Tule mukaan lipaskerääjäksi

Reijo Hietanen
Kuvaaja: Reijo Hietanen

Lipaskerääjä on vapaaehtoinen, joka kampanjan aikana kerää lahjoituksia lippaaseen. Lahjoitusten avulla Punainen Risti voi auttaa hädänalaisia nopeasti ja tehokkaasti sekä Suomessa että ulkomailla. Tule mukaan!

Ilmoittaudu nyt Nälkäpäivä-lipaskerääjäksi

Sinäkin olet loistava lipaskerääjä! Et tarvitse aikaisempaa kokemusta ja voit kerätä juuri sen ajan kuin haluat.
 
Saat meiltä keräysliivin ja -lippaan sekä tarvitsemasi perehdytyksen. Ilmoittaudu nyt, niin otamme sinuun yhteyttä ja kerromme, mistä löydät lähimmän keräyspisteen.
 
 

Milloin lipaskeräyksiä järjestetään?

Punainen Risti järjestää vuosittain useita valtakunnallisia keräyskampanjoita. Tärkein kampanja on jokasyksyinen Nälkäpäivä, jossa kerätään varoja katastrofirahastoon. 

Kampanjoiden lisäksi Punainen Risti voi tarvittaessa käynnistää hätäapukeräyksen esimerkiksi ison luonnonkatastrofin sattuessa.Voit myös ottaa yhteyttä oman alueesi paikallisosastoon ja kysyä mahdollisuutta lähteä keräämään.

Kampanjoista ja keräyksistä tiedotetaan verkkosivuillamme.

Lippaan saa paikallisosastosta

Kun haluat lähteä kerääjäksi, ilmoittaudu Punaisen Ristin osastolle omalla paikkakunnallasi. Paikallisosastossa kerrotaan, mistä ja milloin keräyslippaan, liivin ja nimikortin voi noutaa. Tarvitset kuvallisen henkilöllisyystodistuksen lipasta noutaessasi.

Isommilla paikkakunnilla avataan keräysten aikana keräyskeskuksia, joista voi noutaa lippaan ilman ennakkoilmoittautumista. Keräyskeskuksista tiedotetaan näillä sivuilla.

Ilmoittaudu kerääjäksi! Otamme sinuun yhteyttä, kun apua tarvitaan.

Avun tarinoita

Laura Kotila
Kuvaaja: Laura Kotila

Syed Mujahid Hussain

Lipaskerääjä, Helsinki
Oli murheellistä nähdä, kuinka miljoonat pakistanilaiset elävät ilman ruokaa ja suojaa. Monet olivat menettäneet tulvan myötä kaiken. Koin velvollisuudekseni auttaa heitä hädän hetkellä.

Outi Oinoinen ja Pekka Lehtinen

Lipaskerääjät, Jyväskylän Kuokkala
Jokainen lahjoitus on tärkeä. Muistutamme lahjoittajia siitä, että Haitin maanjäristysalueella apua tarvitaan pitkän. Monet lahjoittajat ovat sujauttaneet lippaisiin myös seteleitä.
Mauri Ratilainen
Kuvaaja: Mauri Ratilainen

Tom Henriksson

Lipaskerääjä ja partiolainen, Helsinki
Partiolaiset olivat heti valmiita avustustoimiin Pakistanin maanjäristyksen tapahduttua. Kerääjiemme mukaan suomalaiset ovat selvästi järkyttyneitä tuhoista ja haluavat auttaa kaukaisen valtion kansalaisia.
Ari Räsänen
Kuvaaja: Ari Räsänen

Sanna Nieminen ja Maija Nousiainen

Nälkäpäivän lipaskerääjät, Tampere
Ihmiset ottivat meidät hyvin vastaan, näimme paljon iloisia katseita. Eräältä mieheltä saimme 20 euroa liikennevaloissa. Kun ajattelee, miten paljon rahalla saa vaikkapa puhdasta vettä, niin tulihan tässä jotakin tehtyä.