Tule mukaan lipaskerääjäksi

Robert Keskinen
Kuvaaja: Robert Keskinen

Lipaskerääjänä autat katastrofien uhreja Suomessa ja maailmalla. Lahjoitusten kerääminen on paitsi tärkeää, myös hauskaa ja helppoa vapaaehtoistyötä.

Lipaskerääjät keräävät lahjoituksia hätäapukeräysten ja kampanjoiden aikana. Lippaisiin kerättyjen lahjoitusten avulla Punainen Risti auttaa hädänalaisia nopeasti ja tehokkaasti.

Hätäapukeräys käynnistetään silloin, kun Suomessa tai maailmalla sattuu iso katastrofi. Usein tällaisen katastrofitilanteen aiheuttaa luonnononnettomuus kuten maanjäristys tai hirmumyrsky. Kampanjoista tärkein on puolestaan joka syksy järjestettävä Nälkäpäivä.

Ilmoittaudu mukaan lipaskerääjäreserviimme niin kutsumme sinut mukaan auttamaan hätäapukeräyksiin ja Nälkäpäivään. Lipaskerääjäksi ilmoittautuminen ei velvoita sinua mihinkään, vaan voit aina tilanteen mukaan osallistua tai olla osallistumatta.  

Ilmoittaudu kerääjäksi. Otamme sinuun yhteyttä, kun apua tarvitaan.

Avun tarinoita

Laura Kotila
Kuvaaja: Laura Kotila

Syed Mujahid Hussain

Lipaskerääjä, Helsinki
Oli murheellistä nähdä, kuinka miljoonat pakistanilaiset elävät ilman ruokaa ja suojaa. Monet olivat menettäneet tulvan myötä kaiken. Koin velvollisuudekseni auttaa heitä hädän hetkellä.

Outi Oinoinen ja Pekka Lehtinen

Lipaskerääjät, Jyväskylän Kuokkala
Jokainen lahjoitus on tärkeä. Muistutamme lahjoittajia siitä, että Haitin maanjäristysalueella apua tarvitaan pitkän. Monet lahjoittajat ovat sujauttaneet lippaisiin myös seteleitä.
Mauri Ratilainen
Kuvaaja: Mauri Ratilainen

Tom Henriksson

Lipaskerääjä ja partiolainen, Helsinki
Partiolaiset olivat heti valmiita avustustoimiin Pakistanin maanjäristyksen tapahduttua. Kerääjiemme mukaan suomalaiset ovat selvästi järkyttyneitä tuhoista ja haluavat auttaa kaukaisen valtion kansalaisia.
Ari Räsänen
Kuvaaja: Ari Räsänen

Sanna Nieminen ja Maija Nousiainen

Nälkäpäivän lipaskerääjät, Tampere
Ihmiset ottivat meidät hyvin vastaan, näimme paljon iloisia katseita. Eräältä mieheltä saimme 20 euroa liikennevaloissa. Kun ajattelee, miten paljon rahalla saa vaikkapa puhdasta vettä, niin tulihan tässä jotakin tehtyä.