Tule omaishoitajien tueksi

Jarkko Mikkonen
Maija Pokkinen
Johannes Wiehn
Sirpa Lehtimäki

Kiinnostaisiko sinua toiminta omaishoitajien kanssa? Haluaisitko oppia uutta, hyödyntää erityisosaamistasi ja tuoda hyvää mieltä?

Toiminta omaishoitajien kanssa voi olla melkein mitä tahansa: kokkausta, opiskelua, maalaamista, käyntejä taidenäyttelyihin… vain mielikuvitus on rajana. Punaisen Ristin aluetyöntekijät tukevat, kouluttavat ja auttavat uusia vapaaehtoisia ja paikallisosastoja kehittämään omaishoitajien hyvinvointia tukevaa toimintaa. Samalla luodaan alku toimivalle yhteistyölle viranomaisten ja muiden järjestöjen kanssa.

Omaishoitajien tukitoiminnan vapaaehtoisena

  • suunnittelet ja toteutat ryhmätoimintaa, virkistystilaisuuksia ja retkiä omaishoitajille
  • toimit pareittain tai pienryhmässä yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa
  • vaikutat toiminnan sisältöön
  • saat aina halutessasi tukea, koulutusta ja ohjausta

Miten pääsen mukaan?

Ottamalla yhteyttä lähimpään Punaisen Ristin aluetyöntekijään ja osallistumalla Vapaaehtoinen omaishoitajan rinnalla -koulutukseen. Koulutuksessa saat perustiedot Suomen Punaisesta Rististä, omaishoitajuudesta ja toimimisesta Punaisen Ristin vapaaehtoisena. Aluetyöntekijöiden yhteystiedot löydät täältä.

Myöhemmin voit parantaa myös ryhmänvetäjän taitojasi Minustako ryhmänvetäjä – toiminnalliset menetelmät -koulutuksella. Koulutus antaa uusia vinkkejä ryhmänne toimintaan ja opit hyödyntämään toiminnallisia menetelmiä.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi