Kotipolku

Joonas Brandt
Kotipolussa nuoren omien tarpeiden ja toiveiden pohjalta suunnitellaan hänelle yksilöllinen ja tavoitteellinen itsenäistymisen polku.
Kuvaaja: Joonas Brandt

Punaisen Ristin Nuorten turvatalojen alla toimiva Kotipolku tukee pääkaupunkiseudulla 18–24-vuotiaiden nuorten aikuisten itsenäistymistä ja asumista.

Tukea ja apua

Tarvitsetko tukea itsenäistymisen tai asumisen kysymyksissä?

Kotipolku tukee pääkaupunkiseudulla 18–24-vuotiaita niin arjen haasteissa, asunnon etsimisessä kuin oman polun löytämisessä. Ratkaisuja etsitään yhdessä nuoren, lähiyhteisön, vapaaehtoisten ja ammattilaisten kanssa nuoren omia tarpeita ja itsemääräämisoikeutta kunnioittaen.

Täältä voit lukea lisää siitä, miten Kotipolku auttaa nuoria, joilla on haasteita asumisen tai asunnottomuuden kanssa.

Vapaaehtoiseksi Kotipolkuun

Kotipolussa nuori voi saada tuekseen ammattiavun lisäksi myös vapaaehtoisen tukikummin. Tukikummi on luotettava aikuinen, joka antaa nuorelle aikaansa noin vuoden kestävän tukikummisuhteen ajan. Tukikummit saavat tehtäväänsä koulutuksen ja säännöllistä tukea ja ohjausta.

Tukikummi ja nuori sopivat tapaamisista noin kerran kuussa. Tapaamiset voivat sisältää esimerkiksi vapaa-ajan harrastuksia tai käytännön asioiden hoitamista nuoren tarpeista riippuen. Tehtävään saa koulutusta ja ohjausta.

Tukikummit ovat kertoneet oppineensa paljon kohtaamisesta, ihmisyydestä ja arkisista asioista. Nuoren tukeminen ja yhdessä vietetty aika ovat tuoneet elämään merkityksellisyyttä, uusia kokemuksia, iloa ja toiveikkuutta.

Lue Avun maailma -lehdestä (s. 12-13) mitä kumminuorena sekä tukikummina ollut Sade ajattelee tukikummiuden antavan. .

Osana Kotipolkua toimii myös viestinnän ja vaikuttamisen vapaaehtoisten ryhmä. Ryhmässä kehitetään, toteutetaan ja opitaan viestintää ja vaikuttamista. 

Painopisteet määrittyvät vapaaehtoisten kiinnostuksen perusteella. Vuonna 2020 viestinnän ja vaikuttamisen ryhmä työstää nuoruuteen liittyvää podcastia. Olet tervetullut mukaan ryhmään juuri sellaisena kuin olet.

Jos haluat toimia vapaaehtoisena silloin tällöin, voit ilmoittautua muuttoavuksi. Kun nuori on muuttamassa, otamme sinuun yhteyttä ja kysymme, pääsisitkö auttamaan nuorta muuttopäivänä.

Lisätietoja vapaaehtoistoiminnastamme saat laittamalla viestiä [email protected]

Ota yhteyttä

Jos sinä tai läheisesi tarvitsee tukea itsenäistymisen tai asumisen kysymyksissä, voit ottaa yhteyttä

Espoo  040 182 4072
Vantaa 040 769 2007
Helsinki 040 621 4461
Yleiset asiat 040 660 1108

Kiireellisissä asioissa voit soittaa suoraan Nuorten turvataloille, joilla päivystetään vuorokauden ympäri. Nuorten turvatalojen yhteystiedot löydät täältä.

Vapaaehtoinen tai yhteistyöstä kiinnostunut, laitathan viestiä osoitteeseen [email protected] niin otamme sinuun yhteyttä.

Kotipolun projektipäällikkönä toimii 1.6.2020 lähtien Kirsti Viinikka.
040 660 1108 / [email protected]