28.10.2021

Suomen Punainen Risti tukee avustustyötä Välimerellä 100 000 eurolla katastrofirahastosta

Kuva: IFRC

SOS Mediterranee -järjestö ja Kansainvälinen Punainen Risti pelastavat yhdessä merihätään joutuneita siirtolaisia Välimerellä.

Ocean Viking -aluksella aloittaa työnsä myös suomalainen kätilö Arja Savolainen.

Savolainen on mukana kuuden hengen tiimissä, joka ottaa vastaan laivalle pelastautuneita ihmisiä. Ocean Viking -aluksella SOS Mediterranee vastaa ihmisten pelastamisesta.

Punaisen Ristin rooli on tarjota tukea pelastusoperaation jälkeen. Pelastetut pääsevät suihkuun ja saavat kuivat vaatteet, puhdasta vettä ja ruokaa. Heille tarjotaan perus- ja äitiysterveyshuollon palveluita sekä psykososiaalista tukea.

– Tämä on maailman mittakaavassa hurja humanitaarinen kriisi. Ihmisiä menehtyy koko ajan enemmän ja enemmän. On etuoikeus, että voin lähteä matkaan ja tarjota asiantuntemustani heidän auttamisekseen, Arja Savolainen toteaa.

Punaisen Ristin Kansainvälinen liitto ja SOS Mediterranee -järjestö ovat tehneet yhteistyötä Välimeren pelastusoperaatiossa heinäkuusta lähtien. Välimerellä on tänäkin vuonna kuollut tai kadonnut yli 1500 ihmistä.  

Syyskuussa Ocean Vikingin ensimmäisellä partioinnilla laivalle pelastettiin 129 ihmistä kahden vuorokauden aikana. Pelastetuista 46 oli lapsia. Kansainvälisten merenkulkulakien mukaan merihädässä olevat pitää pelastaa ja heidät pitää tuoda mereltä turvaan.

Punaisen Ristin kansainvälinen apu
Punaisen Ristin kansainvälinen apu