ICE-kontaktin lisäys kännykkään

ICE-kontakti kännykässä voi auttaa lähiomaisen tavoittamisessa.

Matkapuhelimeen hätätilanteita varten tallennetut puhelinnumerot ovat hyödyllisiä etenkin ulkomaille matkustettaessa. ICE-lyhenteen (in case of emergency) käyttäminen tarkoittaa omaisen puhelinnumeron tallentamista oman matkapuhelimen muistioon ICE-nimellä.

Onnettomuuden uhrin kännykästä löytyy yleensä hänen tärkeimmät yhteystietonsa, mutta varsinkin ulkomailla auttajien on vaikea tunnistaa nimilistalta suomenkielisiä termejä. ICE-lyhenteen löytyminen kännykän nimilistalta helpottaa yhteydenottoa lähiomaiseen.

ICE-numeron lisääminen omaan puhelimeen ei vaadi kuin muutamaa näppäilyä: lähimmän omaisen numero tallennetaan nimellä ICE.
Lyhenteen voi myös lisätä lähiomaisen nimen eteen, esimerkiksi "ICE äiti". ICE-numeroita voi kännykkään tallentaa useampiakin, esimerkiksi "ICE1 äiti" ja "ICE2 Virtanen Pekka".

On tärkeää valita ICE-koodin henkilöiksi sellaisia ihmisiä, jotka osaavat kertoa soittajalle esimerkiksi lähimmäisensä mahdollisista sairauksista tai lääkityksestä.

ICE-kontaktin tiedot myös lukitusnäytölle

Entä tilanteessa kun puhelinta ei saa auki, eikä ICE-kontaktia voi etsiä puhelinluettelosta? Lataa älypuhelimeesi Punainen Ristin mobiilisovellus, ja lisää ICE-kontaktin tiedot sen avulla puhelimesi lukitusnäytölle. Tieto on näin helposti auttajien saatavilla.

Sovellus on saatavilla iPhone-, Android- ja Windows-puhelimiin sekä tabletteihin maksutta sovelluskaupoista. Löydät sovelluksen hakusanalla "Punainen Risti".

Muista myös SOS-ranneke

Henkilökohtainen SOS-ranneke on myös tärkeä apu hätätilanteessa. SOS-rannekkeen sisällä olevaan vedenkestävään tietoliuskaan (kolmikielinen: suomi, ruotsi, englanti) merkitään hätätilanteessa tarvittavat henkilö- ja lääkinnälliset tiedot ja tiedot omaisista. SOS-ranneke sisältää myös elintenluovutustestamentin.

Tilaa SOS-ranneke tai -riipus verkkokaupastamme

Tule ensiapukurssille!

Jonkun henki voi olla joku päivä sinun käsissäsi. Punaisen Ristin ensiapukurssilla opit hyödylliset taidot asiantuntevan opettajan avulla. Ensiapukurssien valtakunnallinen palvelunumero on 020 701 2376 (arkisin klo 9-16).

Lue lisää ensiapukursseista

Kampanjat