27.03.2024

Kuule nuorten ääni! -pamfletti

Suomen Punaisen Ristin Nuorten turvatalo julkaisee nuorten digiraadeista koottuja Kuule nuorten ääni! -pamfletteja.

Suomen Punaisen Ristin Nuorten turvatalo on julkaissut uuden nuorten digiraadeista kootun pamfletin Kuule nuorten ääni! II Turvallisempia tiloja kaikille. Tästä pamfletista löydät nuorten ajatuksia, toiveita ja vaatimuksia, mitkä koskevat yhteisöllisyyttä, tulevaisuutta sekä rasismia ja siihen puuttumista.

Jos et ehdi lukea koko julkaisua läpi, niin lue ainakin tiivistetyt ja numeroidut Nuorten toiveet -tärpit. Me, Nuorten turvatalolla, toivoimme, että tämä julkaisu innostaa sinua tutustumaan nuorten ajatuksiin ja ottamaan nuorten ääntä huomioon päätöksen teossa, nuorten kohtaamisessa ja nuorille suunnattujen palvelujen kehittämisessä.

Lue ja lataa suomenkielinen pamfletti tästä.

Pamfletti on julkaistu myös ruotsiksi ja englanniksi.

Voit tilata Digiraadin uutiskirjeen, josta kuulet ajankohtaiset kuulumiset Digiraadeista. Uutiskirje ilmestyy 2–4 kertaa vuodessa. Tilaa uutiskirje täältä.

Aiemmin julkaistusta pamfletista Kuule nuorten ääni! 26 nuorten toivetta päättäjille löydät nuorten ajatuksia, toiveita ja vaatimuksia, mitkä koskevat mm. matalan kynnyksen palveluita, yksinäisyyden vähentämistä, itsenäistymistä ja osallisuutta. Voit myös katsoa Digiraatien nuorten toiveita ja ajatuksia kokoavan videon (linkki avautuu YouTubeen). Video on tekstitetty suomeksi.

Lue ja lataa suomenkielinen pamfletti tästä.

Pamfletti on julkaistu myös ruotsiksi ja englanniksi.

Olemme Nuorten turvatalolla järjestäneet digiraateja nuorille, joiden ääni ei muuten kuuluisi yhteiskunnassa ja joille yhteiskunnallinen vaikuttaminen ei ole tuttua. Digiraatien lisäksi keräämme nuorten ajatuksia ja toiveita vaihtuvista aiheista vaikuttamisbotin avulla. Botti löytyy osoitteesta sekasin.fi/vaikuta/

Digiraati.fi on yksi oikeusministeriön ylläpitämistä demokratiapalveluista. Palvelun tarkoituksena on tarjota kaikille alle 29-vuotiaille vaikuttamisväylä ja mahdollisuus saada äänensä kuuluviin heille tärkeissä kysymyksissä.