Tuo maailma kouluun!

Punaisen Ristin työ kotimaassa ja maailmalla käsittää monia globaaleja haasteita ja ilmiöitä. Pyrimme toimimaan opettajien tukena kouluissa ja oppilaitoksissa, tuottamalla opetusmateriaaleja ja -menetelmiä työkalupakkiin. Olipa kyse ensiavun harjoittelemisesta, tempauksen toteuttamisesta tai vaikkapa pakolaisuuteen ilmiönä tutustuminen.

Tervetuloa tutustumaan!

Opettaja, tilaa hyödyllinen uutiskirjeemme

 

Oppimisen suunnittelun tueksi

 
Punaisen Ristin kouluille ja oppilaitoksille suunnatut materiaalit sisältävät tietoa elämästä eri puolilla maailmaa: globaaleista haasteista, sodan säännöistä, yksinäisyydestä, rasismista, ensiavusta, päihteistä, sekä erilaisista tavoista auttaa. Löydät eri kouluasteille suunnatut materiaalit teemoittain Opettajan tueksi -osiosta.
 
 

Tilaa maksuttomat kampanjamateriaalit

Punaisen Ristin verkkokaupan kautta voi tilata useita erilaisia käteviä materiaalipaketteja maksutta koko lukuvuoden ajan. Materiaalit toimitetaan Matkahuollon välityksellä suoraan koulun osoitteeseen.
 
 

Miten voimme auttaa - ota yhteyttä

Kysy Punaisen Ristin kouluyhteistyöstä: koulu- ja oppilaitosyhteistyön koordinaattori Johanna Korkeamäki, johanna.korkeamaki(a)punainenristi.fi, puh. 020 701 2114.

Kysy tapahtumien järjestämisestä ja eri ikäisille sopivista tempauksista: varainhankinnan suunnittelija Eeva Arrajoki, eeva.arrajoki(a)punainenristi.fi, puh. 020 701 2274.

Tai ota yhteyttä lähimpään Punaisen Ristin piiritoimistoon ja sovi esimerkiksi kouluvierailusta!

Tutustu tarkemmin Kouluesitteeseen, josta löydät lukuvuoden teemat ja tempaukset, sekä vinkit yhteistyöhön Punaisen Ristin kanssa:

Eeva Anundi/Ei rasismille! -hanke

Meillä kaikilla on ennakkoluuloja ja erilaisuuteen liittyviä pelkoja. Kouluissa niistä on kuitenkin hyvä puhua yhdessä luotettavan aikuisen kanssa. Näin rakennamme turvallisempaa kasvuympäristöä lapsille ja nuorille.

Alakouluille suunnatun materiaalin avulla haluamme rohkaista erilaisuuteen perustuvan syrjinnän avoimempaan käsittelyyn luokkahuoneissa. Materiaalit ovat helposti käyttöön otettavia ja ne käsittelevät rasismia, moninaisuutta, sekä suomalaisuutta.

Alakoulun materiaali sisältää neljä kokonaisuutta, jotka keskittyvät seuraaviin teemoihin: puhdas vesi, tulvat, ruoka ja ilmasto.

Leena Koskela / Suomen Punainen Risti

Täältä löydät vinkkejä ja materiaalia ensiapuopetukseen varhaiskasvatuksessa ja alakoulussa.

Polttoainetta uuteen opetussuunnitelmaan

Riskien keskellä -sovelluksen ja materiaalin kohderyhmänä on yläkoulu ja toinen aste. Sovellus on Suomessa suunniteltu, uutta opetussuunnitelmaa tukeva globaalikasvatustyökalu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Riskien keskellä tausta-aineiston löydät osoitteesta www.riskienkeskella.fi, sekä mobiililaitteiden sovelluskaupoista.

Punaiselle Ristille on tärkeää olla mukana lisäämässä ihmisten välistä ymmärrystä sekä ystävyyttä ja rasisminvastainen työ on yksi tapa päästä lähemmäksi tätä tavoitetta. Tarjoamme opettajille ja nuorisotyöntekijöille käyttövalmista opetusmateriaalia, jossa käsitellään rasismia, moninaisuutta ja suomalaisuutta. Osa materiaaleista on myös ruotsin ja englannin kielellä.

Ensiavun opettelu on panostus koko koulun turvallisuuteen, jokainen meistä odottaa saavansa apua onnettomuuden sattuessa. Siksi on myös tarpeen osata auttaa muita.

Yläkoulun ja toisen asteen materiaalit:

Punaiselle Ristille on tärkeää olla mukana lisäämässä ihmisten välistä ymmärrystä sekä ystävyyttä ja rasisminvastainen kampanja on yksi tapa päästä lähemmäksi tätä tavoitetta.

Mopoilijoille suunntaun tietoiskun tarkoituksena on parantaa nuorten liikennekäyttäytymistä ja parantaa heidän ensiaputaitojaan.

Onelife-koosteen avulla opiskelijat voivat harjoitella onnettomuuspaikalla toimimista virtuaalisesti.

 

Niklas Meltio

Toisen asteen opetusaineisto kertoo laajasti elämästä kehitysmaissa, ongelmista ja työstä niiden ratkaisemiseksi.

Kampanjat