Oppimateriaalit siirtyivät digiin!

Tilaa koulujen uutiskirje!
  • Kyllä, tilaan uutiskirjeen tästä

  • Saat tuoreet tiedot uusista opettajien käyttöön tehdyistä opetusmateriaaleista, tapahtumakokonaisuuksista ja ajankohtaisista puheenaiheista eri kouluasteille noin kahden viikon välein.

 

Helppokäyttöinen ja täysin ilmainen, visuaalisesti näyttävä palvelu sisältää digitaalisia oppimateriaaleja kaikenikäisille oppilaille.

Teemojamme ovat globaalikasvatus, ensiapu ja terveys, sodan säännöt, yhdenvertaisuus sekä ystävyys ja kaveritaidot. Lisäksi löydät palvelusta valmiita aamunavauksia sekä ideoita erilaisten teemapäivien toteuttamiseen. Oppimateriaaleja on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Palvelu ei vaadi oppilaalta salasanojen muistamista tai minkäänlaista kirjautumista. Opettaja saa rekisteröitymällä käyttöönsä lisää ohjeita materiaalien käyttöön sekä laajemmat oppimateriaalit. 

Suurin osa oppimateriaaleistamme on jo siirtynyt uuteen palveluun, löydät sen täältä www.sproppimateriaalit.fi!

Miten voimme auttaa - ota yhteyttä

Kysy Punaisen Ristin kouluyhteistyöstä: koulu- ja oppilaitosyhteistyön koordinaattori Tiia Viinikainen [email protected]punainenristi.fi, puh. 040 610 2167

Kysy tapahtumien järjestämisestä ja eri ikäisille sopivista tempauksista: varainhankinnan koordinaattori Eeva Arrajoki, [email protected], puh. 040 181 3920

Voit myös olla yhteydessä lähimpään Punaisen Ristin piiritoimistoon esimerkiksi kouluvierailujen osalta. 

Leena Koskela / Suomen Punainen Risti

Ensiapu on tärkeä kansalaistaito. Täältä löydät vinkkejä ja materiaalia ensiapuopetukseen varhaiskasvatuksessa ja alakoulussa.

Eeva Anundi/Ei rasismille! -hanke

Meillä kaikilla on ennakkoluuloja ja erilaisuuteen liittyviä pelkoja. Kouluissa niistä on kuitenkin hyvä puhua yhdessä luotettavan aikuisen kanssa. Näin rakennamme turvallisempaa kasvuympäristöä lapsille ja nuorille.

Punaiselle Ristille on tärkeää olla mukana lisäämässä ihmisten välistä ymmärrystä sekä ystävyyttä ja rasisminvastainen työ on yksi tapa päästä lähemmäksi tätä tavoitetta. Tarjoamme opettajille ja nuorisotyöntekijöille käyttövalmista opetusmateriaalia, jossa käsitellään rasismia, moninaisuutta ja suomalaisuutta. Osa materiaaleista on myös ruotsin ja englannin kielellä.

Polttoainetta uuteen opetussuunnitelmaan

Riskien keskellä kokonaisuuden kohderyhmänä on erityisesti yläkoulu ja toinen aste, mutta se sopii monelta osin käytettäväksi myös pienempien oppilaiden kanssa. Riskien keskellä on  Suomessa suunniteltu, uutta opetussuunnitelmaa tukeva globaalikasvatustyökalu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Joonas Brandt

Ensiavun opettelu on panostus koko koulun turvallisuuteen, jokainen meistä odottaa saavansa apua onnettomuuden sattuessa. Siksi on myös tarpeen osata auttaa muita. Ensiavun opettamisen lisäksi löydät materiaaleistamme myös seksuaalikasvatuksen tueksi sopivan Kumikoulu-materiaalin sekä tukea päihdekasvatukseen.

Alakoulun materiaali sisältää neljä kokonaisuutta, jotka keskittyvät seuraaviin teemoihin: puhdas vesi, tulvat, ruoka ja ilmasto.

Punaiselle Ristille on tärkeää olla mukana lisäämässä ihmisten välistä ymmärrystä sekä ystävyyttä ja rasisminvastainen työ on yksi tapa päästä lähemmäksi tätä tavoitetta. Tarjoamme opettajille ja nuorisotyöntekijöille käyttövalmista opetusmateriaalia, jossa käsitellään rasismia, moninaisuutta ja suomalaisuutta. Osa materiaaleista on myös ruotsin ja englannin kielellä.

Benjamin Suomela

    Ensiavun ja seksuaaliterveyden oppimateriaalit löydät nyt uudesta digitaalisesta oppimateriaalipalvelusta. Se on täysin ilmainen ja helppo ottaa käyttöön! Oppilaat käyttävät palvelua ilman kirjautumista, opettajille on lisäaineistoa ja mm. tehtävien vastauksia kirjautumisen takana. Löydät uuden palvelun täältä: www.sproppimateriaalit.fi.

    Niklas Meltio

    Riskien keskellä -materiaali antaa polttoainetta uuteen opetussunnitelmaan!

    Ensiapua on tärkeää harjoitella myös käytännössä! Nuorten perustaidot hätäensiavusta sekä ennen kaikkea rohkeus auttaa hädän hetkellä lisäävät turvallisuutta sekä kouluyhteisössä että koko yhteiskunnassa.