Tule mukaan Punaisen Ristin toimintaan

Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Tule mukaan jäseneksi, lahjoittajaksi tai tekemään vapaaehtoistyötä yli 17 miljoonan vapaaehtoisen maailmanlaajuiseen liikkeeseen. Meillä riittää tekemistä kaikille ja jokainen teko on yhtä arvokas.

Tilaa lisätietoa ystävätoiminnasta

Klikkaa ja jätä yhteystietosi. Saat lisätietoa ystävätoiminnasta. 
 

Vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoisena valitset itse mitä teet ja kuinka paljon aikaasi haluat lahjoittaa. Pienikin hetki on arvokas apu.

Punaisen Ristin vapaaehtoistoiminta kotimaassa tavoittaa vuosittain yli 80 000 ihmistä. Apua annetaan muun muassa vaikeassa tilanteessa oleville lapsille ja nuorille, kadonneille, yksinäisille ikä-ihmisille, vähävaraisille, tulipalon uhreille, omaishoitajille ja ensiavun tai henkisen tuen tarpeessa oleville. 

Tutustu vapaaehtoistehtäviin ja ilmoittaudu mukaan.

Punaisen Ristin jäseneksi

Punaisen Ristin jäsenyys on helppo tapa tukea järjestön toimintaa, ja ottaa kantaa yhteisten arvojen ja tavoitteiden puolesta. Jäsenenä osallistut myös automaattisesti arvontoihin.

Punaisesta Rististä annetun asetuksen eli sääntöjemme mukaan kaikki uudet jäsenet hyväksyy Suomen Punaisen Ristin hallitus. Täytettyäsi jäsenlomakkeen ja maksettuasi jäsenmaksun tähän menee ajankohdasta riippuen 1-2 kuukautta. Voit mainiosti osallistua vapaaehtoistoimintaamme, mutta ennen jäseneksi hyväksymistä, et voi tulla valituksi paikallisosaston hallitukseen.

Hae jäseneksi.

Lahjoittajaksi

Tue toimintaa Suomessa ja/tai ulkomailla. Tee kerta- tai kuukausilahjoitus haluamaasi kohteeseen - lahjoita nyt. 

Apua turvapaikanhakijoille

Lue kootut ohjeet, miten voit auttaa turvapaikanhakijoita yksityisenä tai yrityksenä.

Robert Keskinen

Lipaskerääjänä autat katastrofien uhreja Suomessa ja maailmalla. Lahjoitusten kerääminen on paitsi tärkeää, myös hauskaa ja helppoa vapaaehtoistyötä.

Eero Sario

Punainen Risti on varautunut siihen, että se on valmis auttamaan heti, kun jotain sattuu. Tätä kutsutaan valmiustoiminnaksi. Punainen Risti ylläpitää ensiapu- ja muita valmiusryhmiä joka puolella Suomea. Vapaaehtoisella on siis varaa valita, mihin toimintaan lähteä mukaan.

Katja Lehto

Suomen Punainen Risti tukee viranomaisia turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten vastaanottamisessa ja ylläpitää useita vastaanottokeskuksia toimipisteineen eri puolilla Suomea.

Jussi Tuokkola

Punaisen Ristin vapaaehtoiset päivystävät vuosittain lukuisilla festareilla eri puolilla Suomea. Vapaaehtoisena saat nauttia festaritunnelmasta samalla, kun teet arvokasta työtä. Punaisen Ristin festaripäivystykseen kuuluu kolme eri toimintamuotoa, joista voit valita mieleisesi.

Jussi Tuokkola

Hiv-/seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset kertovat seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä esimerkiksi festareilla ja kouluissa. Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla hiv-/seksuaaliterveystyön peruskurssin.

Sami Sillanpää

Humanitaarisen oikeuden vapaaehtoistoiminnan tarkoituksena on toteuttaa yhtä Punaisen Ristin keskeisistä tehtävistä – kertoa sodan säännöistä. Tule mukaan toimintaan!

Kaisa Rautiainen

Vapaaehtoiset ovat Punaisen Ristin kantava voima. Työskentelemällä vapaaehtoisena Kontissa voit olla tärkeä linkki Punaisen Ristin auttamisen ketjussa.

Ari Räsänen

Punaisen Ristin monikulttuurinen toiminta tuo yhteen eri taustaisia ihmisiä. Vapaaehtoisena voit edistää yhdenvertaisuutta ja rakentaa moniarvoista yhteiskuntaa.

Hanna Linnakko / Suomen Punainen Risti

Nuorten turvatalon vapaaehtoisena saat auttaa vaikeassa elämäntilanteessa olevia nuoria ja perheitä.

Sami Sillanpää

Auttamisesta tulee hyvä mieli niin autettavalle kuin itsellesi. Harrastuksesta saattaa olla hyötyä, kun suunnistat kohti tiettyä ammattia tai työtä.

Jarkko Mikkonen

Kiinnostaisiko sinua toiminta omaishoitajien kanssa? Haluaisitko oppia uutta, hyödyntää erityisosaamistasi ja tuoda hyvää mieltä?

Kati Laitila

Päihdetyö on tärkeä osa Punaisen Ristin perustehtävää: elämän ja terveyden suojelua sekä ihmisoikeuksien puolesta puhumista. Tavoitteenamme on tiedon ja tietoisuuden lisäämisen avulla ehkäistä päihteiden kokeilua ja käyttöä sekä vähentää niiden käytöstä aiheutuvia haittoja.

Haluamme edistää terveyttä ja hyvinvointia tukevia valintoja. Teemme Punaisen Ristin periaatteiden mukaista päihdetyötä ja pyrimme aitoon vuorovaikutukseen ihmisten kanssa.

Jukka-Pekka Moilanen

Jos pidät lapsista ja haluat edistää Punaisen Ristin periaatteita, toivotamme sinut tervetulleeksi Reddie Kids -toimintaan. Reddie Kids -kerhot etsivät jatkuvasti vapaaehtoisia ohjaajia.

Pentti Vänskä

Jos olet terveydenhuollon ammattilainen ja haluat käyttää ammattitaitoasi muiden iloksi ja hyödyksi vapaa-ajallasi, toivotamme sinut tervetulleeksi terveyspisteen vapaaehtoiseksi.

Joka päivä sairastuneet ja loukkaantuneet tarvitsevat luovutettua verta. Yhdestä veripussista annetaan apua usealle potilaalle, joten verta luovuttamalla voit auttaa montaa ihmistä yhdellä kertaa.

Fotolia

Veren kantasolujen siirtoa käytetään hoitona muun muassa leukemiassa. Usein kantasolusiirto on potilaan viimeinen toivo parantua sen jälkeen, kun kaikki muut hoitokeinot on käytetty.

Jarkko Mikkonen

Punaisen Ristin avustustyöntekijät työskentelevät maailmalla ja vievät avun perille sinne, missä hätä on suuri. Tarvitsemme jatkuvasti riveihimme eri alojen ammattilaisia, erityisesti lääkäreitä ja sairaanhoitajia, logistikkoja sekä valmius- ja varautumistyön, taloushallinnon, IT:n, viestinnän ja kehitysyhteistyöhankkeiden ammattilaisia.

Kampanjat