Ketjureaktio - virkeää mieltä ja vastuullisuutta yhdellä polkaisulla

Kristiina Kangas

Ketjureaktio-keräyksessä koottiin vuonna 2016 yhteensä 80 288 euroa kehitysmaiden auttamiseen. Mukana oli 212 pyöräilyjoukkuetta. Kiitos kaikille polkijoille!

Valmiina, paikoilla, pyöräillään! Seuraava kisa käynnistyy 1.5.2017.

Ketjureaktio-keräys on osa leikkimielistä Kilometrikisaa, joka on kaikille avoin ja maksuton pyöräilykilpailu. 

Kerää kollegat tai tuttavat kasaan ja perusta joukkue. Mitä enemmän joukkue polkee, sitä enemmän kuntonne kasvaa ja keräätte varoja Punaisen Ristin auttamistyöhön.

Lahjoitusvarat käytetään terveyshankkeisiin kehitysmaissa.

Toimi näin:

Ketjureaktio-keräys toimii  Kilometrikisan "sisällä":

  • Rekisteröidy Kilometrikisan netissä.
  • Perusta joukkue. Klikkaa ilmoittautumislomakkeella "Osallistumme Punaisen Ristin Ketjureaktioon".
  • Kutsu polkijoita mukaan joukkueeseesi. Ilmoita heille joukkueen nimi ja osallistumiskoodi, jonka saat joukkueen perustamisen yhteydessä.
  • Merkitse kesän aikana kertyneet kilometrit joukkueen tulokseen Kilometrikisan nettisivuilla.
  • Saat kisan päätyttyä Punaiselta Ristiltä ohjeet lahjoituksen maksamiseen.

Kilometrikisan sivuilla joukkueiden kapteenit voivat helposti hallinnoida oman joukkueensa kokoonpanoa (esim. lisätä ja poistaa osallistujia). Joukkueen voi liittää Ketjureaktioon myös kesken kisan.

Mikä on Joukkueiden Ketjureaktio?

Työporukoita on helppo kannustaa työmatkapyöräilyyn ja hyötyliikuntaan joukkuekisan avulla! Joukkueiden Ketjureaktio-keräyksessä polkijoiden työnantaja lahjoittaa Suomen Punaiselle Ristille yhden euron jokaisesta joukkueen polkemasta 25 kilometristä.

Osallistuminen on helppoa:

  • Polkijat merkitsevät polkemansa kilometrit muistiin Kilometrikisan nettisivuilla
  • Sivuilla näkyvä laskuri laskee Ketjureaktioon ilmoittautuneiden joukkueiden polkemien kilometrien lisäksi rahamäärän (1 € / 25 km), jonka joukkue on polkemisen yhteydessä kerännyt.
  • Yritys tai organisaatio lahjoittaa kisan päätyttyä joukkueen keräämän summan Punaiselle Ristille. Otamme syys-lokakuussa yhteyttä Ketjureaktio-kapteeneihin ja annamme ohjeet lahjoitusten maksamista varten.
  • Toivomme kapteeneiden myös haastavan yrityksensä tuplaaman lahjoitussumman tai pyöristämään sitä reilusti ylöspäin. 

Mikä on Kuntoilijan Ketjureaktio

Kuntoilijan Ketjureaktio-keräyksen avulla yksittäiset polkijat voivat tukea Punaista Ristiä, vaikka työnantaja ei innostuisikaan lahjoittamisesta.

Polkemalla kerätyt rahat (1 € / 25 km) lahjoitetaan Ketjureaktioon lahjoitussivun kautta.

Vuonna 2016 kerättiin 80 288 €

Ketjureaktio-keräys auttaa kehitysmaissa, vuonna 2016 kohteina ovat mm. Norsunluurannikolla ja Somaliassa. Keräyksessä oli vuonna 2016 mukana 212 pyöräilevää yritys- ja kaverijoukkuetta. Lämmin kiitos kaikille mukana olleille!

Työ Norsunluurannikolla:

Tuemme Norsunluurannikon Punaisen Ristin yhteisöterveysohjelmaa. Sen toteuttamisessa avainasemassa ovat paikalliset vapaaehtoiset, jotka kertovat erilaisissa tapahtumissa, kyläkokouksissa ja kotikäynneillä paikallisille ihmisille tartuntatautien ehkäisystä, hygieniasta, rokotuskampanjoista sekä äiti- lapsiterveydestä.

Käytännössä hygieniatyö on esim. vessojen rakennusta. Kotitalouksille on annettu sementtilaatta, jota käytetään vessamontun peittämiseen ja jossa on reikä tarpeiden tekoa varten. Perheiden tehtävänä on rakentaa vessa materiaaleista, joita kylästä saa ja joihin perheellä on varaa. Vessamontun aikanaan täytyttyä, voidaan kaivaa uusi kuoppa, siirtää laatta ja siirtää tai rakentaa uusi katos. Näin vessan käyttö ei lopu kuopan täyttymiseen. Gbokoren kylässä ei ollut yhtään vessaa ennen Punaisen Ristin hanketta. Kylästä koulutettujen vapaaehtoisen, tiedon jakamisen ja sementtilaattalahjoitusten motivoimina lähes kaikki kotitaloudet ovat saaneet rakennettua vessan. Kuva: Kristiina Kangas

Kylissä on valittu ”mallivauva / malliäiti” käyttäen kriteereinä esimerkiksi synnytystä edeltäviä terveystarkastusten ja rokotusten hoitamista. Kuvassa vauvan pesualtaan ja muita apuvälineitä voittanut äiti perheineen Yerekayen kylässä. Vauva kulkee selän puolella, palkinto pään päällä. Kuva: Kristiina Kangas