09.05.2022

Punainen Risti auttaa Ukrainan konfliktissa

Ihmisiä aidan vieressä.
Kuva: Ukrainan Punainen Risti

Suomen Punaisen Ristin varoilla tuetaan muun muassa terveyspalveluita. Olemme valmiita lisäämään apua.

Suomen Punainen Risti jatkaa monivuotista apuaan Itä-Ukrainan konfliktin vaikutuksista kärsiville ihmisille.

Ulkoministeriö on myöntänyt Suomen Punaiselle Ristille miljoonan euron tuen avustustyötä varten. Tuki kanavoidaan Punaisen Ristin kansainvälisen komitean (ICRC) kautta.

Varoilla jatketaan avustustyötä, jota kansainvälinen Punainen Risti yhdessä Ukrainan Punaisen Ristin kanssa on tehnyt Ukrainassa vuosien ajan.

Punainen Risti muun muassa jakaa ihmisille materiaaliapua, tukee terveyssektoria ja vesisektoria.

Terveyskeskuksille kontaktilinjan molemmin puolin toimitetaan lääkkeitä ja muita terveydenhuollon tarvikkeita. Ihmisille jaetaan ruokaa, käteisapua sekä välineitä elinkeinojen ylläpitämiseen. Varoilla jaetaan myös hygieniapakkauksia, kohennetaan vesihuoltoa ja jaetaan miinatietoutta.

Pitkäkestoinen konflikti

Suomen Punainen Risti on huolissaan Itä-Ukrainan konfliktin kärjistymisestä ja sen vaikutuksista ihmisten elämään. Konflikti on kestänyt lähes kahdeksan vuotta. Jo ennen viimeaikaisia tapahtumia maassa oli 1,4 miljoonaa maan sisäistä pakolaista ja 2,9 miljoonaa ihmistä, jotka tarvitsevat humanitaarista apua.

Seuraamme tilannetta ja olemme valmiita lisäämään apuamme, mikäli pyyntöjä tulee. Katastrofirahastoomme kerätään sitomattomia varoja, joilla autetaan tarpeen vaatiessa luonnonmullistusten ja konfliktien uhreja ympäri maailman. Apua voidaan tarvittaessa kanavoida katastrofirahastomme kautta nopeasti myös Ukrainaan.