Kaksi hymyilevää henkilöä yllään Punaisen Ristin keräysliivit ja käsissään keräyslippaat.

Nälkäpäivä-kerääjät valloittavat Suomen

Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Nälkäpäivä-keräys tunnetaan parhaiten vapaaehtoisista kerääjistä punaisissa liiveissään. Liity sinäkin lipaskerääjien iloiseen joukkoon! Lipaskerääjät ovat liikkeellä ympäri Suomea torstaista lauantaihin ajalla 26.–28.9.2024. 

Tule lipaskerääjäksi Nälkäpäivänä 26.–28.9.

Kuka tahansa voi auttaa osallistumalla Nälkäpäivään lipaskerääjänä. Lahjoita ajastasi vaikka tunti, ja tule rohkeasti kokeilemaan miltä Punaisen Ristin vapaaehtoisena toimiminen tuntuu. 

Lipaskeräys järjestetään lähes jokaisella paikkakunnalla Suomessa. Keräyksen käytännön järjestelyt vaihetelevat paikkakunnittain. Etsi itsellesi sopiva keräyspaikkakunta tai lue lisää. 

Kysymyksiä ja vastauksia lahjoitusten keräämisestä

Nälkäpäivän lipaskeräys järjestetään 26.–28.9.2024. Tarvitset mukaasi kuvallisen henkilöllisyystodistuksen ja säähän sopivat vaatteet.

Paikalliset Punaisen Ristin vapaaehtoiset järjestävät lipaskeräyksen lähes kaikilla Suomen paikkakunnilla. Löydät tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista paikkakuntahaulla.

Tapahtumakalenteri

Tarvitset mukaasi vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen ja säähän sopivat vaatteet.

Nälkäpäivän lipaskeräys järjestetään lähes jokaisella paikkakunnalla koko maassa. Voit kerätä millä paikkakunnalla haluat ja niin pitkään kuin sinulle sopii. Keräyksen käytännön järjestelyt vaihtelevat paikkakunnittain.

Katso lähin keräyspaikkasi

Lipaskeräämisen lisäksi voit kerätä myös netissä. Vaivattomin tapa osallistua Nälkäpäivään on ryhtyä Nälkäpäivä-digikerääjäksi.

Kuka tahansa voi tulla lipaskerääjäksi. Lipaskerääjän ei tarvitse olla Punaisen Ristin jäsen tai vapaaehtoinen, vaan mukaan voivat tulla kaikki, jotka haluavat antaa aikaansa hyvän asian puolesta.

Alaikäisten lasten mukana on oltava riittävästi aikuisia, jotka vastaavat lippaista ja lapsista.

Myös harrasteryhmät, työporukat ja koululuokat voivat osallistua.

 

Kuka tahansa voi lähteä lipaskerääjäksi. Kerääjien turvallisuuden ja mukavan keräyskokemuksen takaamiseksi suosittelemme kuitenkin, että

 • alakouluikäiset (7–12-vuotiaat) keräävät aina aikuisen valvonnassa
 • yläkouluikäiset (13–15-vuotiaat) voivat kerätä ilman aikuisen valvontaa, mieluiten pareittain tai ryhmässä
 • lukioikäiset (16-vuotiaat ja vanhemmat) voivat kerätä itsenäisesti.

Näin perustat oman nettikeräyksen

 • Aloita oma nettikeräys
 • Valitse lahjoituskohde.
 • Päätä haluatko perustaa oman keräyksen, vai tiimin keräyksen, jonka alle ihmiset voivat liittyä keräämään yhteistä pottia.
 • Anna keräyksellesi nimi ja tavoitesumma.
 • Kerro, miksi perustit keräyksen ja pyydä ihmisiä lahjoittamaan.
 • Kun olet valmis, julkaise keräys.
 • Jaa keräyksen linkkiä sosiaalisessa mediassa, WhatsAppissa tai sähköpostitse. Voi olla, että yksi kerta ei riitä, joten kannattaa jakaa keräystä useammin.
 • Voit seurata yhteisen potin kertymistä lahjoitussivultasi.

Kysy Nälkäpäivä-keräyksestä

94%
kerääjistä sanoo haluavansa tulla mukaan uudelleen

Nälkäpäivä kouluille ja yrityksille

Nälkäpäivä tarjoaa oppilaille loistavan tilaisuuden vaikuttaa omilla teoillaan asioihin sekä Suomessa että maailmalla. Osallista oppilaat, ja kutsu henkilökunta, vanhemmat ja sukulaiset mukaan auttamaan.

Vinkit koulujen Nälkäpäivään

Nälkäpäivään osallistuvat yritykset ovat osa ainutlaatuista avun ketjua. Kutsu henkilökunta, sidosryhmät ja asiakkaat mukaan auttamaan. 

Näin yritys voi osallistua Nälkäpäivään

Näin Nälkäpäivä-lahjoitus auttaa
Näin Nälkäpäivä-lahjoitus auttaa
Mikä on Nälkäpäivä
Mikä on Nälkäpäivä