10.04.2024

Punainen Risti ei hyväksy häirintää

Punaisen Ristin lippuja sinistä taivasta vasten.
Kuva: Otto-Ville Väätäinen / Suomen Punainen Risti

Punaisessa Ristissä on nollatoleranssi seksuaaliselle häirinnälle, ahdistelulle ja hyväksikäytölle.

Seksuaalinen häirintä, ahdistelu ja hyväksikäyttö rikkoo järjestömme periaatteita ja arvoja. Yksikin tapaus on meille liikaa.

Suomen Punainen Risti tekee kaikkensa seksuaalisen häirinnän, ahdistelun ja hyväksikäytön ehkäisemiseksi sekä reagoi välittömästi tietoonsa tulleisiin
epäilyihin ja tapahtumiin.

On tärkeää, että työntekijöillä, vapaaehtoisilla, avunsaajilla ja kolmansilla osapuolilla on mahdollisuus raportoida seksuaalisesta häirinnästä, ahdistelusta ja hyväksikäytöstä, ja että epäasialliseen käytökseen puututaan viiveettä.

Kannustamme niin vapaaehtoisia, jäseniä tai muita yhteistyökumppaneita ja henkilöstöämme ilmoittamaan aina kaikista väärinkäytöksiin tai epäeettiseen toimintaan liittyvistä epäilyksistään. Ilmoita tapahtumista toiminnasta vastaavalle henkilölle tai esihenkilölle tai sähköisellä lomakkeella.

Haluamme, että asenneilmapiirimme sellainen, että kaikkiin häirintätilanteisiin puututaan ja seksuaalinen häirintä tuomitaan. Vastuu siitä on meillä kaikilla.

Sitoudumme siihen, että Suomen Punainen Risti on työntekijöille, vapaaehtoisille, avunsaajille ja kolmansille osapuolille turvallinen ympäristö toimia.