Nuorten turvatalojen palvelut

Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Nuorten turvatalot ovat monin eri tavoin nuorten ja heidän vanhempiensa tukena. Turvatalot tarjoavat keskusteluavun lisäksi itsenäistymisen tukea, läheisneuvonpitoa sekä ystävä- ja ryhmätoimintaa. Kaikki palvelut ovat maksuttomia.

Apua tarjolla myös verkossa

 

  • Turvatalot auttavat nuoria Sekasin-chatissa.
  • Chatissa voi keskustella mistä tahansa mieltä painavasta asiasta.
  • Turvatalot voivat tarvittaessa järjestää myös kriisi-chatin osoitteessa tukinet.net.

Nuorten vastaanotto ja kriisimajoitus

Nuori voi tulla turvatalolle vain juttelemaan. Olemme avoinna joka päivä illasta aamuun klo 17-10. Tarpeen vaatiessa turvatalosta saa väliaikaisen yöpymispaikan, josta sovitaan huoltajan kanssa.  Etsimme yhdessä keinoja, joilla kaikkien elämätilannetta voidaan helpottaa.

Perhehuone

Nuori perheineen voi tulla keskustelemaan perhehuoneeseen, vaikka väliaikaiselle majoitukselle ei olisikaan tarvetta. Pyrimme löytämään yhteisymmärryksen nuoren ja tämän perheen välille ja tarvittaessa ohjaamaan heitä eteenpäin.

Itsenäistymisen tuki

Nuorella on mahdollisuus saada kaikilta turvataloilta yksilöllistä tukea oman, tasapainoisen elämän aloittamiseksi. Työskentely perustuu luottamukselliseen ohjaukseen, jossa huomioidaan myös nuoren perhe. Nuorten ja perheiden tukemisen lisäksi teemme jatkuvaa yhteistyötä esimerkiksi koulujen ja muiden nuoren kannalta hyödyllisten tahojen kanssa.

Itsenäistymisen tuki on erillisenä palvelumuotonaan Helsingin ja Espoon turvataloissa.

Läheisneuvonpito

Turussa on mahdollisuus saada läheisneuvonpidon apua. Lisätietoja saat Turun Nuorten turvatalosta.

Apua verkossa

Nuorten turvatalot auttavat nuoria Suomen Mielenterveysseuran koordinoiman Sekasin-chatin kautta. Chatissa voi keskustella mistä tahansa huolesta tai murheesta.

Lisäksi turvatalot tarjoavat valtakunnallista keskustelu- ja kriisiapua nuorille Tukinetissä toimivan SPR Nuorten liveryhmä -chatin avulla. Nettiauttaminen on osa Punaisen Ristin kotimaan valmiutta.

Ystävä- ja ryhmätoiminta

Nuorten turvatalot järjestävät erilaista ystävä- ja ryhmätoimintaa. Ota yhteyttä lähimpään Nuorten turvataloosi ja kysy lisää.

Kampanjat