Ketjureaktiossa poljettiin ilmastonmuutosta vastaan

Kesän 2019 Ketjureaktiossa pyöräili ennätysmäärä joukkueita. Kiitos pyöräilijöille ja yrityksille.

Ennätykselliset 235 joukkuetta pyöräili avustusta alueille, missä ilmastonmuutos aiheuttaa kuivuutta ja puhtaan veden puutetta.

Kiitos Ketjureaktio 2019 -joukkueille

Mukana oli 235 joukkuetta, jotka polkivat 2 746 025 km ja CO2 päästöjä säästyi 477 808 kg. Lahjoituksia kertyi yhteensä 110 000 euroa. Osa joukkueista aikoo vielä tuplata keräämänsä summan.

Lahjoituksilla Punainen Risti auttaa ilmastonmuutoksesta kärsiviä alueita muun muassa Tadzhikistanissa ja eSwatinissa. Tadzhikistanissa on puutetta puhtaasta vedestä ja eSwatinissa kärsitään kuivuudesta. Lahjoitusten turvin muun muassa rakennetaan viljelmiä, jotka tuottavat satoa pienellä vesimäärällä

Pyöräillään yhdessä ilmastonmuutosta vastaan taas vuonna 2020! 

Ketjureaktio-keräys on osa arkipyöräilyyn kannustavaa Kilometrikisaa. Kilometrikisa on kaikille avoin ja maksuton pyöräilykilpailu.

Työ- tai kaveriporukat voivat liittyä samalla mukaan Punaisen Ristin Ketjureaktio -keräykseen.
 
Jokaista poljettua 25km kohden hiilidioksidipäästöt vähenevät noin 4kg ja yritykselläsi tai joukkueellasi on mahdollisuus lahjoittaa 1€. Ja mitä enemmän pyöräilet, sitä enemmän kuntosi kasvaa!
 
 

Joka polkaisu tekee hyvää

Morgan Digitalin toimitusjohtaja Lars Rosenblad kehuu Ketjureaktio-kampanjaa osallistumisen helppoudesta. Kisaaminen ja toisten haastaminen tekivät digitoimiston Ketjureaktio-kampanjasta erityisen hauskan tavan tehdä hyvää ja toteuttaa yritysvastuuta henkilökunnan voimin.

Varainhankinnan asiantuntija Marjo Martin Suomen Punaiselta Ristiltä kertoo, että myös monet muut yritykset ovat antaneet kampanjasta positiivista palautetta.
 
– Meitä on kiitetty hauskasta kilpailusta, joka selkeästi lisää työmatkapyöräilyä, Martin sanoo. – Yritysten johtajat ovat myös kiitelleet kampanjaa siitä, miten innoissaan yritysten henkilöstö on tempaukseen lähtenyt mukaan.
  • Joukkuekisa kannustaa työporukoita hyötyliikuntaan. Polkijoiden työnantaja lahjoittaa Suomen Punaiselle Ristille yhden euron jokaisesta joukkueen polkemasta 25 kilometristä. Yritys voi myös tuplata polkijoiden keräämän summan. Lahjoitus tehdään kisan lopussa laskulla tai netissä.
  • Ketjureaktioon voi osallistua myös kaveriporukalla. Tällöin jokainen polkija maksaa oman lahjoitusosuutensa netissä kisan päätyttyä.

Tule mukaan, toimi näin:

Ketjureaktio-keräys toimii Kilometrikisan "sisällä", ja ilmoittautuminen alkaa maaliskuussa 2020:

  • Rekisteröidy Kilometrikisan netissä.
  • Perusta joukkue. Klikkaa ilmoittautumislomakkeella "Osallistumme Punaisen Ristin Ketjureaktioon".
  • Kutsu polkijoita mukaan joukkueeseesi. Ilmoita heille joukkueen nimi ja osallistumiskoodi, jonka saat joukkueen perustamisen yhteydessä.
  • Jokainen joukkueen jäsen merkitsee esimerkiksi viikottain kertyneet kilometrit joukkueen tulokseen Kilometrikisan nettisivuilla. Sivujen laskuri laskee Ketjureaktioon ilmoittautuneiden joukkueiden polkemien kilometrien lisäksi myös ajantasalla olevan keräyssumman (1 €/25 km). 
  • Saat kisan päätyttyä ohjeet lahjoituksen maksamiseen.

Kilometrikisan sivuilla joukkueen voi liittää Ketjureaktioon myös kesken kisan.

Kysy lisää Ketjureaktiosta

Keräykseen liittyvissä kysymyksissä auttaa mielellään [email protected]