Nälkäpäivä yrityksille

Kuva: Ville Palonen / Suomen Punainen Risti
Kuva: Ville Palonen / Suomen Punainen Risti

Nälkäpäivä yrityksille

Lahjoittajatyypit
Valitse oikea arvo
Valitse oikea arvo
Valitse oikea arvo

Taistelussa koronaa vastaan tarvitsemme toisiamme. Lahjoita maailmanlaajuiseen hätäapuun.

Paikallisilla Punaisilla Risteillä ja sisarjärjestöillämme on merkittävä rooli tarvikkeiden ja tiedon jakamisessa sekä rokotuskampanjoissa.

Ole auttajiemme tukena - lahjoita katastrofirahastoon

Anna oikea arvo

Valitse maksutapa

Yrityksille Nälkäpäivä-keräykseen osallistuminen on tapa tehdä yhdessä hyvää. Lipaskeräykseen osallistuminen nostattaa tiimihenkeä. Lahjoittaminen keräykseen taas mahdollistaa auttamisen Suomessa ja ympäri maailman. ​Nettikeräyksen perustaminen on helppoa ja tarjoaa tilaisuuden viestiä myös sidosryhmille, että yrityksenne tai työyhteisönne on mukana auttamassa.

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Katastrofirahaston avulla voidaan auttaa nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin.

Suomen Punainen Risti pystyy viemään avun tehokkaasti ja luotettavasti perille auttamisen ketjun ansiosta, joka koostuu suomalaisista vapaaehtoisista ja kansainvälisestä verkostosta, joka on pysyvästi läsnä lähes kaikissa maailman maissa.

Nälkäpäivä-keräykseen osallistuvat yritykset ovat osa tätä ainutlaatuista avun ketjua.

Näin yritys voi osallistua

Lahjoittamalla Nälkäpäivään olette mukana mahdollistamassa eniten apua tarvitsevien ihmisten auttamisen katastrofirahaston turvin. Tämä on tärkeä viesti sekä yrityksenne omalle väelle että yhteistyökumppaneille.

Sivun alussa olevalla lomakkeella voitte tilata laskun haluamallenne lahjoitussummalle.

Lipaskeräys on helppoa ja vaikuttavaa vapaaehtoistyötä.

Henkilöstönne voi osallistua lipaskeräykseen pareittain tai pienissä ryhmissä. Kerääjäryhmät ilmoittautuvat nettilomakkeella, joka julkaistaan tällä sivulla lähempänä keräystä. Ilmoittautuneisiin kerääjiin otetaan yhteyttä tarkempien ohjeiden kera.​

Voitte tilata yrityksen toimitiloihin myös keräyslippaita Punaisen Ristin piiritoimistoista. Nälkäpäivän viestiä kannattaa tuoda esille sisäisessä viestinnässä, jotta kaikki halukkaat pääsevät varmasti osallistumaan!​

Voitte perustaa yrityksen nimissä netissä oman keräyksen ja mahdollistaa näin henkilöstön, sidosryhmien ja asiakkaiden osallistumisen ​Nälkäpäivään.

Nettilippaaseen voi kerätä lahjoituksia syys- ja lokakuun aikana. Digikeräämistä kannattaa tuoda esiin sosiaalisessa mediassa, sisäisissä viestintäkanavissa ja omilla nettisivuillanne. ​

Keräyksen perustaminen on nopeaa ja helppoa. Linkit keräyksiin julkaistaan tällä sivulla lähempänä syksyn keräystä.

Yrityksille tarkoitetut kampanjamateriaalit päivitetään sivulle elokuussa 2021.

Hyödyllisiä linkkejä viestintään:

facebook.com/punainenristi
twitter.com/PunainenRisti
instagram.com/punainenristi
linkedin.com/company/finnish-red-cross

5 527 €
Kelan työntekijöiden lahjoittama potti 2020
YouTube-upotuksen esikatselukuva
Punainen Risti auttaa kotinsa tulipalossa menettäneitä ihmisiä. Video: Suomen Punainen Risti
YouTube-upotuksen esikatselukuva
Temahlunguane Mkhonta, 18 vuotta, käy koulua Swazimaan maaseudulla, mutta yksinäinen koulumatka ei ole suurin haaste koulunkäynnille. Miten nälkä vaikuttaa Teman opiskeluun? Miksi Temalla on haasteita pysyä koulussa? Video: Suomen Punainen Risti

Tietoa Nälkäpäivä-keräyksestä

Lahjoita tai osallistu digi- tai lipaskerääjänä. Nälkäpäivän lipaskeräys jalkautuu ympäri Suomen 23.-25.9.2021. Netissä kerätään syys- ja lokakuun ajan.

Lahjoitustavat

 • Lahjoita netissä verkkolomakkeella
 • Lahjoita 15 € - lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499
 • Lahjoita haluamasi summa MobilePayllä numeroon 10900
 • Tee tilisiirto FI52 5000 0120 4156 73, viite 5173
 • Lahjoita Nälkäpäivän Facebook-keräykseen
 • Lahjoita yhteiseen Nälkäpäivä-nettikeräykseen
 • Lahjoita 5 € - lähetä tekstiviesti SPR5 numeroon 16499
 • Lahjoita 10 € - lähetä tekstiviesti SPR10 numeroon 16499
 • Lahjoita 20 € - soita 0600 122 20 (20,28 € + pvm/mpm)
 • Lahjoita haluamasi summa Pivolla numeroon 888500
 • Lahjoita Tokmannin myymälöiden kassoilla

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoja ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen. Siksi varoja voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin.

Apua tarvitaan esimerkiksi Fiilippiineillä, sillä se kuuluu maailman katastrofialtteimpiin maihin; taifuunit, maanjäristykset, tulivuorenpurkaukset, rankkasateet, tulvat, kuivuus ja maanvyörymät ovat yleisiä ja aiheuttavat inhimillistä kärsimystä. Luonnonkatastrofin jälkeen Punainen Risti jakaa perheille vesikanistereita, lämmintä ruokaa, pressuja ja hygieniapaketteja sekä tarvittaessa ensiapua ja psykososiaalista tukea. Punainen Risti on mukana myös valmiudessa ja ennakkovarautumisessa sekä jälleenrakennuksessa katastrofien jälkeen. 

Suomessa Nälkäpäivänä lahjoitetuilla varoilla mahdollistetaan vapaaehtoisten kouluttaminen ja ylläpidetään kotimaan valmiutta, jotta erilaisiin kriiseihin voidaan vastata tehokkaasti. Äkillisiä onnettomuus- ja häiriötilanteita ovat esimerkiksi tulipalot, tulvat ja suuronnettomuudet. Vapaaehtoisilla on usein tärkeä rooli ihmisten kohtaamisessa kokonaisvaltaisesti hädän hetkellä.  

Jokaisesta katastrofirahastoon lahjoitetusta eurosta vähintään 80 senttiä menee avustuskohteeseen. Katastrofirahaston sääntöjen mukaan keräyskulut saavat olla korkeintaan 20 prosenttia.

Keräyskulut koostuvat keräysvälineiden, kuten keräyslippaiden ja liivien hankinnasta, keräysturvallisuudesta ja viestinnästä. Katastrofirahaston säännöt ja tiukka valvonta säätelevät lahjoitettujen rahojen käyttöä.

Tässä muutama esimerkki siitä mitä rahalla saa.

Maailmalla:

 • 1,2 €: saippuaa pakolaisleirillä elävälle perheelle koronavirukselta suojautumiseen
 • 3,8 €: ruokaa kolmeksi päiväksi ruokapulasta kärsivälle perheelle
 • 5 €: hedelmäpuu ruokapulasta kärsivälle perheelle omavaraisen ravinnonsaannin edistämiseen
 • 35 €: kuivuudessa pärjäävä puutarha perheelle omavaraisen ravinnonsaannin edistämiseen.

Suomessa:

 • 1 €: nenä-suusuojain vapaaehtoiselle
 • 50 €: henkisen tuen koulutus yhdelle vapaaehtoiselle
 • 160 €: vaatteet tulipalon uhrille

Kyllä. Esimerkiksi tulipalossa kotinsa menettäneet tarvitsevat apua välttämättömiin hankintoihin hammasharjasta lähtien. Punainen Risti antaa myös henkistä tukea onnettomuuksien uhreille ja heidän läheisilleen.

Koronakriisin aikana on tullut hyvin esille se, miten tärkeää varautuminen on. Nälkäpäivänä kerätyt lahjoitukset auttavat ylläpitämään valmiuttamme toimia poikkeusoloissa.

Katastrofirahaston varoja käytetään myös Vapaaehtoisen pelastuspalvelun auttamisvalmiuteen. Vapaaehtoiset auttavat viranomaisia esimerkiksi kadonneiden etsinnöissä ja suurissa onnettomuuksissa.

Lue lisää Nälkäpäivä-lahjoitusten käytöstä kotimaassa

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin keräys, joka järjestetään joka vuosi syyskuussa. Nälkäpäivän äiti oli pälkäneläinen vapaaehtoinen Mailis Korhonen, joka keksi idean ”kaikkien pälkäneläisten rahankeruutalkoista” vuonna 1980.

Tapahtuma laajeni nopeasti koko maahan, ja nykyisin se järjestetään lähes jokaisella Suomen paikkakunnalla.

Ensimmäinen Nälkäpäivä-keräys järjestettiin Itä-Afrikan nälänhädän uhrien auttamiseksi. Siitä syntyi nimi Nälkäpäivä. Silloin Nälkäpäivänä kannustettiin halukkaita syömään kevyesti yhtenä päivänä ja lahjoittamaan säästyneet varat keräykseen. ​

​Nykyään Nälkäpäivää voi viettää haluamallaan tavalla, eikä herkuttelukaan ole kiellettyä. Nälkäpäivän idea on se, että kaikilla olisi riittävästi ruokaa ja jokaista apua tarvitsevaa autettaisiin hädän hetkellä.