Tee itse avustustarvikkeita

Ari Räsänen
Kuvaaja: Ari Räsänen

Jos pidät käsitöistä, voit auttaa Punaisen Ristin kautta lapsia ja kylmien maiden asukkaita neulomalla ja ompelemalla vaatteita. Lastenvaatteita, sukkia ja lapasia tarvitaan aina.

Ompele lastenvaatteita

Lastenvaatteita tarvitaan jatkuvasti. Suomalaisten ompelemia lastenvaatteita on lähetetty avustuskohteisiin, esimerkiksi Aasian vuoden 2004 tsunamin jälkeen niistä oli suurta apua.

Kaavoja lastenvaatteiden ompeluun voit tilata
Outi Sanmarkilta, [email protected], p. 020 701 2222.

Neulo sukkia ja lapasia kylmiin maihin

Villasukille, lapasille ja muille villavaatteille on jatkuvasti suurta kysyntää. Villavaatteita on lähetetty muun muassa Mongoliaan, Tadžikistaniin ja Kazakstaniin.

Punainen Risti toivoo, että neulojat tekisivät neljän kokoisia sukkia (pienten lasten, kouluikäisten, naisten ja miesten) ja käyttäísivät perinteisiä sukkalankoja. Myös pipoja ja lapasia toivotaan eri-ikäisille. Sukat ja lapaset kannattaa kiinnittää pareittain yhteen, jotta lajittelijoiden ei tarvitse etsiä yksinäisille sukille ja lapasille pareja.

Tee Äiti Teresa -peittoja lapsille

Äiti Teresa -peittoja on tehty lapsille lämmikkeeksi jo 30 vuotta. Peittojen nimi tulee Äiti Teresasta, jonka lastenkotiin Intiaan niitä ensimmäisenä tehtiin. Otathan huomioon, että peitot lähtevät monenlaisille alueille: uskonnolliset symbolit, kuten ristit, eivät täten sovi peittoon.

Katso Vaaka ry:n ohjeet peittojen tekoon

Minne valmiit vaatteet ja peitot voi viedä?

Vaatelahjoituksia vastaanottavat Kontti-kierrätystavaratalot. Voit myös lähettää vaatelahjoituksesi postin tai Matkahuollon välityksellä suoraan Punaisen Ristin logistiikkakeskukseen Tampereen Kalkussa, Kalkun kehätie 4, 33330 Tampere. Lähimmän Kontin näet alempaa tältä sivulta kohdasta "Yhteystietohaku".

Lähettäjä maksaa rahdin. Voit myös kysyä lähimmästä Punaisen Ristin piiritoimistosta mahdollisia yhteiskuljetuksia tai tuoda itse lahjoituksesi perille.

Kampanjat