28.11.2023

Moomin by Arabian ja Punaisen Ristin kokoelma kutsuu tekemään pieniä, ystävällisiä tekoja

Kuva: Moomin by Arabia

Moomin by Arabia ja Punainen Risti kannustavat meitä olemaan ystävällisiä toisillemme. Pienilläkin asioilla on merkitystä, ja Muumilaakson asukkailta voimme oppia, että pienimmätkin meistä voivat saada aikaan suuria, kun teemme sen yhdessä.

Vuonna 2023 julkaistu kokoelma perustuu Tove Janssonin Suomen Punaiselle Ristille tekemiin kuvituksiin. Jokaisesta myydystä astiasta lahjoitetaan 1 € Suomen Punaisen Ristin kotimaan toimintaan, kuten ystävätoimintaan ja kaveritaitoja edistävään toimintaan.

Kuvituksena Tove Janssonin alkuperäispiirrokset vuodelta 1963

Kokoelmaa värittävät Tove Janssonin alkuperäiskuvitukset, jotka perustuvat Suomen Punaiselle Ristille tehtyihin piirroksiin.

Sympaattisessa kuvituksessa, jonka tyylistä on helppo tunnistaa taiteilijan kädenjälki, nähdään muun muassa hehkuvia punaisia kukkia, Pikku Myy luudan varressa, Muumipeikko tikapuilla ja Nuuskamuikkunen nuotion lämmössä yhdessä pienten ystäviensä kanssa.

Piirrosten taustatarina ei ole säilynyt, mutta tiedossa on, että ne suunniteltiin aikanaan koristamaan koululaisille jaettua Punaisen Ristin lukujärjestystä.

Jokainen myyty astia on lahjoitus hyväntekeväisyyteen

Yhteistyökokoelmaan kuuluu kaksi mukia, lautanen, kulho ja pikkulautanen Janssonin kuvituksilla. Jokaista myytyä astiaa kohti lahjoitetaan euro Suomen Punaisen Ristin kotimaan toimintaan, kuten ystävätoimintaan.

Kampanjan ydinviesti on, että voimme omilla teoillamme ja valinnoillamme tehdä maailmasta ystävällisemmän paikan, vaikka vähän kerrallaan.

Muumiastiasto

Mooments of Kindness – pieniä tekoja, joilla on iso vaikutus

Mooments of Kindness -kampanjassa Punainen Risti ja Moomin by Arabia kannustavat kuluttajia pieniin, ystävällisiin tekoihin.

Kiltti ja huomioiva teko voi olla esimerkiksi ostoskassien kantaminen, ystävälliset sanat toiselle, postikortin lähettäminen kaukana asuvalle sukulaiselle tai vaikkapa kukkien ostaminen jollekulle, josta välittää. Helppo tapa osallistua kampanjaan on myös Punaisen Ristin ystävätoiminnan tukeminen.

“Moominfluencerit” mukana hyvällä asialla

Elokuun kampanjaan osallistuivat myös suomalaiset ”Muumi-vaikuttajat” Jani Toivola, Satu Rämö ja Jasmin Hamid, jotka haastoivat seuraajansa ja ystävänsä mukaan.

Vaikuttajat myös antavat hauskoja ideoita ystävällisiin tekoihin niille, jotka vielä miettivät millainen pieni suuri teko läheistä voisi ilahduttaa.

– Haluamme omalta osaltamme kannustaa ja rohkaista ihmisiä pieniin mutta usein hyvin merkityksellisiin tekoihin, joista välittyy toisten huomioiminen. Pienillä teoilla voi olla suuri merkitys, ne ilahduttavat ja edesauttavat kilttien tekojen siirtymistä myös eteen päin. Tällä hetkellä maailma, jossa elämme todella tarvitsee ystävällisiä kohtaamisia enemmän kuin koskaan.

Muumiperhe on hyvä esimerkki siitä, miten toiset otetaan huomioon ja käyttäydytään suvaitsevasti, ennakkoluulottomasti ja ystävällisesti kaikkia kohtaan. Muumit myös muistavat juhlistaa ystävien kanssa aina, kun mahdollista, kuvailee Mirka Paasikangas, Fiskarsin globaali Muumituotteiden PR- ja viestintäpäällikkö.

– Suomen Punainen Risti vahvistaa lasten ja nuorten kaveritaitoja sekä auttaa kaikenikäisiä ihmisiä löytämään uusia ystäviä, jotta jokaisella olisi mahdollisuus tulla nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään, sanoo Suomen Punaisen Ristin sosiaalisen hyvinvoinnin koordinaattori Maaret Alaranta.

Kokoelma on saatavilla Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Japanissa niin kauan kuin tuotteita riittää.

Tuotteet ovat myynnissä myös Punaisen Ristin verkkokaupassa.

Yrityskumppanuus Punaisen Ristin kanssa
Yrityskumppanuus Punaisen Ristin kanssa