Järjestä tapahtuma tai teemapäivä koulullasi

Ari Räsänen
Punaiselta Ristiltä löydät paljon ideoita ja valmiita materiaaleja eri ikäisille järjestettäviin tapahtumiin.
Kuvaaja: Ari Räsänen

Tarvitsetko ideoita tapahtumien järjestämiseen eri ikäisille koululaisille? Onko koulussasi teemapäiviä tai tarvetta lauantaiohjelmalle?

Tilaa opettajan uutiskirje

Tilaa sähköpostiisi 6-8 kertaa vuodessa ilmestyvä Opettajan uutiskirje.

Saat tuoreet tiedot opetusta tukemaan suunnitelluista materiaaleista, tapahtumista ja ajankohtaisista puheenaiheista.

Klikkaa ja tilaa opettajan uutiskirje >>

Nuoret ovat tärkeä osa Punaisen Ristin auttamisketjua

Tulemalla mukaan toimintaamme nuori rohkaistuu puhumaan tukea tarvitsevien puolesta, seisomaan hyvän puolella ja ottamaan kantaa.

Osallistumalla keräyksiin nuoret lisäävät Punaisen Ristin valmiutta auttaa nopeasti hädässä olevia ihmisiä luonnonkatastrofin, tulipalon tai aseellisten selkkausten jäljiltä.

Tempauksen järjestäminen keräyksen yhteydessä saa lapset ja nuoret tekemään yhdessä hyvää ja voi näin toimia myös luokkahenken kohottajana.

Punaisen Ristin tapahtumat ja kampanjat:

Miten voimme auttaa - ota yhteyttä

Kysy tapahtumien järjestämisestä ja eri ikäisille sopivista tempauksista: projektipäällikkö Eeva Arrajoki, eeva.arrajoki(a)punainenristi.fi, puh. 020 701 2274.

Kaikenikäiset koululaiset voivat osallistua Nälkäpäivä-keräykseen. Katso vinkit ja tilaa ilmaiset materiaalit!

Lukeminen, kansainvälisyys ja apu lapselta toiselle yhdistyvät äidinkieleen ja kirjallisuuteen liittyvässä Lukukuu -kampanjassa. Mitä enemmän oppilaat lukevat, sitä enemmän he auttavat kriisialueiden heikoimpia.

Tänä vuonna Lukukuun kohteena on Syyrian Punaisen Puolikuun ylläpitämällä proteesiklinikka Damaskoksessa. Siellä hoidetaan esimerkiksi kätensä tai jalkansa menettäneitä lapsia ja nuoria. Fyysisten vammojen lisäksi potilailla on usein sodan ja vammautumisen aiheuttamia vakavia psyykkisiä oireita.

Ibrahim Malla

Oppilaat voivat auttaa pulaan joutuneita nuoria kotimaassa tai lievittää lasten hätää kauempana järjestämällä Punaisen Ristin päivätyökeräyksen eli taksvärkin.

Arie Kievit / Alankomaiden Punainen Risti

Katastrofikeräyksellä annetaan nopeaa apua sinne, missä tarve on suurin.

Eeva Anundi

Rasisminvastaista viikkoa toteutetaan erityisesti nuorten kautta. Meillä kaikilla on ennakkoluuloja ja erilaisuuteen liittyviä pelkoja. Kouluissa ja nuorisotaloilla niistä on kuitenkin hyvä puhua yhdessä luotettavan aikuisen kanssa. Näin rakennamme turvallisempaa kasvuympäristöä lapsille ja nuorille.

Laura Kotila

Punaisen Ristin viikkoa vietetään kaikkialla maailmassa 8.-14.5.2017. Tänä vuonna korostamme nuorten ensiaputaitojen tärkeyttä, ja haastamme myös koululaiset kokeilemaan ensiavun antamista ja oppimaan uutta.