Tule mukaan Punaisen Ristin vapaaehtoistyöhön

Laura Kotila
Kuvaaja: Laura Kotila

Tule mukaan tekemään vapaaehtoistyötä yli 17 miljoonan vapaaehtoisen maailmanlaajuiseen liikkeeseen. Meillä riittää tekemistä kaikille ja jokainen teko on yhtä arvokas.

Vapaaehtoiseksi

Suomen Punaisen Ristin avustustoiminta kotimaassa tavoittaa vuosittain yli
80 000 ihmistä.

Vuosittain apua annetaan muun muassa vaikeassa tilanteessa oleville lapsille ja nuorille, kadonneille, yksinäisille ikä-ihmisille, vähävaraisille, tulipalon uhreille, omaishoitajille ja ensiavun tai henkisen tuen tarpeessa oleville.

Tutustu kiinnostaviin vapaaehtoistehtäviin, valitse omasi ja ilmoittaudu mukaan.

Vilkaise myös tapahtumakalenteriin, ja tule mukaan kursseille ja tapahtumiin.

Vapaaehtoisena valitset itse mitä teet ja kuinka paljon aikaasi haluat lahjoittaa. Tervetuloa tekemään tärkeää vapaaehtoistyötä!

Punaisen Ristin jäseneksi

Punaisen Ristin jäsenyys on vaivaton tapa tukea järjestön toimintaa ja ottaa kantaa yhteisten arvojen ja tavoitteiden puolesta. Jäsenenä osallistut myös automaattisesti arvontoihin

Klikkaa itsesi jäseneksi.

Lahjoittajaksi

Tue toimintaa Suomessa ja/tai ulkomailla. Tee kerta- tai kuukausilahjoitus haluamaasi kohteeseen - lahjoita nyt. 

Apua turvapaikanhakijoille

Lue kootut ohjeet, miten voit auttaa turvapaikanhakijoita yksityisenä tai yrityksenä.

Robert Keskinen

Lipaskerääjänä autat katastrofien uhreja Suomessa ja maailmalla. Lahjoitusten kerääminen on paitsi tärkeää, myös hauskaa ja helppoa vapaaehtoistyötä.

Jopa viidesosa suomalaisista tuntee itsensä yksinäiseksi, ainakin toisinaan. Yksinäisyys voi tuntua näkymättömyydeltä, tyhjyydeltä tai se voi ilmetä fyysisenä kipuna.

Eero Sario

Punainen Risti on varautunut siihen, että se on valmis auttamaan heti, kun jotain sattuu. Tätä kutsutaan valmiustoiminnaksi. Punainen Risti ylläpitää ensiapu- ja muita valmiusryhmiä joka puolella Suomea. Vapaaehtoisella on siis varaa valita, mihin toimintaan lähteä mukaan.

Katja Lehto

Suomen Punainen Risti tukee viranomaisia turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten vastaanottamisessa ja ylläpitää useita vastaanottokeskuksia toimipisteineen eri puolilla Suomea.

Jussi Tuokkola

Punaisen Ristin vapaaehtoiset päivystävät vuosittain lukuisilla festareilla eri puolilla Suomea. Vapaaehtoisena saat nauttia festaritunnelmasta samalla, kun teet arvokasta työtä. Punaisen Ristin festaripäivystykseen kuuluu kolme eri toimintamuotoa, joista voit valita mieleisesi.

Jussi Tuokkola

Hiv-/seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset kertovat seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä esimerkiksi festareilla ja kouluissa. Lisäksi vapaaehtoiset päivystävät Punaisen Ristin hiv-neuvontapuhelimessa. Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla hiv-/seksuaaliterveystyön peruskurssin.

Sami Sillanpää

Humanitaarisen oikeuden vapaaehtoistoiminnan tarkoituksena on toteuttaa yhtä Punaisen Ristin keskeisistä tehtävistä – kertoa sodan säännöistä. Tule mukaan toimintaan!

Kaisa Rautiainen

Vapaaehtoiset ovat Punaisen Ristin kantava voima. Työskentelemällä vapaaehtoisena Kontissa voit olla tärkeä linkki Punaisen Ristin auttamisen ketjussa.

Ari Räsänen

Punaisen Ristin monikulttuurinen toiminta tuo yhteen eri taustaisia ihmisiä. Vapaaehtoisena voit edistää yhdenvertaisuutta ja rakentaa moniarvoista yhteiskuntaa.

Sami Sillanpää

Auttamisesta tulee hyvä mieli niin autettavalle kuin itsellesi. Harrastuksesta saattaa olla hyötyä, kun suunnistat kohti tiettyä ammattia tai työtä.

Maija Pokkinen

Kiinnostaisiko sinua toiminta omaishoitajien kanssa? Haluaisitko oppia uutta, hyödyntää erityisosaamistasi ja tuoda hyvää mieltä?

Kati Laitila

Päihdetyö on tärkeä osa Punaisen Ristin perustehtävää: elämän ja terveyden suojelua sekä ihmisoikeuksien puolesta puhumista. Tavoitteenamme on tiedon ja tietoisuuden lisäämisen avulla ehkäistä päihteiden kokeilua ja käyttöä sekä vähentää niiden käytöstä aiheutuvia haittoja.

Haluamme edistää terveyttä ja hyvinvointia tukevia valintoja. Teemme Punaisen Ristin periaatteiden mukaista päihdetyötä ja pyrimme aitoon vuorovaikutukseen ihmisten kanssa.

Jukka-Pekka Moilanen

Jos pidät lapsista ja haluat edistää Punaisen Ristin periaatteita, toivotamme sinut tervetulleeksi Reddie Kids -toimintaan. Reddie Kids -kerhot etsivät jatkuvasti vapaaehtoisia ohjaajia.

Pentti Vänskä

Jos olet terveydenhuollon ammattilainen ja haluat käyttää ammattitaitoasi muiden iloksi ja hyödyksi vapaa-ajallasi, toivotamme sinut tervetulleeksi terveyspisteen vapaaehtoiseksi.

Joka päivä sairastuneet ja loukkaantuneet tarvitsevat luovutettua verta. Yhdestä veripussista annetaan apua usealle potilaalle, joten verta luovuttamalla voit auttaa montaa ihmistä yhdellä kertaa.

Jarkko Mikkonen

Punaisen Ristin avustustyöntekijät työskentelevät maailmalla ja vievät avun perille sinne, missä hätä on suuri. Tarvitsemme jatkuvasti riveihimme eri alojen ammattilaisia.

Maija Pokkinen

Koko Suomi on kutsuttu leikkimään! Tavoitteena on, että vuoden 2016 lopussa jokaisessa Manner-Suomen kunnassa on Terhokerho – oma kerho 5 – 10-vuotiaille, heidän vanhemmilleen ja senioreille. Vapaaehtoiset ovat avainasemassa siinä, että tavoite toteutuu. Ole mukana luomassa leikkivää Suomea!