16.10.2024

Keskusteluapua nuorille, perheille ja läheisille

Kuva: Joonas Brandt

Keskustelu ulkopuolisen kanssa voi helpottaa elämää. Nuorten turvatalot tarjoavat maksutonta keskusteluapua sekä verkossa että turvataloilla.

Keskusteluavussa Nuorten turvatalolla tuemme 12–29-vuotiaita nuoria ja nuoria aikuisia erilaisissa elämäntilanteissa, joissa kaivataan ulkopuolista tukea ja apua. Tarjoamme apua myös nuorten perheenjäsenille ja läheisille. Voit hakea apua, jos olet nuori, nuoren läheinen tai nuoren kanssa työskentelevä ammattilainen.

Keskusteluavussa auttavat Nuorten turvatalon työntekijät, joilla on kokemusta nuorten, nuorten aikuisten sekä perheiden tukemisesta.

Nuorten turvatalojen apu on maksutonta. Autamme valtakunnallisesti Nettiturvis-palvelussa ja viidellä Nuorten turvatalolla. Voit saada apua omalla äidinkielellä, tarvittaessa tulkin avustuksella.

Keskusteluapu voi olla tarpeen esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Muutokset tai kriisit, kuten muutto, läheisen menetys tai onnettomuudet
  • Vaikeat sosiaaliset tilanteet, kuten riidat, kiusaaminen, yksinäisyys tai riidat perheessä.
  • Mielenterveyden haasteet kuten masennus, ahdistus, stressi tai muut vaikeat tunteet.
  • Opiskeluun tai töihin liittyvät paineet, työttömyys tai uramuutokset.
  • Erilaiset vanhemmuuteen liittyvät pohdinnat, kriisit ja vaikeat tilanteet.

Miten keskusteluapu auttaa?

Keskusteluavun avulla voit oppia ymmärtämään itseäsi, omaa tilannettasi sekä löytämään keinoja selviytyä vaikeasta tilanteesta. Keskusteluavun tavoitteena on:

  • Helpottaa oloasi, vahvoja tunteita sekä lisätä ymmärrystä omista tunteistasi.
  • Antaa rohkeutta, toivoa ja palauttaa turvallisuuden tunne.
  • Helpottaa kommunikaatiota ja vahvistaa yhteyttä perheen, kavereiden tai muiden läheisten ja tukiverkostojen kanssa.
  • Vahvistaa kykyä tunnistaa omia vahvuuksiasi ja taitojasi sekä kykyä löytää ratkaisuja vaikeisiin tilanteisiin.

Keskusteluavun alussa laadimme suunnitelman siitä, miten voimme sinua parhaiten auttaa. Seuraamme yhdessä suunnitelman etenemistä ja tarvittaessa päivitämme suunnitelmaa tilanteesi muuttuessa. Voit jatkaa keskusteluavussa, kunnes hyvinvointisi on vahvistunut ja arki sujuu.

Keskusteluavussa teemme usein yhteistyötä myös perheesi ja muiden läheistesi kanssa, sillä kokemuksemme mukaan ratkaisut ongelmiin löytyvät usein yhdessä. 

Miten voit saada apua?

Nuorten turvatalojen Nettiturvis tarjoaa keskusteluapua verkon kautta koko Suomessa. Nettiturvis auttaa joka päivä ja aikoja on tarjolla myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Keskusteluapua tarjoavat talot sijaitsevat viidellä eri paikkakunnalla: Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa ja Tampereella. Autamme kuitenkin myös muiden paikkakuntien asukkaita. Vastaamme yhteydenottoihin joka päivä, myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Voit ottaa yhteyttä Nuorten turvataloille puhelimitse, Whatsappilla tai sähköpostitse. Talojen yhteystiedot löydät alta. Voit myös varata ajan Nettiturvikselle täältä.

Ensimmäisessä yhteydenotossa keskustelemme siitä, miten voimme auttaa sinua parhaiten. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Keskusteluavussa voit tavata työntekijää Nuorten turvatalolla, etänä Teamsissa tai jutella puhelimitse. Nettiturviksella voit tavata videopuheluna tai keskustella joko chat-muotoisena tai kamera pois päältä.

Tuntui, että minua kuunneltiin ja huoleni otettiin vakavasti. Sain purkaa mieltäni ja kehitellä ratkaisuja hankalaan tilanteeseen turvassa ja omaan tahtiini.
Keskusteluapua saanut nuori