Ruoka-apu

Kuva: Marjaana Malkamäki / Suomen Punainen Risti

Ruoka-aputoimintamme ytimessä on kunnioittava ja turvallinen kohtaaminen inhimillisin arvoin. Toimintamme perustuu vapaaehtoisuuteen.

SPR:n ruoka-apua jaetaan useilla paikkakunnilla vastaten Suomessa kasvaneeseen avuntarpeeseen. Suurimpia ruoan toimittajia ovat EU sekä hävikkiruokaa lahjoittavat kaupat ja keskuskeittiöt.

Vapaaehtoisosastomme ympäri maata järjestävät tehokkaasti ja itsenäisesti ruoan ja ruokakassien jakeluja yhteistyössä paikallisten tahojen, kuten kauppojen, koulujen, keskuskeittiöiden ja lounasravintoloiden kanssa. Teemme yhteistyötä myös muiden ruoanjakelijoiden kanssa.

Ruoka-apua kehitetään

Punaisen Ristin tavoite on kehittää kotimaan ruoka-aputoimintaa osallistavammaksi ja valtakunnallisesti paremmin organisoiduksi.

Ruokajakeluiden ohessa järjestetään myös kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevaa toimintaa, kuten yhteisiä ruokailuja, aamiaishetkiä ja mahdollisuuksia saada esimerkiksi velka- ja terveysneuvontaa sekä tukea esimerkiksi erilaisten hakemusten tekoon.

Tavoitteenamme on kehittää edelleen ruoka-avun yhteydessä tarjottavaa tukea, myös yhteistyönä muiden toimijoiden kanssa.

Mistä voi saada ruoka-apua?

Jos etsit ruokajakeluita, löydät useiden toimijoiden jakelut omalta alueeltasi osoitteesta ruoka-apu.fi.

Jos haluat vapaaehtoiseksi tai haluat muuta tietoa alueesi Punaisen Ristin  ruokajakeluista, kysy lisätietoa oman alueesi piiritoimistosta tai osastosta. Tervetuloa mukaan!

Ruokajakelut usein pärjäämisen kannalta välttämättömiä
Punainen Risti vastaa ruoka-avun tarpeen kasvuun
Tutustu ruoka-avun kehittämishankkeeseen
Ruoka-avun järjestökoordinaation kehittämishanke (2021-22)
70 000
ihmistä saa ruoka-apua Punaiselta Ristiltä kotimaassa
Punaisen Ristin toimintaa ohjaa seitsemän periaatetta.
Punaisen Ristin periaatteet
Mitä Punainen Risti tekee?
Työmme