Järjestä tapahtuma tai teemapäivä koulullasi

Ari Räsänen
Punaiselta Ristiltä löydät paljon ideoita ja valmiita materiaaleja eri ikäisille järjestettäviin tapahtumiin.
Kuvaaja: Ari Räsänen

Tarvitsetko ideoita tapahtumien järjestämiseen eri ikäisille koululaisille? Onko koulussasi teemapäiviä tai tarvetta lauantaiohjelmalle?

Nuoret ovat tärkeä osa Punaisen Ristin auttamisketjua

Tulemalla mukaan toimintaamme nuori rohkaistuu puhumaan tukea tarvitsevien puolesta, seisomaan hyvän puolella ja ottamaan kantaa.

Osallistumalla keräyksiin nuoret lisäävät Punaisen Ristin valmiutta auttaa nopeasti hädässä olevia ihmisiä luonnonkatastrofin, tulipalon tai aseellisten selkkausten jäljiltä.

Punaisen Ristin koulukeräykset ja -kampanjat:

Miten voimme auttaa - ota yhteyttä

Kysy tapahtumien järjestämisestä ja eri ikäisille sopivista tempauksista: varainhankinnan suunnittelija Eeva Arrajoki, eeva.arrajoki(a)punainenristi.fi, puh. 020 701 2274.

Kaikenikäiset koululaiset voivat osallistua Nälkäpäivä-keräykseen. Katso vinkit ja tilaa ilmaiset materiaalit!

Lukeminen, kansainvälisyys ja apu lapselta toiselle yhdistyvät äidinkieleen ja kirjallisuuteen liittyvässä Lukukuu -kampanjassa. Mitä enemmän oppilaat lukevat, sitä enemmän he auttavat kriisialueiden heikoimpia.

Ibrahim Malla

Oppilaat voivat auttaa pulaan joutuneita nuoria kotimaassa tai lievittää lasten hätää kauempana järjestämällä Punaisen Ristin päivätyökeräyksen eli taksvärkin.

Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastosta annetaan nopeaa apua kotimaassa ja ulkomailla sinne, missä tarve on suurin.

Eeva Anundi

Rasisminvastaista viikkoa toteutetaan erityisesti nuorten kautta. Meillä kaikilla on ennakkoluuloja ja erilaisuuteen liittyviä pelkoja. Kouluissa ja nuorisotaloilla niistä on kuitenkin hyvä puhua yhdessä luotettavan aikuisen kanssa. Näin rakennamme turvallisempaa kasvuympäristöä lapsille ja nuorille.

Laura Kotila

Punaisen Ristin viikkoa vietetään kaikkialla maailmassa 8.-14.5.2017. Tänä vuonna korostamme nuorten ensiaputaitojen tärkeyttä, ja haastamme myös koululaiset kokeilemaan ensiavun antamista ja oppimaan uutta.