Punaisen Ristin avustustyöntekijä ja paikallinen auttaja, kantavat avustustarvikkeita hymyillen.

Yritysyhteistyö

Kuva: Patrick Fuller / IFRC

Lahjoittaminen ja vapaaehtoistyö ovat hienoja keinoja muuttaa maailmaa paremmaksi ja osoittaa yhteiskuntavastuuta. Kutsumme yrityksenne mukaan, sillä vain yhteistyö takaa parhaat tulokset. Voitte auttaa sekä kotimaassa että ulkomailla.

Näille sivuille on koottu erilaisia tapoja osallistua. Tervetuloa mukaan!

Suomen Punainen Risti on kotimaan tunnetuimpia kansalaisjärjestöjä. Kansainvälisesti Punainen Risti on maailman suurin humanitaarisen toimijoiden verkosto.

Olemme pysyvästi läsnä kaikkialla maailmassa rakentamassa kestäviä ja hyvinvoivia yhteisöjä.

Yhteydenotot: yritykset(at)punainenristi.fi, 020 701 2000. Palvelemme arkisin klo 8.30-16.

Yrityslahjoittaminen
Yrityslahjoittaminen
Yrityskumppanuus Punaisen Ristin kanssa
Kumppanuus
Yrityksen vapaaehtoistoiminta ja koulutukset
Yrityksen vapaaehtoistoiminta ja koulutukset
2020
SPR on Suomen tunnetuin hyväntekeväisyysjärjestö (Taloustutkimus)

Valitse yrityksellenne sopiva tapa lahjoittaa

Punaisen Ristin bannerit ovat loistava keino viestiä yrityksenne arvoista.

Vähintään 500 euron lahjoituksen tehnyt yritys voi ladata käyttöönsä yritysmateriaalit.

Punaisen Ristin bannereilla voi kertoa lahjoituksesta sosiaalisessa mediassa, verkkosivuilla ja sähköpostin allekirjoituksessa

Voit linkittää bannerit esimerkiksi sivuille punainenristi.fi, rodakorset.fi tai redcross.fi.

Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon tehtyjen lahjoitusten avulla autetaan sekä luonnonmullistusten ja sotien uhreja ympäri maailmaa että Suomessa äkillisen onnettomuuden kohdanneita.

Lahjoitusten ansiosta apua voidaan antaa nopeasti ja tehokkaasti vuosittain kymmeniin maihin.

Hädän kohdatessa voimme toimittaa kriisialueelle avustustyöntekijöitä sekä avustustarvikkeita, kuten telttoja, huopia, puhdasta juomavettä tai kokonaisen kenttäsairaalan.

Hätäavun jälkeen Punainen Risti auttaa jälleenrakentamisessa ja opettaa paikallisia toimimaan onnettomuuden sattuessa. Katastrofirahaston avulla tuemme myös kehitysyhteistyöohjelmia ja taistelemme jatkuvasti sairauksia ja nälkää vastaan paikallisten vapaaehtoisten kanssa.

Lue lisää kansainvälisestä avustustyöstä

Kotimaassa Punainen Risti auttaa onnettomuustilanteissa, lievittää yksinäisyyttä, huolehtii haavoittuvassa asemassa olevista ja tukee maahanmuuttajia esimerkiksi kotoutumistoiminnalla.

Ylläpidämme kriisivalmiutta kouluttamalla ja tukemalla vapaaehtoisia kaikkialla Suomessa.

Yleislahjoitus kotimaahan
Kotimaan yleislahjoitukset kohdistetaan siihen työhön, missä varoja kulloinkin eniten tarvitaan.

Nuorten turvatalot
Nuorten turvatalot Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa ja Tampereella antavat apua ja tukea nuorille ja heidän perheilleen kaikenlaisissa pulma- ja kriisitilanteissa.

Turvatalot auttavat vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä, ja tarjoavat nuorelle tarvittaessa turvallisen yösijan. Nuori tai perhe voi tulla turvataloon ilman lähetettä ja ajanvarausta. Palvelut ovat maksuttomia.

Lue lisää turvatalojen toiminnasta

Ystävätoiminta
Yksinäisyys on tuhoisaa ihmisen hyvinvoinnille. Jopa viidesosa suomalaisista tuntee itsensä yksinäiseksi. Yksinäisyys voi tuntua näkymättömyydeltä, tyhjyydeltä tai se voi ilmetä fyysisenä kipuna.

Meistä jokainen tarvitsee toisen ihmisen seuraa, ja yksikin myönteinen ihmissuhde voi katkaista yksinäisyyden kierteen.

Punainen Risti lievittää yksinäisyyttä välittämällä ystäviä toisen ihmisen seuraa kaipaaville. Ystävät tapaavat toisiaan ja viettävät aikaa heille itselleen sopivalla tavalla esimerkiksi kahvitellen tai ulkoillen.

Ystävätoiminnalle tehtyjä lahjoituksia käytetään mm. ystävätoiminnan koordinoimiseen ja vapaaehtoisten kouluttamiseen.

Lue lisää ystävätoiminnasta

Materiaalin ja palvelujen lahjoittaminen

Tällä lomakkeella voit tarjota Suomen Punaiselle Ristille tietoja tavaralahjoituksista ja palveluista sekä muista mahdollisista lahjoituksista.

Ilmoitusten perusteella valitsemme tuotteet ja palvelut, joille kullakin hetkellä on tarvetta. Otamme yhteyttä ja sovimme yhteistyön yksityiskohdista.

Vastaanotamme vain ehjiä, toimivia ja hyväkuntoisia tuotteita ja vaatteita.

Voitte myös lahjoittaa Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavarataloihin, jossa ne myydään SPR:n katastrofirahaston ja kotimaantyön tukemiseksi. Konttien toiminnasta voi lukea lisää Kontin sivuilta.

Kiitämme lämpimästi halustanne auttaa!

Täytä lomake ja klikkaa Lähetä-painiketta.

Lahjoittajan yhteystiedot

Mitä tahdot lahjoittaa?

Lahjoitettavan materiaalin sijainti

Kiitos!

Punaisen Ristin yrityskannatusjäsenenä tuette Suomen Punaisen Ristin paikallista vapaaehtoistoimintaa. Yrityskannatusjäseneksi pääsee maksamalla 300 euron vuosittaisen jäsenmaksun.

Kannatusjäsenenä saatte jäsenetuja – esimerkiksi alennusta Punaisen Ristin ensiaputuotteista ja joulukorteista. Yrityskannatusjäsenille lähetetään myös Punaisen Ristin jäsenlehti Avun maailma neljästi vuodessa.

Lisätietoa yrityskannatusjäsenyydestä ja piirikohtaisista jäseneduista saatte alueenne Punaisen Ristin piiritoimistosta

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Katastrofirahaston avulla voidaan auttaa nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin.

Nälkäpäivä-keräykseen osallistuvat yritykset ovat osa tätä ainutlaatuista avun ketjua.

Näin yritys voi osallistua Nälkäpäivä-keräykseen

Hyvä Joulumieli -keräys on Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhdessä Ylen kanssa toteuttama keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Keräyksellä hankitaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään.

Lahjoita Hyvä Joulumieli -keräykseen

 

Löydät vastuulliset yrityslahjat ja turvatuotteet Punaisen Ristin verkkokaupasta. Ostoksellasi annat hyvän mielen henkilöstölle, yhteistyökumppaneille ja itsellesi. Samalla tuet Punaisen Ristin toimintaa.

Punaisenristinkauppa.fi

Yhteistyökumppanuudet yrityksille

Strategisena kumppanina yrityksenne osallistuu haluamaansa auttamistyöhön, jolla parannetaan hyvinvointia ja yhteisöjen kriisikestävyyttä.

Kumppanina rakennatte suomalaisen yhteiskunnan turvallisuutta tai olette osana kansainvälistä yhteisöä vahvistamassa varautumista erilaisiin tulevaisuudenkuviin.

Yrityksenne ammatillinen osaaminen (pro bono) ja resurssit esimerkiksi logistiikan tai tietotekniikan alueella voivat olla osana kumppanuutta – kehitämme mielellämme yritysten kanssa toimintamalleja, joissa asiantuntemus kasvaa puolin ja toisin.

Strateginen kumppanuus räätälöidään yrityksenne tarpeiden mukaan, ja sen arvo on vähintään 100 000 € vuositasolla.

Ottakaa yhteyttä, niin keskustellaan lisää: Tuuli Lahti, varainhankinnan asiantuntija tuuli.lahti(at)redcross.fi, 040 359 3938.

Esimerkki strategisesta kumppanuudesta: Digian Digiarvoa-hankkeessa rakennettiin datamalli Punaisen Ristin vapaaehtoistoiminnan kehittämiseksi

Vuosittaiset kampanjamme, kuten Ystävänpäivä, Nälkäpäivä ja Joulu, ovat erinomaisia hetkiä liittyä mukaan Punaisen Ristin työhön. Ne mahdollistavat yrityksenne ja asiakkaidenne vaivattoman pääsyn osaksi auttamisen ketjua.

Osallistumistapoja ovat esimerkiksi tuoteyhteistyö ja lahjoitukset maksutapahtumien yhteydessä. Kampanjakumppanuuden arvo on vähintään
50 000 €.

Keskustellaan yrityksesi toiveista tarkemmin! Yhteystiedot: Tuuli Lahti, varainhankinnan asiantuntija tuuli.lahti(at)redcross.fi, 040 359 3938.

Osaamisenne ja aikanne ovat meille arvokkaita. Kehitämme mielellämme yritysten kanssa toimintamalleja, joissa asiantuntemus kasvaa puolin ja toisin. Apunne voi olla yrityksenne erityisosaamista tai johonkin Punaisen Ristin projektiin liittyvää kehittämistyötä.

Yhteydenotot: yritykset(at)punainenristi.fi, 020 701 2000. Palvelemme arkisin klo 8.30-16.

Palvelutarjouksen voi tehdä myös verkkolomakkeella.

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin tunnetuin ja näkyvin kampanja syksyisin. Nälkäpäivä tuo turvaa katastrofin sattuessa tai poikkeuksellisissa oloissa – sekä maailmalla että kotimaassa.

Yritykselle Nälkäpäivä on mahdollisuus osoittaa vastuullisuutta osana liiketoimintaa. Yritys voi antaa asiakkailleen mahdollisuuden osallistua Nälkäpäivään esimerkiksi tekemällä lahjoituksen tuotteen tai palvelun hankinnan yhteydessä. Kampanjakumppanuuden arvo on vähintään 50 000 €.

Keskustellaan yrityksesi toiveista tarkemmin! Yhteystiedot: Tuuli Lahti, varainhankinnan asiantuntija, tuuli.lahti(at)redcross.fi, 040 359 3938.

Lue lisää yritysyhteistyöstä Nälkäpäivä-kampanjassa

Vapaaehtoistoiminta yrityksille

Perustakaa keräys – tehkää toivosta totta

Voitte kerätä koko henkilöstön voimin lahjoituksia avustustyöhön valitsemaanne kohteeseen helposti netissä.

Jotta keräys onnistuisi, siitä kannattaa viestiä. Nettikeräykseen johtavaa linkkiä voi jakaa intrassa, verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa!

Konttikaupalla hyvää

Tavara- tai vaatelahjoituksilla tuette Punaisen Ristin avustustyötä. Voitte järjestää yrityksessänne tavara- tai vaatekeräyksen ja sopia tuotteiden noudosta Punaisen Ristin Kontti-tavaratalojen kanssa.
Katso Konttien yhteystiedot

Kontin tuloksesta 2/3 ohjataan auttamistoimintaan Suomessa ja 1/3 katastrofirahastoon, jonka varoilla autetaan äkillisissä kriiseissä ja onnettomuuksissa Suomessa ja maailmalla. Osa lahjoitusvaatteista lähetetään kriisialueille.

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin tunnetuin ja näkyvin kampanja syksyisin. Nälkäpäivä edistää valmiustoimintaa ja tuo turvaa poikkeusoloissa, sekä maailmalla että kotimaassa.

Yritykselle Nälkäpäivä on mahdollisuus osoittaa vastuullisuutta osana liiketoimintaa. Yritys voi antaa asiakkailleen mahdollisuuden osallistua Nälkäpäivään esimerkiksi tekemällä lahjoituksen tuoteen tai palvelun hankinnan yhteydessä.

Kampanjakumppanuuden arvo on vähintään 50 000 €. Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää: Tuuli Lahti, varainhankinnan suunnittelija tuuli.lahti(at)redcross.fi, 040 359 3938.

Lue lisää yritysyhteistyöstä Nälkäpäivä-kampanjassa

Arkipyöräilyyn kannustava Kilometrikisa on kaikille avoin ja maksuton pyöräilykilpailu. 

Työ- että kaveriporukat voivat liittyä mukaan Punaisen Ristin Ketjureaktio-keräykseen osallistuessaan Kilometrikisaan.

Jokaista poljettua 25 km kohden hiilidioksidipäästöt vähenevät noin 4 kg, ja yrityksesi tai joukkueesi lahjoittaa yhden euron. Yritys voi myös tuplata summan.

Mitä enemmän pyöräilet, sitä enemmän kuntosi kasvaa. Samalla tuet Punaisen Ristin auttamistyötä ilmastonmuutoksen hallitsemiseksi.

Siirry Kilometrikisan sivulle ja ilmoita yrityksesi mukaan!

VeriRyhmä on verta säännöllisesti luovuttava porukka. VeriRyhmän voi perustaa kuka tahansa esimerkiksi työ-, harrastus- tai kaveriporukan kesken. Esimerkiksi 5 luovuttajaa auttaa kerralla jopa 15 potilasta. Porukassa sekä apu että auttamisen ilo moninkertaistuvat!

Perusta VeriRyhmä

Yrityksenne henkilöstö on lämpimästi tervetullut osallistumaan hyödyllisiin koulutuksiimme ja liittymään Punaisen Ristin laajaan vapaaehtoisreserviin. Työnantaja voi halutessaan mahdollistaa koulutuksessa käyneen auttajan osallistumisen vapaaehtoistoimintaan myös työajan puitteissa.  

Voitte tutustua Punaisen Ristin tarjoamiin vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksiin ja koulutuksiin täällä.

Ensiapukoulutus on osa yrityksen työturvallisuutta. Ensiaputaitojen karttumisen lisäksi koulutus toimii työyhteisössä tapaturmia ennaltaehkäisevänä kokonaisuutena. Koulutukset räätälöidään yrityksen tarpeen mukaisesti.
Tutustu ensiapukoulutuksiin