Symboleita: korva, jossa on salamoita, tiiliseinä, puhekupla ja käsi, puhekupla, jossa on silmiä, kädenpuristus, jossa sininen ja punainen käsi ovat yhdessä

Ole tukena – Puutu rasismiin

Rasisminvastaista viikkoa vietetään jälleen 18.–24.3.2024. Tänä vuonna teemana on rasismiin puuttuminen.

Kampanjaviikko rohkaisee meitä tunnistamaan rasismin ja toimimaan sitä vastaan. Rasismiin puuttumisella näytämme, että välitämme.

Viikon aikana ääneen pääsevät rasismia kokeneet. Aidot tarinat ja tilanteet tekevät näkyväksi rasismin moninaisuutta. Kokemukset tuovat esiin myös konkreettisia keinoja, joilla rasismiin voi puuttua.

”Kerran kaupassa mies haukkui minua huivin takia. Tuntui hyvälle, että ystäväni puuttui miehen käytökseen, eikä ollut vain hiljaa.”

Näin osallistut kampanjaviikkoon

Rasisminvastaiseen viikkoon voit osallistua jakamalla kampanjan viestiä somessa tai nostamalla aihetta esiin kahvipöytäkeskusteluissa. Se, että asioista puhutaan, on jo iso askel ja auttaa toimimaan eri tilanteissa. Pienikin teko tai ele voi merkitä isoa käännettä rasismia kokeneen elämässä.

Tunnista & toimi -navigaattori – testaa miten sinä toimisit

Miltä sinusta tuntuisi, jos vieras ihminen tulisi huutamaan sinulle ja pienelle lapsellesi kauppakeskuksessa? Tai jos joutuisit jatkuvasti selittämään, miksi näytät siltä, miltä näytät?

Miten toivoisit, että muut toimisivat näissä tilanteissa?

Tunnista & toimi –navigaattorilla voit testata, miten sinä toimisit eri tilanteissa. Suunnannäyttäjinä toimivat aidot kokemukset rasismista.

Navigaattori tulossa pian.

Tule vapaaehtoiseksi

Punaisen Ristin vapaaehtoisena voit toimia eri tavoin inhimillisemmän maailman puolesta. Voit toimia vapaaehtoisena esimerkiksi maahanmuuttajille suunnatuissa kielikahviloissa. Tutustu paikkakuntasi vaihtoehtoihin.