Hymyileviä lapsia oppitunnilla ala-asteella.

Tuo maailma kouluun!

Kuva: Jenna Lehtonen / Suomen Punainen Risti

Opettaja, kaipaatko tukea ja lisämateriaalia maailman ilmiöiden tai ensiaputaitojen opettamiseen? Haluaisitko järjestää tempauksen, jonka kautta oppilaat voivat kokea auttamisen iloa?

Tarjoamme kouluille ja oppilaitoksille ja opettajille monipuolisia oppimateriaaleja sekä tukea ja välineitä teemapäivien järjestämiseen.

Punaisen Ristin oppimateriaalit ovat selkeitä ja helppoja käyttää.
yläkoulun opettaja

Materiaalit sisältävät tietoa elämästä eri puolilla maailmaa. Ne käsittelevät mm. globaaleja haasteita, yksinäisyyttä, rasismia, ensiapua, kaverisuhteita sekä erilaisia tapoja auttaa.

Monet oppimateriaaleista soveltuvat hyvin myös monialaisiin opintokokonaisuuksiin. Niiden avulla voit herätellä oppilaita pohtimaan, miten maailma voisi olla parempi ja inhimillisempi paikka.

Kaveritaitoja voi harjoitella
Kaveritaitoja voi harjoitella
Humanitaarinen oikeus opettajille ja kouluille
Humanitaarinen oikeus opettajille ja kouluille
Järjestä tapahtuma tai teemapäivä koulussasi
Järjestä tapahtuma tai teemapäivä koulussasi

Haluatko vinkkejä oppituntien ja tapahtumien järjestämiseen? Opettajan uutiskirje tarjoaa tietoa uusista oppimateriaaleista ja ajankohtaisista kampanjoista.

Tilaa uutiskirje

Voit tilata painettuja kampanjamateriaaleja koulullesi koko lukuvuoden ajan. Maksuttomat materiaalit toimitetaan Matkahuollon kautta suoraan koululle. Tutustu materiaaleihin ja tee tilaus

Esittelemme Punaisen Ristin oppimateriaaleja mielellämme VESO-koulutuksissa. Esimerkiksi Riskien keskellä -työpaja auttaa hyödyntämään Riskien keskellä -oppimateriaalia parhaalla mahdollisella tavalla laaja-alaisen oppimisen välineenä tai yksittäisen oppiaineen oppitunneilla. Kysy lisää VESO-koulutusten työpajoista ja esityksistä koulu- ja oppilaitosyhteistyön koordinaattorilta!

Vapaaehtoisemme tekevät kouluvierailuja omien aikataulujensa salliessa. Voit tiedustella kouluvierailijaa oman alueesi piiritoimistosta. Kun otat yhteyttä, olisi hyvä olla vierailun ajankohta ja aihe (esim. ensiapu, Punaisen Ristin auttamistyö, seksuaaliterveys tai yhdenvertaisuus) jo tiedossa, jotta voimme lähteä tiedustelemaan tehtävään sopivia vapaaehtoisia.

Yläkoululaisille suunnattu InAction! hyvät tyypit toimii -ensiapukurssi on 3h verkkokurssi. Kurssi on rakennettu virtuaaliselle seppo-pelialustalle, ja pelillisyys pedagogisena lähestymistapana korostuu. Voit lukea lisää verkkokursista ja tilata sen omalle luokallesi täältä.

Jollain alueilla mahdollisuuksien mukaan kurssiin voidaan lisätä neljän tunnin toiminnallinen osuus, jonka ohjaa Punaisen Ristin kouluttaja. Kurssilla oppilaat suorittavat ryhminä erilaisia ensiapuun ja turvallisuuteen liittyviä tehtäviä ympäri koulua.

Aiheina on muun muassa elvytys, tajuttoman ensiapu, suuret verenvuodot sekä toiminta onnettomuuspaikalla. Katso InAction-kurssin esittelyvideo täältä.

InAction!-kurssia toteuttavat Punaisen Ristin piirit yhteistyössä paikallisosastojen kanssa mahdollisuuksien mukaan. Jos kurssi kiinnostaa, ota hyvissä ajoin yhteyttä oman alueesi piiritoimistoon!

Oletko huolestunut oppilaasi tilanteesta? Nuorten turvatalot tarjoavat nuorille ja heidän läheisilleen maksutonta apua ja tukea haastavissa elämäntilanteissa.

Turvatalot toimivat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa ja Tampereella sekä auttavat valtakunnallisesti verkossa. Vinkkaa keskusteluavusta nuoren vanhemmille tai nuorelle itselleen.

Lue lisää Nuorten turvatalojen toiminnasta

Osallistukaa Nälkäpäivä-keräykseen koko luokan voimin! Lue lisätietoja Nälkäpäivästä

Käytännön apua esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen saat paikallisilta vapaaehtoisiltamme. Kysy lisää oman alueesi piiritoimistosta.

Oppimateriaaleihin ja kampanjamateriaaleihin liittyvissä kysymyksissä auttavat koulu- ja oppilaitosyhteistyön koordinaattori sekä keräyksistä vastaava projektipäällikkö.

Johanna Korkeamäki

koulu- ja oppilaitosyhteistyön koordinaattori
040 610 2167 (arkisin klo 8.30–16.00)
johanna.korkeamaki@punainenristi.fi

 

Haluatko vinkkejä oppituntien ja tapahtumien suunnitteluun?
YouTube-upotuksen esikatselukuva
Punainen Risti auttaa (osa 1) Video: Tussitaikurit Oy / Marker Wizards Ltd.
YouTube-upotuksen esikatselukuva
Punainen Risti auttaa – voinko minäkin? (Osa 2) Video: TUSSITAIKURIT OY / MARKER WIZARDS LTD.
98 %
kyselyyn vastanneista opettajista suosittelisi SPR:n oppimateriaaleja
YouTube-upotuksen esikatselukuva
Maailma on täynnä symboleja, mutta mitä tarkoittavat punainen risti, punainen puolikuu ja punainen kristalli? Videolta selviää myös, miksi merkkien kunnioittaminen on erityisen tärkeää. Video: Suomen Punainen Risti
YouTube-upotuksen esikatselukuva
InAction! hyvät tyypit toimii -ensiapukurssilla 8.-luokkalaiset pääsevät harjoittelemaan tärkeitä ensiaputaitoja. Video: Suomen Punainen Risti
YouTube-upotuksen esikatselukuva
Riskien keskellä on suomalaisille kouluille tehty globaalikasvatuksen oppimateriaalikokonaisuus, joka toimii sekä yksittäistunneilla että monialaisen ilmiöoppimisen moottorina. Video: Suomen Punainen Risti
YouTube-upotuksen esikatselukuva
Reddie-koira ja Crossie-kissa auttavat maanjäristyksen uhreja lähtemällä Punaisen Ristin lipaskerääjiksi. Millä tavoilla sinä tai luokkasi haluaisitte auttaa? Video: Suomen Punainen Risti