Kansainvälinen nuorisotoiminta

Kaisa Laitila
Mikko Vähäniitty
Kirsi Översti

Punainen Risti on maailmanlaajuinen liike ja kansainvälisyys on osa järjestön nuorisotoimintaa.

Kansainväliset leirit ja tapahtumat

Suomen Punaisen Ristin nuoret vapaaehtoiset voivat hakea muiden Punaisten Ristien ja Punaisten Puolikuiden kansallisten yhdistysten järjestämille kansainvälisille leireille sekä erilaisiin tapahtumiin.

Leirejä järjestetään eniten kesäkuukausina, mutta mielenkiintoisia tilaisuuksia osallistua kansainväliseen nuorisotoimintaan avautuu ympäri vuoden. Leireille on avoin haku ja hakukriteerit (ikä, kielitaito) vaihtelevat tapahtuman sijainnin ja teeman mukaan.

Kansainvälisistä leireistä ja tapahtumista tiedotetaan RedNetin Nuoret uutiset -osiossa sekä Finnish Red Cross Youth -facebook-sivuilla.

Nuorisodelegaattitoiminta

Nuorten avustustyöntekijöiden peruskurssi antaa valmiudet toimia erilaisissa järjestönkehitystehtävissä ulkomailla. Kotimaassa nuorisodelegaatit toimivat aktiivisesti keräyksissä ja muissa kampanjoissa.

Nuorisodelegaattikoulutus on osallistujille maksuton, englanninkielinen avustustyöntekijäkurssi, jossa tutustutaan Punaisen Ristin järjestörakenteeseen sekä toimintalinjauksiin. 

Voit hakea nuorisodelegaattikurssille, jos

  • olet 18–28-vuotias
  • puhut sujuvasti englantia
  • sinulla on vapaaehtoistyökokemusta joko Punaisesta Rististä tai jostain muualta ja ymmärrät eron vapaaehtoistoiminnan ja palkkatyön välillä.

Jos olet kiinnostunut kansainvälisestä avustustyöstä, on kokemus Punaisen Ristin toiminnasta Suomessa eduksi.

Kurssi järjestetään vuosittain toukokuussa. Lisätietoa ja hakulomake:

Hakuohjeet nuorisodelegaattikurssille

Lisätietoja kurssista antaa koulutusassistentti Mikael Lehtinen, mikael.lehtinen(at)redcross.fi, p. 020 701 2073.

Nuorisodelegaattitoiminta

Nuorisodelegaatit ovat 18 vuotta täyttäneitä Punaisen Ristin nuorisojäseniä, jotka on valittu ja koulutettu toimimaan nuorisodelegaatteina järjestökehitystehtävissä nuorisotoiminnan tehtäväkentällä.

Voit hakea nuorten avustustyöntekijöiden peruskurssille, jos

  • olet 18–28-vuotias
  • puhut sujuvasti englantia
  • sinulla on vapaaehtoistyökokemusta joko Punaisesta Rististä tai jostain muualta ja ymmärrät eron vapaaehtoistoiminnan ja palkkatyön välillä.

Punaisen Ristin nuorisodelegaattikurssi antaa kokonaiskuvan Punaisen Ristin toiminnasta Suomessa ja maailmalla, projektinhallintataitoja, katsauksen turvallisuusteemaan ja valmiudet toimia nuorisodelegaattina maailmalla erilaisissa järjestötoiminnan kehittämistehtävissä. Koulutus on osallistujille maksuton. Koulutuskielenä on viikon kestävän kurssin ajan englanti.

Kurssin käyneillä nuorisodelegaateilla on mahdollisuus päästä tutustumaan kansainväliseen avustustyöhön, vetää ulkomaille lähteviä leiriryhmiä ja lähteä kansainvälisille opintomatkoille. Kotimaan toiminnassa nuorisodelegaateilla on myös suuri rooli esimerkiksi keräyksissä ja muissa kampanjoissa. Kaikille kurssin suorittaneille emme kuitenkaan voi taata komennusta tai edes lyhyempää keikkaa ulkomailla.

Jos olet kiinnostunut kansainvälisestä avustustyöstä, on kokemus Punaisen Ristin toiminnasta Suomessa eduksi. Lisätietoja kurssista antavat koulutussuunnittelija Maija Salava, maija.salava(at)redcross.fi, p. 020 701 2072 sekä koulutusassistenttin Viivi Mouhu, viivi.mouhu(at)redcross.fi, p. 020 701 2070.

Hakuohjeet nuorisodelegaattikurssille

Rahoitus

Suomen Punaisen Ristin kansainvälistä nuorisotoimintaa rahoitetaan Folke Bernadotten muistosäätiön tuella.

- See more at: http://www.punainenristi.fi/nuoret/kansainvalinen-toiminta#sthash.Axcb6Y...