Ketjureaktio polkee ilmastonmuutosta vastaan

Ilmastokriisi innosti 311 joukkuetta pyöräilemään Ketjureaktiossa.

Kesän kilometrikisa ja Suomen Punaisen Ristin Ketjureaktio-keräys saa jatkoa Talvikilometrikisan myötä. Talven kampanjaan osallistuvat joukkueet lahjoittavat kesän tavoin jokaisesta poljetusta 25 kilometristä 1 euron. Lahjoitusvarat ohjataan ilmastonmuutoksesta kärsivälle Tadžikistanin vuoristoalueelle, jossa puhtaan veden tarve on suurempi kuin koskaan.

 

Pyöräillään yhdessä ilmastonmuutosta vastaan

Ketjureaktio-keräys on osa arkipyöräilyyn kannustavaa Kilometrikisaa. Kilometrikisa on kaikille avoin ja maksuton pyöräilykilpailu.

Työ- tai kaveriporukat voivat liittyä mukaan Punaisen Ristin Ketjureaktio -keräykseen.
 

Joka polkaisu tekee hyvää

 
Jokaista poljettua 25km kohden hiilidioksidipäästöt vähenevät noin 4 kg, ja yritykselläsi tai joukkueellasi on mahdollisuus lahjoittaa 1€.
 
Ja mitä enemmän pyöräilet, sitä enemmän kuntosi kasvaa!
 

Osallistuminen on helppoa

Morgan Digitalin toimitusjohtaja Lars Rosenblad kehuu Ketjureaktio-kampanjaa osallistumisen helppoudesta. Kisaaminen ja toisten haastaminen tekivät digitoimiston Ketjureaktio-kampanjasta erityisen hauskan tavan tehdä hyvää ja toteuttaa yritysvastuuta henkilökunnan voimin.

Varainhankinnan asiantuntija Marjo Martin Suomen Punaiselta Ristiltä kertoo, että myös monet muut yritykset ovat antaneet kampanjasta positiivista palautetta.
 
– Meitä on kiitetty hauskasta kilpailusta, joka selkeästi lisää työmatkapyöräilyä, Martin sanoo. – Yritysten johtajat ovat myös kiitelleet kampanjaa siitä, miten innoissaan yritysten henkilöstö on tempaukseen lähtenyt mukaan.
 
  • Joukkuekisa kannustaa työporukoita hyötyliikuntaan. Polkijoiden työnantaja lahjoittaa Suomen Punaiselle Ristille yhden euron jokaisesta joukkueen polkemasta 25 kilometristä. Yritys voi myös tuplata polkijoiden keräämän summan. Lahjoitus tehdään kisan lopussa laskulla tai netissä.
  • Ketjureaktioon voi osallistua myös kaveriporukalla. Tällöin jokainen polkija maksaa oman lahjoitusosuutensa netissä kisan päätyttyä.

Tule mukaan, toimi näin:

Ketjureaktio-keräys toimii Kilometrikisan "sisällä". Seuraavaan 2021 kesäkisaan ja Ketjureaktioon ilmoittautuminen käynnistyy 1.5.2021. Myös talvikisassa 2020 voi osallistua Ketjureaktioon.

  • Rekisteröidy Kilometrikisan netissä.
  • Perusta joukkue. Klikkaa ilmoittautumislomakkeella "Osallistumme Punaisen Ristin Ketjureaktioon".
  • Kutsu polkijoita mukaan joukkueeseesi. Ilmoita heille joukkueen nimi ja osallistumiskoodi, jonka saat joukkueen perustamisen yhteydessä.
  • Jokainen joukkueen jäsen merkitsee esimerkiksi viikottain kertyneet kilometrit joukkueen tulokseen Kilometrikisan nettisivuilla. Sivujen laskuri laskee Ketjureaktioon ilmoittautuneiden joukkueiden polkemien kilometrien lisäksi myös ajantasalla olevan keräyssumman (1 €/25 km). 
  • Saat kisan päätyttyä ohjeet lahjoituksen maksamiseen.

Kilometrikisan sivuilla joukkueen voi liittää Ketjureaktioon myös kesken kisan.

Näin lahjoitat Ketjureaktioon

Lahjoitukset (1€/25km) ohjataan katastrofirahastoon.

Lahjoita netissä >>

Tai tilaa lasku >>

Tilaa lisätietoa sähköpostiisi

Jätä yhteystietosi, niin lähetämme sähköpostiisi lisää tietoa Ketjureaktiosta ja Kilometrikisasta, sekä siitä miten pyöräilette porukalla maailmaa paremmaksi.

Tilaa lisätietoa

Iso kiitos Ketjureaktio 2020 -joukkueille

Mukana oli 311 joukkuetta, jotka polkivat 2 479 900 km.

Lahjoituksia kertyi lähes 100 000 euroa. Osa joukkueista tuplaa polkemansa summan.

Lahjoituksilla Punainen Risti auttaa ilmastonmuutoksesta kärsiviä alueita. 2020 kohteena on Rashtin laakso ja vuoristoalue Tadzikistanissa. Vaikeakulkuisella alueella jäätiköt sulavat eikä lunta sada. Puhtaasta vedestä on jatkuva pula ja asukkaat joutuvat ottamaan talousvetensä ojista. Asukkaat ja varsinkin lapset kärsivät likaisen veden aiheuttamista vaikeista sairauksista. Punainen Risti auttaa paikallisten voimin rakentamaan alueelle kaivoja ja vesijärjestelmiä.

Kysy lisää Ketjureaktiosta

[email protected]