Humanitaarisen oikeuden toimintaan

Sami Sillanpää
Tamperelaisnuoret tutustuivat sodan sääntöihin Messukylän osaston järjestämässä roolipelissä.
Kuvaaja: Sami Sillanpää

Humanitaarisen oikeuden vapaaehtoistoiminnan tarkoituksena on toteuttaa yhtä Punaisen Ristin keskeisistä tehtävistä – kertoa sodan säännöistä. Tule mukaan toimintaan!

Eri puolilla maata toimii Punaisen Ristin humanitaarisen oikeuden vapaaehtoisryhmiä, jotka järjestävät luentoja, tutustumisretkiä, tempauksia ja koulutuksia. Isommat projektit, kuten roolipelit ja leirit, tarjoavat monenlaisia toimintamahdollisuuksia laajalle joukolle. Voit olla toiminnassa mukana kaukaakin internetin välityksellä.

Mukaan voi tulla ilman erityistä alan tuntemusta, mutta Punaisessa Ristissä voit halutessasi myös opiskella aiheen asiantuntijaksi.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Pauliina Sillanpää / Suomen Punainen Risti

Punainen Risti kouluttaa vapaaehtoisia humanitaarisen oikeuden kouluttajia. Kouluttajat saavat pätevyyden järjestää eri kohderyhmille kursseja sodan säännöistä. Heidän tietotaitonsa on myös muiden vapaaehtoisten käytössä, kun osasto järjestää aiheeseen liittyviä tapahtumia.

Humanitaarisen oikeuden ryhmässä toimit sodan oikeuksien ja ihmisoikeuksien puolesta. Ryhmän jäsenenä toimiminen ei vaadi koulutusta eikä se edellytä sitoutumista. Ryhmien vetäjinä toimivat koulutetut vapaaehtoiset.