Ketjureaktio polkee ilmastonmuutosta vastaan

Kesän 2019 Ketjureaktiossa pyöräili ennätysmäärä joukkueita, poljetaan tänä vuonna paremmaksi.

Ennätykselliset 235 joukkuetta pyöräili viime vuonna avustusta alueille, missä ilmastonmuutos aiheuttaa kuivuutta ja puhtaan veden puutetta. Poljetaan tänä vuonna paremmaksi, kisa alkaa 1.5.!

 

Pyöräillään yhdessä ilmastonmuutosta vastaan

Ketjureaktio-keräys on osa arkipyöräilyyn kannustavaa Kilometrikisaa. Kilometrikisa on kaikille avoin ja maksuton pyöräilykilpailu.

Työ- tai kaveriporukat voivat liittyä mukaan Punaisen Ristin Ketjureaktio -keräykseen.
 

Joka polkaisu tekee hyvää

 
Jokaista poljettua 25km kohden hiilidioksidipäästöt vähenevät noin 4 kg, ja yritykselläsi tai joukkueellasi on mahdollisuus lahjoittaa 1€.
 
Ja mitä enemmän pyöräilet, sitä enemmän kuntosi kasvaa!
 

Osallistuminen on helppoa

Morgan Digitalin toimitusjohtaja Lars Rosenblad kehuu Ketjureaktio-kampanjaa osallistumisen helppoudesta. Kisaaminen ja toisten haastaminen tekivät digitoimiston Ketjureaktio-kampanjasta erityisen hauskan tavan tehdä hyvää ja toteuttaa yritysvastuuta henkilökunnan voimin.

Varainhankinnan asiantuntija Marjo Martin Suomen Punaiselta Ristiltä kertoo, että myös monet muut yritykset ovat antaneet kampanjasta positiivista palautetta.
 
– Meitä on kiitetty hauskasta kilpailusta, joka selkeästi lisää työmatkapyöräilyä, Martin sanoo. – Yritysten johtajat ovat myös kiitelleet kampanjaa siitä, miten innoissaan yritysten henkilöstö on tempaukseen lähtenyt mukaan.
 
  • Joukkuekisa kannustaa työporukoita hyötyliikuntaan. Polkijoiden työnantaja lahjoittaa Suomen Punaiselle Ristille yhden euron jokaisesta joukkueen polkemasta 25 kilometristä. Yritys voi myös tuplata polkijoiden keräämän summan. Lahjoitus tehdään kisan lopussa laskulla tai netissä.
  • Ketjureaktioon voi osallistua myös kaveriporukalla. Tällöin jokainen polkija maksaa oman lahjoitusosuutensa netissä kisan päätyttyä.

Tule mukaan, toimi näin:

Ketjureaktio-keräys toimii Kilometrikisan "sisällä". Ilmoittautuminen on käynnissä ja kisa alkaa 1.5.

  • Rekisteröidy Kilometrikisan netissä.
  • Perusta joukkue. Klikkaa ilmoittautumislomakkeella "Osallistumme Punaisen Ristin Ketjureaktioon".
  • Kutsu polkijoita mukaan joukkueeseesi. Ilmoita heille joukkueen nimi ja osallistumiskoodi, jonka saat joukkueen perustamisen yhteydessä.
  • Jokainen joukkueen jäsen merkitsee esimerkiksi viikottain kertyneet kilometrit joukkueen tulokseen Kilometrikisan nettisivuilla. Sivujen laskuri laskee Ketjureaktioon ilmoittautuneiden joukkueiden polkemien kilometrien lisäksi myös ajantasalla olevan keräyssumman (1 €/25 km). 
  • Saat kisan päätyttyä ohjeet lahjoituksen maksamiseen.

Kilometrikisan sivuilla joukkueen voi liittää Ketjureaktioon myös kesken kisan.

Tilaa lisätietoa sähköpostiisi

Jätä yhteystietosi, niin lähetämme sähköpostiisi lisää tietoa Ketjureaktiosta ja Kilometrikisasta, sekä siitä miten pyöräilette porukalla maailmaa paremmaksi.

Tilaa lisätietoa

Iso kiitos Ketjureaktio 2019 -joukkueille

Mukana oli 235 joukkuetta, jotka polkivat 2 746 025 km ja CO2 päästöjä säästyi 477 808 kg.

Lahjoituksia kertyi yhteensä 110 000 euroa. Osa joukkueista tuplasi polkemansa summan.

Lahjoituksilla Punainen Risti auttaa ilmastonmuutoksesta kärsiviä alueita muun muassa Tadzhikistanissa ja eSwatinissa. Tadzhikistanissa on puutetta puhtaasta vedestä ja eSwatinissa kärsitään kuivuudesta. Lahjoitusten turvin muun muassa rakennetaan viljelmiä, jotka tuottavat satoa pienellä vesimäärällä.

Kysy lisää Ketjureaktiosta

Kysymyksissä auttaa mielellään [email protected]