Tule mukaan Punaisen Ristin toimintaan

Laura Kotila
Kuvaaja: Laura Kotila

Tule mukaan jäseneksi tai tekemään vapaaehtoistyötä miljoonien vapaaehtoisten maailmanlaajuiseen liikkeeseen. Meillä riittää tekemistä kaikille ja jokainen teko on yhtä arvokas.

Liity Punaisen Ristin jäseneksi

Punaisen Ristin jäsenyys on vaivaton tapa tukea vapaaehtoisten tekemää auttamistyötä ja ottaa kantaa inhimillisten arvojen ja tavoitteiden puolesta.

Liity jäseneksi netissä >>

Tilaa lisätietoa ystävätoiminnasta

Saat lisätietoa ystävätoiminnasta sähköpostiisi
 
 

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoisena valitset itse mitä teet ja kuinka paljon aikaasi haluat lahjoittaa. Pienikin hetki on arvokas apu.

Tutustu vapaaehtoistehtäviin ja ilmoittaudu mukaan >>

Testaa millainen vapaaehtoinen olisit

Punainen Risti auttaa monin eri tavoin sekä Suomessa että maailmalla. Apumme perustuu kaikkialla vapaaehtoisten haluun auttaa toisia ihmisiä niin arjen apuna kuin kriiseissäkin. Auttaa voit silloin, kun sinulle sopii. Voit samalla löytää itsellesi merkityksellisen harrastuksen. Millainen vapaaehtoinen sinä olet tai olisit? Se selviää tällä nopealla testillä >>

Robert Keskinen

Lipaskerääjänä autat katastrofien uhreja Suomessa ja maailmalla. Lahjoitusten kerääminen on paitsi tärkeää, myös hauskaa ja helppoa vapaaehtoistyötä.

Eero Sario

Punainen Risti on varautunut siihen, että se on valmis auttamaan heti, kun jotain sattuu. Tätä kutsutaan valmiustoiminnaksi. Punainen Risti ylläpitää ensiapu- ja muita valmiusryhmiä joka puolella Suomea. Vapaaehtoisella on siis varaa valita, mihin toimintaan lähteä mukaan.

Katja Lehto

Suomen Punainen Risti tukee viranomaisia turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten vastaanottamisessa ja ylläpitää useita vastaanottokeskuksia toimipisteineen eri puolilla Suomea.

Jussi Tuokkola

Punaisen Ristin vapaaehtoiset päivystävät vuosittain lukuisilla festareilla eri puolilla Suomea. Vapaaehtoisena saat nauttia festaritunnelmasta samalla, kun teet arvokasta työtä. Punaisen Ristin festaripäivystykseen kuuluu kolme eri toimintamuotoa, joista voit valita mieleisesi.

Jussi Tuokkola

Seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset kertovat seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä esimerkiksi festareilla ja kouluissa. Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla seksuaaliterveystyön peruskurssin.

Sami Sillanpää

Humanitaarisen oikeuden vapaaehtoistoiminnan tarkoituksena on toteuttaa yhtä Punaisen Ristin keskeisistä tehtävistä – kertoa sodan säännöistä. Tule mukaan toimintaan!

Kaisa Rautiainen

Vapaaehtoiset ovat Punaisen Ristin kantava voima. Työskentelemällä vapaaehtoisena Kontissa voit olla tärkeä linkki Punaisen Ristin auttamisen ketjussa.

Ari Räsänen

Jos pidät käsitöistä, voit auttaa Punaisen Ristin kautta lapsia ja kylmien maiden asukkaita neulomalla ja ompelemalla vaatteita. Lastenvaatteita, sukkia ja lapasia tarvitaan aina.

Ari Räsänen

Punaisen Ristin monikulttuurinen toiminta tuo yhteen eri taustaisia ihmisiä. Vapaaehtoisena voit edistää yhdenvertaisuutta ja rakentaa moniarvoista yhteiskuntaa.

Sami Sillanpää

Auttamisesta tulee hyvä mieli niin autettavalle kuin itsellesi. Harrastuksesta saattaa olla hyötyä, kun suunnistat kohti tiettyä ammattia tai työtä.

Hanna Linnakko / Suomen Punainen Risti

Nuorten turvatalon vapaaehtoisena saat auttaa vaikeassa elämäntilanteessa olevia nuoria ja perheitä.

Jarkko Mikkonen

Kiinnostaisiko sinua toiminta omaishoitoperheiden kanssa? Haluaisitko oppia uutta, hyödyntää erityisosaamistasi ja tuoda hyvää mieltä?

Kati Laitila

Päihdetyö on tärkeä osa Punaisen Ristin perustehtävää: elämän ja terveyden suojelua sekä ihmisoikeuksien puolesta puhumista. Tavoitteenamme on tiedon ja tietoisuuden lisäämisen avulla ehkäistä päihteiden kokeilua ja käyttöä sekä vähentää niiden käytöstä aiheutuvia haittoja.

Haluamme edistää terveyttä ja hyvinvointia tukevia valintoja. Teemme Punaisen Ristin periaatteiden mukaista päihdetyötä ja pyrimme aitoon vuorovaikutukseen ihmisten kanssa.

Jukka-Pekka Moilanen

Jos pidät lapsista ja haluat edistää Punaisen Ristin periaatteita, toivotamme sinut tervetulleeksi Reddie Kids -toimintaan. Reddie Kids -kerhot etsivät jatkuvasti vapaaehtoisia ohjaajia.

Pentti Vänskä

Jos olet terveydenhuollon ammattilainen ja haluat käyttää ammattitaitoasi muiden iloksi ja hyödyksi vapaa-ajallasi, toivotamme sinut tervetulleeksi terveyspisteen vapaaehtoiseksi.

Joka päivä sairastuneet ja loukkaantuneet tarvitsevat luovutettua verta. Yhdestä veripussista annetaan apua usealle potilaalle, joten verta luovuttamalla voit auttaa montaa ihmistä yhdellä kertaa.

Fotolia

Veren kantasolujen siirtoa käytetään hoitona muun muassa leukemiassa. Usein kantasolusiirto on potilaan viimeinen toivo parantua sen jälkeen, kun kaikki muut hoitokeinot on käytetty.

Jarkko Mikkonen

Punaisen Ristin avustustyöntekijät työskentelevät maailmalla ja vievät avun perille sinne, missä hätä on suuri. Tarvitsemme jatkuvasti riveihimme eri alojen ammattilaisia, erityisesti lääkäreitä ja sairaanhoitajia, logistikkoja sekä valmius- ja varautumistyön, taloushallinnon, IT:n, viestinnän ja kehitysyhteistyöhankkeiden ammattilaisia.