Tule mukaan henkisen tuen vapaaehtoiseksi

Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Henkisen tuen vapaaehtoiset auttavat kuuntelemalla ihmisiä, jotka ovat erittäin vaikeassa tilanteessa. Äkillisen elämänmuutoksen, kuten onnettomuuden tai katastrofin, kohdatessa pelkkä vapaaehtoisen läsnäolo on tärkeää.

Punaisen Ristin henkisen tuen vapaaehtoiset tukevat onnettomuuksien uhreja ja keskustelevat heidän kanssaan kriisipaikalla tai sen jälkeen. Aina ei tarvitse edes puhua – autettavalle voi riittää, että mahdollisuus keskusteluun on olemassa.  Henkinen tuki auttaa ehkäisemään ja lievittämään kriisitilanteiden mahdollisia jälkivaikutuksia.

Henkisen tuen vapaaehtoiset ovat osa ensihuoltoryhmää. Ensihuoltoryhmän tehtävänä on huolehtia käytännön asioiden järjestelyistä onnettomuuspaikalla ja sen jälkeen. Yleisiä tilanteita ovat tulipalot, liikenneonnettomuudet tai kadonneiden etsinnät.

Miten pääsen mukaan?

Henkisen tuen vapaaehtoiseksi pääset osallistumalla henkisen tuen kurssille.

Seuraavat aiheeseen liittyvät kurssit näkyvät sivun alalaidassa. Voit hakea kaikkia Punaisen Ristin kursseja ja tapahtumia paikkakunnan ja aiheen perusteella tapahtumakalenteristamme. Siirry tapahtumakalenteriin.

Henkisen tuen kurssille ovat tervetulleita kaikki, jotka tuntevat sydämessään halun auttaa. Henkisen tuen vapaaehtoisena olisi tärkeää, että oma elämäsi olisi tasapainossa.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi