15.12.2023

Punainen Risti tukee viranomaisia Niiralan raja-asemalla ihmisten perustarpeisiin vastaamisessa

Kuva: Mirva Helenius / Suomen Punainen Risti

Suomen Punainen Risti on paikalla 14. joulukuuta aukeavalla Niiralan raja-asemalla Rajavartiolaitoksen pyynnöstä. Vapaaehtoiset tarjoavat Suomeen saapuville ihmisille ensiapua ja huolehtivat ihmisten perustarpeista.

Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin vapaaehtoiset ja työntekijät ovat paikalla Niiralan raja-asemalla torstaista 14.12 lähtien. Vapaaehtoiset tarjoavat tulijoille lämmintä ruokaa ja juomaa kylmettymisen välttämiseksi sekä tarvittaessa ensiapua.

– Toimimme aiemmin Rajavartiolaitoksen tukena Raja-Joosepin, Sallan sekä Vartiuksen raja-asemilla. Erilaisiin poikkeuksellisiin tilanteisiin varautuminen on osa Punaisen Ristin perustyötä, ja olemme jatkuvasti valmiudessa tukemaan viranomaisia ihmisten perustarpeisiin vastaamisessa. Poikkeuksellisiin tilanteisiin valmistaudumme esimerkiksi harjoittelemalla tilanteita etukäteen yhteistyössä viranomaisten kanssa, kertoo Punaisen Ristin maahanmuuttotyön yksikön päällikkö Erja Reinikainen.

Humanitaarisen avun antaminen on Punaisen Ristin tärkein tehtävä, ja apua tarjotaan sitä tarvitseville heidän oikeudellisesta tai yhteiskunnallisesta asemastaan riippumatta. Vastuu ihmisten turvallisuudesta, hyvinvoinnista sekä turvapaikkaprosessista on kuitenkin viranomaisilla.

 

Päivitys 15.12.

Punaisen Ristin toiminta Niiralan raja-asemalla päättyy 15.12. aseman sulkeuduttua. Punainen Risti on kuitenkin valmiina auttamaan viranomaisia itärajalla Suomeen saapuvien ihmisten perustarpeisiin vastaamisessa myös vastaisuudessa.