Onnettomuuden uhrin kännykästä löytyy yleensä hänen tärkeimmät yhteystietonsa, mutta varsinkin ulkomailla auttajien on vaikea tunnistaa nimilistalta suomenkielisiä termejä. 

ICE-numeron lisääminen omaan puhelimeen ei vaadi kuin muutamaa näppäilyä: lähimmän omaisen numero tallennetaan nimellä ICE.
Lyhenteen voi myös lisätä lähiomaisen nimen eteen, esimerkiksi "ICE äiti". ICE-numeroita voi kännykkään tallentaa useampiakin, esimerkiksi "ICE1 äiti" ja "ICE2 Virtanen Pekka".

On tärkeää valita ICE-koodin henkilöiksi sellaisia ihmisiä, jotka osaavat kertoa soittajalle esimerkiksi lähimmäisensä mahdollisista sairauksista tai lääkityksestä.

Muista myös SOS-ranneke

Henkilökohtainen SOS-ranneke on myös tärkeä apu hätätilanteessa. SOS-rannekkeen sisällä olevaan vedenkestävään tietoliuskaan (kolmikielinen: suomi, ruotsi, englanti) merkitään hätätilanteessa tarvittavat henkilö- ja lääkinnälliset tiedot ja tiedot omaisista. SOS-ranneke sisältää myös elintenluovutustestamentin.

Tilaa SOS-ranneke tai -riipus Punaisen Ristin verkkokaupasta

Tule ensiapukurssille

Jonkun henki voi olla joku päivä sinun käsissäsi. Punaisen Ristin ensiapukurssilla opit hyödylliset taidot asiantuntevan opettajan avulla.

Soita 0400 112 113 tai käy ensiapukoulutus.fi -sivustolla.

Lue lisää ensiapukursseista